Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kika_fee

help!! robot kuchenny - moja dzidzia nie chce gryźć!!

Polecane posty

Gość kika_fee

no włąśnie..zęby juz ma a wszystko jej musze mielić..... zwłaszcza warzywa, bo w wersji normalnej nie przełkiej za nic...w związku z tym musze kupic robota kuchennego, w komisie widziałam nówkę boscha: http://www.ceneo.pl/10212#productLevel za psie pieniadze..no ale nie wiem...warto?? miał ktos cos tej firmy?

Gość Misia..
Ty nie miel malej jedzenia..!! tylko zmus ja do gryzienia.. pewnie do tej pory jej "przezuwalas" pokarm i nie umie gryzc czy tez lykac wiekszych kawalkow.. odradzam takie drobienie!! Moja szwagierka takim sposobem utuczyla corke do granic mozliwosci.. a ta jadla jak kaczka!! W wieku 2-3 lat nawet musiala jej gryzc kluski bo mala przyjmowala tylko takie pokarmy!! Zastanow sie dobrze!!! Moze lepiej byloby pojsc do pediatry i sie poradzic...

w jakim wieku jest twoja dzidzia? warto poradzić się pediatry lub innych specjalistów. Miałam ten sam problem, mój synek jadł tylko zmielone a przy próbie podania czegoś grubszego dławił się i w rezultacie zwracał. Półtora roku jeździłam od lekarza do lekarza, każdy stwierdzał że wszystko jest prawidłowo i że mam próbować. I tak zrobiło się błędne koło: ja podawałam grubsze jedzenie, on się dławił po czym zrażał się do jedzenia. W końcu trafiliśmy do logopedy-rehabilitanta, stwierdziła że mój syn ma bardzo silną nadwrażliwość dotykową a szczególnie oralną, dostałam zestaw masaży twarzy i wewnątrz buzi; trwało to wiele miesięcy, jednocześnie zaczynałam mu podawać cienkie plasterki banana pokrojone na cztery, długo trwało zanim zjadł ale to już był krok do przodu. Jeszcze nie jest idealnie ale teraz zjada sam kanapkę z całości (wcześniej kroiłam na kwadraty), banana, kotleta schabowego i inne. Jeżeli u twojej dzidzi zostaną wykluczone wszelkie nieprawidłowości to warto popracować nad nią, długa ta droga ale warto podjąć ten wysiłek.