Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskaweczkkka23

ciemieniucha

Polecane posty

Gość truskaweczkkka23

Witam:) Tytuł tematu mówi sam za siebie....a więc co najlepsze jest na ciemieniuche...czym smarować....????? moja córcia juz prawie miesiac sie męczy....juz jej troszke zeszło ale jeszcze nie wszystko....

kąpiel, salicylol i czapeczka.potem zczesac delikatnie. zejdzie kazda cholera:)

Gość bebe 73
Ja smarowałam główkę oliwką , czesałam na końcu myłam

Smarować oliwka i czesać, czesać... I nie bój się tych \"strupków\", nawet jeśli trochę pomożesz im zejść, czyli po prostu troche oderwiesz, nic się złego nie stanie, dziecka to nie boli! Można spróbować wyczesywac miekką szczoteczka do zębów!

ja mam Seboderm i pomaga :), a dobra też ciekła parafina :)

pociszę cię moja mała ma 9 mies. niedawno ciemieniucha jej zeszła, ciemieniucha lubi alergików. niunia nie jest \"typowym\" alergikiem ale ma tendencje, smarowałam parafiną, oliwka nic nie pomogła, salicylolem. Ktos napisał ze mozna pomóc zejść ciem. , tak ale tez nie mocno bo można podrażnić skóre i wtedy moze boleć. Kiedy nie ma stanu zapalnego ciemieniuch nic nie boli tylko nieładnie wygląda. Pozdrawiam

no nie boli, ale taka zalegająca skorupa nie daje oddychać skórze...a to nie najlepiej:)

tak wiem o tym pszczoła5 , tylko ja starałam się jak mogłam a ciemieniucha wciąż wracała ;(

no to ja miałam wiecej szczęścia, bo najpierw brakiem wiedzy co z tym zrobic doprowadziłam synka do opłakanego stanu, ale salicylol pomógł i już nigdy wiecej nie wróciła...a jest tobiasz alergikiem:)

no to faktycznie masz szczescie ! mi tez salicylol dopiero pomógł polecam!

my oliwkowalysmy ile wlazlo -di upadlego i czesalam i delikatnie zdrapywalam Jak jest mocno naoliwkowane to schodzi jak ta lala Na \"sucho\" nawet nie probowalam az w koncu zlazlo ale i tak codzien ogladam czy nie wraca choc mala ma juz 7 mies Pilnuj tez brwi!!

Ja użyłam jakiegoś kremu na ciemieniuchę firmy Medela i zeszło odrazu - jest dość drogi ale polecam jeśli męczycie się z tym cholerstwem tyle czasu:)

ja stosowałan u córci na ciemieniuche szampon z firmy Mustella i po paru myciach zeszła (nam zeszła o ile pamietam po 4-5 myciach)

Gość aniajamrozik
Moja córa ma długie i gęste włosy w związku z czym a wyczesywanie to spory kłopot :(((((( spray babycap na szczescie zdziala cuda i jestesmy juz po problemie, nie widac nawet śladu

Gość gość
NTUmNZfrvog3dR9QIzrq6wzb