Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berbelka

kot zarlok

Polecane posty

Gość berbelka

mam problem z moim kotem.Ostatnio bardzo duzo je...i sporo przytyl.Staralam sie ograniczac mu jedzenie,ale jezeli nie dostanie tyle ile chce to strasznie miauczy i nie mam serca zeby go glodzic.po za tym bardzo czesto robi kupki-do 5 razy dziennie!!!Pewnie dlatego ,ze tyle wpierdziela.I co ja mam z nim zrobic? Boje sie ,ze przez to obzarstwo a co za tym idzie-nadwage bedzie mial jakies problemy ze zdrowiem. :(

Gość berbelka
tak.ale byl na zabiegu juz dawno temu....

Gość no przecież
to Ty wydzielasz mu żarcie, więc w czym problem? Dożywia się na mieście? ;) zmniejsz mu racje i po problemie

Gość berbelka
Zapomnialam dodac, ze podaje mu codziennie krople walerianowe w niewielkich ilosciach, czy to moze wplynac na jego plodnosc? :O

Gość berbelka
to z kroplami walerianowymi to oczywiscie podszywacz....ale chyba dopiero sie rozkreca ;) Moj kot nie chce jesc "naszego"jedzenia i jedzie na suchej karmie i puszkach. do "no przeciez" probowalam ograniczac mu jedzenie,ale jak tylko miska jest pusta to marudzi!

Gość berbelka
i jeszcze jada tunczyka z puszki .

Gość berbelka
to kot domowy .Nie wychodzi na dwor. A wiec powinnam mu zafundowac diete :O

Gość berbelka
dzieki Natia :)

Jak byłam dzieckiem, dałam kotu krople walerianowe i to zdecydowanie wpłynęło na jego prędkość, głośność i walkę z grawitacją :o

Gość mama dwóch kocurów
ja mam dwa braciszki - dostają tyle samo jeść, zawsze zresztą jakas karma w misce jest i sytuacja przedstawia się tak, ze jeden z nich waży 4 kg ( leciutki jak piórko) a drugi 7kg - nasz kochany klocuszek... Wynika to chyba z ich charakteru- grubasek jest leniuchem i tylko by jadł, po braciszku dojadał też, i leżał, natomiast chudszy kot uwielbia psocic, biegac i je tylko jak jest głodny... oba są po sterylizacji i w takim samym wieku... oczywiście ten grubszy chudnie w lecie bo wtedy hasa całymi dniami na dworze a teraz nie chce nawet nosa z domu wyściubic no i mu sie przytyło... Mielismy nawet sytuację, ze miał jakieś guzy i pani weterynarz powiedziała, ze to przez nadwage i schudł trochę bo nadeszło włąśnie wtedy lato... Ale jak go odchudzić w zimie - nie wiemy...

Gość berbelka
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=128 Musze jeszcze dodac ze kupki robi wylacznie przy zgaszonym swietle, uzywa wylacznie chusteczek firmy "gille" i chodzi 2 razy w tygodniu do kosmetyczki, jak mu pomoc?

Gość mama dwóch kocurów
Aha...na rynku napewno dostępne sa dietetyczne karmy...moze poszukaj..

Gość mama dwóch kocurów
to pewnie bytło do mnie ;)

Gość berbelka
ja sie nie przejmuje podszywaczami,bez nich byloby nudno ;) a i tak kazdy w miare inteligentny czlowiek zalapie kiedy podszywacz jest w akcji! :)

Gość berbelka
Sprobuje mu ograniczyc jedzenie,bo on spryciarz wie,ze jak bedzie "plakal" to ja sie zlamie...No to od jutra grubasek ma dietke! ;)

Gość berbelka
a ile razy dziennie mam mu dawac jesc?To 3-letni kocur.

Gość zajrzyj
na forum podane powyżej