Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest radość

JEZUS JEST MOIM PANEM!

Polecane posty

Gość jest radość

POMAGA MI W TRUDNYCH CHWILACH. CZEKAL NA MNIE AZ OTWORZE MU DRZWI I CZEKA TEZ NA WAS!!! jest najlepszym przyjacielem, tylko on mnie rozumie, wspiera, dodaje sił i chroni od złego!!!! ON JEST MOIM PANEM! ODDAJE MU SIEBIE, ZYCIE, DUSZE.. UFAM MU, BO WIEM, ZE MNIE NIE OPUSCI :) jest radość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chcecie pogadac o tym ????

Gość Ach to ja
Wiesz słoneczko, tematy religijne są ciężkimi tematami... Mało osób chce się na nie wypowiadać... Ja moge powiedziec tylko tyle, że wierzę:) Wierzę, że jest, że kieruje naszym zyciem, że nam pomaga.. Wierzę w najświętszą Panienkę... Kocham ich wszystkich..Bez nich byłby ciężko:) Piekne jest to, ze potrafisz radować się swoja wiara.. Wielu już tego zapomniało...

Gość xxxxiiiixxxx
ja tez wierze:)w Pana Boga:) tak malo ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego,ze to ON wszystkim steruje:) ja Go kocham:) i zawsze bede kochala:) Pan Bog to moj przyjaciel:)

Gość jak może wszystkim sterować
skoro człek ma wolną wolę i robi co chce

Gość do JEST RADOSC
czy nalezysz do Swiadkow Jehowych?

:):):) myslałam, że nikt się nie odezwie :) ja tez wiem, ze mi pomaga, we wszystkim co robię, to moj najlepszy przyjaciel!!!!!! dlatego w zyciu wszystko mi się tak dobrze układa, od kiedy oddałam mu siebie, otworzyalm mu drzwi.. a teraz czekam na ducha świetego, jak będę gotowa to na pewno do mnie przyjdzie!!! jest radość ❤️

Gość jasne
i tak nas bardzo umiłował, że pozwala nam się nawzajem zabijać

ja tam wole nie myslec, ze jest ktos kto tym wszystkim steruje... po co sie denerwowac. najpierw Katowice, potem ten statek... zeby tylko wspomniec o nowosciach :O

Gość kafelka
A ja zwykle zwracam się do Boga (wiem, że Jezus to Bóg, ale mimo wszystko mówię "Boże" a nie "Jezu" ;)). A jak jest z modleniem się do Świętych?

Gość Jezus jest Panem

Podnoszę:D Mnie też pomaga. Nawet jeśli jestem dla Niego tak niedobra

Gość do JEST RADOSC
czego obiecujesz sobie po przyjsciu Ducha Sw. ?

Gość LIMONA*
NIE STERUJE NAMI ALE CZASEM NAPROWADZA NAS NA WŁAŚCIWĄ DROGE!!!!! KAŻDY Z NAS MA SUMIENIE I CZASAMI DAJE NAM ZNAC O SOBIE !!!MÓWI NAM TO JEST DOBRE A TO NIE ALE TYLKO OD NAS ZALEŻY CO ZROBIMY!!!!! A TE TRAGEDIE NIE SĄ KARĄ ,BYC MOŻE ON CHCE ŻEBY LUDZIE SIĘ W KOŃCU OPAMIĘTALI I WYBRALI INNĄ DROGĘ

Gość xxxxiiiixxxx
w moim zyciu roznie sie ukaldalo i uklada raz lepiej a raz gorzej,ale i tak wiem ,ze mam Go mojego Boga ktory mnie kocha i Matke Boska:) teraz jak juz nie mam swoich biologicznych rodzicow to wiem,ze Bog mnie nigdy nie zostawi:) bo to moj Przyjaciel!!!!!

ludzie popełniają podstawowy bład, modlitwa to nie regułka, ktorą trzeba wyklepać :) to rozmowa, prosby.. podziękowania, jesli z czyms nie mozesz sobie poradzic zapytaj o to Jezusa !!! on Ci da odpowiedz wczesniej niz Ci się wydaje :) moja siostra miala jakies problemy, przez poł nocy czytala testament i tam znalazła odpowiedz!!!! jest radosc ❤️ czego oczekuje od Ducha Śiwętego??? tego, zeby był!!!!! zalezy jesczze jaki :) może to będzie Duch Radości :)

Gość popopopopoza
Limona-wlasnie tak jak mowisz popieram!!!! Ja tez bardzo kocham Boga:) i tez jest moim przyjacielem.

Gość kafelka
Ale dlaczego w tych wypadkach giną zwykle niewinni, napawdę dobrzy ludzie? Często małe dzieci? :O ja tu nikogo nie oskarżam, tylko się zastanawiam.

nie chce wymagac, dostane to na co zasłuze:) pamiętajmy by tez za wszystko dziękowac, to bardzo ważne :)

Gość xxxxiiiixxxx
ach modlitwa to jest cos pieknego:) wtedy mozna szczerze porozmawiac:) i serce sie raduje:)

Gość mieli być faceci
Człwoeik ma wolną wolę, żeby sam mógł za siebie decydować. Ale czasem Bóg może w tym pomóc. Najlepiej, gdy się z Nim współpracuje, On chce dla nas dobrze, nawet gdy trudno to czasem pojąć

1 list sw. Piotra \"Niech będzie błogosławiony Bóg i Ojciec Pana naszego Jezusa Chrystusa. On w swoim wielkim miłosierdziu przez powstanie z martwych Jezusa Chrystusa na nowo zrodził nas do żywej nadziei: 4 do dziedzictwa niezniszczalnego i niepokalanego, i niewiędnącego, które jest zachowane dla was w niebie. 5 Wy bowiem jesteście przez wiarę strzeżeni mocą Bożą dla zbawienia, gotowego objawić się w czasie ostatecznym. 6 Dlatego radujcie się, choć teraz musicie doznać trochę smutku z powodu różnorodnych doświadczeń. 7 Przez to wartość waszej wiary okaże się o wiele cenniejsza od zniszczalnego złota, które przecież próbuje się w ogniu, na sławę, chwałę i cześć przy objawieniu Jezusa Chrystusa3. 8 Wy, choć nie widzieliście, miłujecie Go; wy w Niego teraz, choć nie widzicie, przecież wierzycie4, a ucieszycie się radością niewymowną i pełną chwały 9 wtedy, gdy osiągniecie cel waszej wiary - zbawienie dusz. \"

---->kafelka, a jeśli ci niewinni ludzie kiedyś w przyszłości zepsuliby się i zostali potępieni, to nie lepiej żeby teraz umarli, jak są czyści ???

Gość mieli być faceci
Właśnie... rozmowa to podstawa... podobnie jak z ludźmi, tak i z Bogiem

Gość kafelka nie
zastanawiaj sie ! to wszystko ma jakis sens , tylko my nie mozemy tego pojac swoim rozumem. Zaufajmy Bogu i wierzmy w jego milosc do nas ! Bog jest miloscia . Oto tajemnica wiary . :)

Bóg ma co do każdego jakis plan :) !!! ja tez nie wiem czy doczekam jutra, ale wiem jedno!!! ze jesli jutro zginę to on bedzie przy mnie!!! pomoze mi i da mi zycie wieczne! robilam duzo złych rzeczy i kazdy sie moze nawrócic, on poukladam mi zycie!! rzeczy,ktore byly dla mnie nie mozliwe staly sie pestklą!!!!

Gość kafelka
Skąd w Was tyle wiary? Ja tak nie potrafię :(

miało być poukładał :) skąd tyle wiary???? mi tez było ciężko..moja siostra mnie przekonala, poscila za mnie,zeby bylo mi łatwiej, wiecie co ??? to jest cudowne jak spotykamy się wszyscy i spiewamy piosenki, rozmawiamy o Bogu o tym jak nam pomogł !!! nawet modlil sie z nami jeden chłopak, ktory gra w zespole punkowym :) jestesmy normalnymi ludzmi! chodzimy na imprezy! bawimy się! tylko dzieki Jezusowi to wszystko ma sens, kazdy dzien,kazda chwila!!!!! wszystko!!! moj kolega po przyjeciu Jezusa do serca, nie majac kasy, bedac biednym studentem, szybko dostalo robote, w szkole same dobre stopnie, znalazl zone, niedlugo potem kupili super mieszkanie i zy\\je sobie, romawia o Bogu , jak mu pomogl .. piękne to jest

:) coś PIĘKNEGO :D PIĘKNY TEMAT!!! :D SAMA RADOŚĆ!!! jestem taka szczęśliwa.. :D i TAAAKA KOCHANA!!! :D