Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowany strasznie

problem z gazami !!!

Polecane posty

wiem ze to moze niezbyt przyjemny temat, ale prosze o pomoc, meczy mnie to strasznie, moze nieodpowiednio sie odzywiam, nie wiem :( moze ktos cos doradzic, pomoc, lub rzucic linkiem do jakiegos artykulu na ten temat? ewentualnie do tematu o tym, jezeli tu taki byl (jestem nowy tu). Dziekuje za powazne potraktowanie mojej sprawy i pomoc

Gość ania1981111
musisz isc do lekarza. i nie jesc takich potraw najgorsze pewnie jest to jak spisz z dziewczyna pewnie sie meczysz. ja tak nie mam ale tez sie mecze bo brzuch mnie boli od wstrzymywania

wlasnie!!! mam dokladnie to samo, co Ty z tym robisz?

Gość Sierotka Marysia
Przeanalizuj swoją dietę, wyeliminuj potrawy najbardziej wzdymające, poza tym są specjalne lekarstwa - Manti Gaz-stop, espumisan. No i trochę ruchu! Pozdrawiam!

te leki sa na recepte? Ile mniej wiecej kosztuja i jak to sie bierze? dziekuje bardzo za pomoc! Jestescie super!

Gość manti gastop

dzieki za link, ale ten problem rczej mnie nie dotyczy pytanie- czy te leki sa na recepte?

Gość ania1981111
powiem ci ze nic nie zrobisz bo to ludzka rzecz, ale pierdziec przy chlopaku ani mezu nie mam zamiaru i czasem nie daje rady. spie i tylko gdzies laze ze niby po cos z, ze pic mi sie chce, ale scianki malutkie u niego w bloku wszystko slychac, u siebie to chociaz pojde sobie do piwnicy, ze nib y piec szczeka ;-)) ale taka mala rada moze niezbyt mila, to zatykam papierek tylek jak siusiam bo inaczej tu chyba by mi cos wyskoczylo kiedy siadam na kibelek. i staram sie zagluszac to jakos. wode odkrecam , w czasie spuszczania wody to robie. wstretne jest myslenie o tym i o tym co pisze, ale na szczescie sie nie znamy i nigdy nie zobaczymy hehe

Gość nie są
nie są na receptę te leki. Powiem Ci tak: przede wszystkim idź do lekarza, może będzie potrzeba jakaś kuracja. Co możesz zrobić sam: espumisan i esputikon - tak, ale czasem nie działają. spróbuj przeanalizowac dietę pod względem: pokarmów cięzkostrawnych i tłustych oraz uwaga: słodkich. Możliwe, że jesz za dużo węglowodanów. Polecam herbaty ziołowe - mięta, dziurawiec, koper włoski. Możesz też zapytać panią w aptece lub sklepie zielarskim o herbatę na trawienie (są różne mieszanki ziół) kolejna zasada: nie jedz późno kolacji i musi to być lekki posiłek no i rzecz najważniejsza - regularny optymalny dla ciebie ruch

dziekuje bardzo za rady, o to mi wlasnie chodzilo :) pozdrawiam

Gość dentystka
pij regularnie miete i staraj sie jesc powoli, omijaj potraw straczkowych a zobaczysz rezultat powodzenia.

Gość myslicie ze mieta pomaga

Gość też cierpiąca -
witam wszystkich cierpiących! Ja podobnie jak Wy też się z tym męczę już jakieś 7 lat i da się z tym żyć. Tylko co to za życie! ostatnio p[omogła mi dieta przeciwgrzybiczna. Radzę spróbować! Pozdrawiam.

Gość problem od lat

Gość kropeeeczka
idz do lekarza. ja tez strasznie peirdzialm od pewnego czasu, cokolwiek zjadalam zaraz byly gazy, po tlystym jedzeniu byly bardziej smierdzace a do tego przelewlo mi sie w brzuchu i czasem mnie bolal brzuch. od ;ekarza najpierw dostalam lek na ta bakterie ale to nie pomoglo poetm dotalam skierowanie na gastroskopie i okazalo sie ze mam refluks, od kilku dni biore leki, jem normalnie i nie ma gazow:) w koncu a meczylam sie z tym od ponad roku a od kilku miesiecy objawy byly nie do-zniesienia