Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2 liski

wizyta u ginekologa!!!!!

Polecane posty

Gość 2 liski

Mam pytanie jak wyglądała wasza pierwsza wizyta u ginekologa, o co pytał, no i czy goliłyście strefy intymne bo nie wiem co mam zrobić.

Gość zajrzyj na strone
www.pierwszawizyta.pl A ja tylko dopowiem, ze ogoliłam sie, bo sama czułam sie czysciej i schludniej (zreszta golenie to juz u mnie nawyk). Ginekolog pyta o date ostatniej miesiaczki, o to, czy wspolzyjesz, czy na cos chorujesz, ogolnie o choroby w rodzinie, czy bierzesz jakies leki, czy bierzesz pigułki anty, o długosc cykli, o ich przebieg i oczywiscie o powod, dla ktorego przyszlas. No i bada Ci cisnienie. To chyba tyle... reszte znajdziesz na stronce podanej powyzej:) Powodzenia, naprawde nie jest strasznie:)

Gość Ach to ja
Dokładnie tak jak pisze zajrzyj na strone... Oczywiście robi badanie... Jesli jestes dziewicą podobno nie powinien robic badania przez pochwę, tylko przez odbyt, ale to się rzadko zdarza.. Bardziej wyczuwa przez naciskanie podbrzusza czy jest wszystko dobrze z przydatkami. Krępujące niebotycznie, ale konieczne... Grunt to się rozluźnić przy badaniu- lekarz wsyztsko lepiej wyczuje Pamiętaj, że on widzi codziennie kilka dziewczyn, więc Twoja myszka, ni ebędzie dla niego niczym nowym, obleśnym. Acha- i lepiej wybraż się do mężczyzny niz do kobiety- są delikatniejsi.. Ja mam wspaniałego doktora- delikatny i rozumny człwoiek. byłam i kobiety-masakra, zbadała mnie jak jakieś zwierzę- ochyda, jej badanie czułam przez 2dni!! Stanowczo wole doktorów. pozdrawiam serdecznie :) :D

Gość askaa. r.
a czy przy kazdej wizycie jest pielegniarka w gabinecie? bo j a jak bylam to byla, pomimo ze mnie lekarz nie badał, mówiąc tez czułam się skrępowana.... A może to tylko przy pierwszej wizycie ona jest czyzawsze??

Gość eeeeeeeeeee
:( ja mam przed sobą wizytę u gina.. jestem dziewicą mam 20 lat i będę badana przez odbyt??:(ja nie chcę:O

Gość askaa. r.s
hehe ja ma prawei 169 wiec nie duzo lepiej :p

Gość askaa. r.s
znaczy się 19 lat:P

Gość terefefe
gin sie pyta czy wspolzyjesz, tzn w rozumieniu ze jest sie dziewica? Bo ja nie jestm, ale nie mam chlopaka od dluzszego czasu wiec nie wspolzyje. To co mam mu powiedziec?

Gość askaa. r.s
to samo co teraz nam powiedziałaś..... czyli ze nie jestes dziewica ale dawno juz nie wspolzylas z facetem .... :)) chyba starczy :) a jesli pyta vzy mialam badania ginekologiczne to znaczy ze: czy siedzialam na tym krzeselku? czy to oznacza ze bylam juz wczesniej? bo ja bylam i mialam usg nawet ale nie bylam na krzeselku? hmm wiec ?

Gość więc to mu powiedz

Gość askaa. r.s
a ja zaraz ide do gin.... troszke sie stresuje ale jak wroce opowiem jak wrazenia :) :P

Gość askaa. r.
juz wrocilam..... norma ale za to kolejki ze och.... a lekarz sie spoznil o 1,5 godziny... szok myslalam ze zglodu umre bo poszlam bez sniadania :( hehe ale zyje i wrocilam ....

Gość terefefe
askaa r. o co cie pytal?

Gość askaa. r.
no dzisiaj bo to juz moj drugi raz to pielegniarka zapytala o wiek, i date ostatniej miesiaczki a lekarza cytuje: "a co pani dolega?" Zas za pierwszym razem pytal jeszcze czy juz wspolzylam i czy mialam wczesniej jakies badania ginekologiczne.... i to wszystko....

Gość askaa. r.
aaaaaaaaaa jak to nie wiesz czy jestes dziewica?? to znaczy co budzi w tobie watpliwosci?

Gość majtek
aaaaaaaaaa mam identyczny problem jak ty: tez nie wiem czy jestem dziewica, choc moze to sie wydac dziwne (mialam robiona cytologie, gin powiedzial ze dziewica sie nie nie robi ale wkoncu to zrobil, baaardzo bolalo, po tym mialam krwawienie, wiec dlatego tak mysle), wiec jak zapyta czy jestem dziewica to nie wiem co powiedziec, nie chce wyjsc na idiotke, a jak zapyta czy wspolzyje to nie wiem czy chodzi mu o to czy juz nie jestem dziewica czy poprostu uprawiam w ost czasie sex.

Gość gfgfdgfgf
Ja mam przed sobą pierwszą wizytę (19 lat) i wiem, że to głupie i nieodpowiedzialne ale odkąd miesiączkuję (od 15 roku życia) NIGDY nie zapisywałam tego w kalendarzu, więc jak zapyta mnie o to to nic nie powiem ;/ A od 3 miesięcy nie miesiączkuję, w ostatnim czasie chorowałam i schudłam, być może to jest przyczyną. Dużo słyszałam o badaniu przez odbyt, strasznie się tym przejęłam i wolałabym być badana przez pochwę. Mogę sobie to "zażyczyć"?