Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaaaaaaaaaaaaaa

brązowe włosy i niebieskie oczy jaki makijaż?

Polecane posty

Gość misiaaaaaaaaaaaaaa

nie potrafię dobrać sobie kosmetyków do makijażu przedewszystkim cieni pomocy !!!

Hej Ja mam podobny problem. Z tym, że ja nie chcę za bardzo uwydatniać moich niebieskich oczu, uważam, że nie pasują do mnie. W tym celu maluję się szarym cieniem (np constance caroll b. ładny). Bardzo ładnie mi też w czarnym makijażu - nie takim \"strasznym\" :) ale jakieś czarne kreski, rozmazany ciemny cień... Nie wiem czy to uwydatnia niebieskie oczy czy nie, ale też mi się podoba. Natomiast aby oczy były jeszcze bardziej niebieksie :) polecam jakieś brązy, złoto, pomarańcze... Ja też bardzo lubię jaśniutki złoty/żółty cień, taki w zasadzie tylko błyszczący, mieniący się, fajny na codzień, bo prawie go nie widać, a jednak :) Niebieskie cienie też wg mnie chowają ten błękit oczu, ale nie używam, bo kojarzą mi się z tą ze złotopolskich babką :D Pozdrawiam :)

a co z granatowym, bardzo ciemny cieniem? Pasuje do niebieskich oczu? Mam ciemne zakończenie tęczówki

Gość katinccova
Nie, nie pasuje. Cienie dobieramy kontrastowo, inaczej tęczówka się "gubi", za to można podkreślić niekorzystne rzeczy, jak np. zmarszczki. Wybieraj ciepłe kolory: łososiowy, pomarańcze, ciepłe brązy... Wybierasz to, co leży naprzeciwko koloru tęczówki: http://www.easymakeupguide.com/images/colorwheel.jpg

szkoda. bo przez jakiś głupi artykuł kupiłam sobie dwa odcienie niebieskich cieni.

Gość tellcelina
tak szczerze powiedziawszy to najlepiej jest dobierać cienie indywidualnie, bo jednym o niebieskich oczach jest ładnie w niebieskim cieniu innym nie bardzo. A jak chcesz wiedzieć, czy Tobie będzie ładnie w określonych barwach możesz się wybrać do Douglasa na darmowe konsultacje w tym tygodniu w C. H. Forum w koszalinie