Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qrk

JAK POZBYC SIE WPSOŁLOKATOREK???????????????????/

Polecane posty

Gość qrk

Witam, mam problem, wynajmuje mieszkanie z 3 dziewczynami, dwie z nich to siostry, sprawa wyglada tak ze chciałbym sie pozbyc tych siostr, z tego powodu, ze mi dopiekły, ktos im wykrecił jakis "numer" w necie, o całej sprawie dowiedziały sie od jakiegos goscia z pracy, całą wine zwaliły na mnie i oskazryły mnie ze ja to zrobiłem,co nie jest prawdą, nsjsmieszniejsze jest to ze same nie wiedza dokładnie co to za sprawa, nie maja nawet najmniejszego dowodu ze ja to zrobiłem, i nawet nie wzieły namiarów na sprawe w necie od goscia ktory im o tym powiedział, problem jest na tyle powazny ze wmieszały w to policje i najprawdopodobniej mnie wskazały jako sprawce, co jest absurdem, cała afera jak narazie opiera sie tylko na plotce ktora nie ma zadnego pokrycia, co najgorsze jakos nie daza do wyjasnienia sprawy tylko za plecami obrabiaja mi tyłek, do tego pod moja nieobecnosc przeszukiwały moj pokój. ich chamstwo doprowadziło mnie do białej gorączki i przyznam ze jak narazie nie mysle o niczym innym jak tylko o tym zeby je wywalic na zbity łeb z mieszkania, nie moge sie nawet skupic na nauce, bo swiadomosc ich obecnosci doprowadza mnie do szału. dodam, ze nie mamy sporządzonej umowy wynajmu miedzy mną a tymi siostrami, w zwiazku z czym nie ma zadnego dowodu na to ze one u mnie wynajmowały pokój i chciałbym sie dowiedziec, czy mogłbym tak poprostu z dnia na dzien wywalic je na łeb z mieszkania, i czy one miałyby mozliwosc gdzies sie zgłosic i mi zaszkodzic, bede wdzieczny za pomoc, ta sprawa strasznie mnie meczy zalezy mi na jak najszybszym ich wywaleniu z mieszkania

Gość mozesz je wyrzucic z dnia na d
zien, tylko zmien zamki od razu a zreczy zostaw za drzwiami

Oj cena jest wysoka. Zbieram kasę na wykupienie na wyłączność tej minki :o

ja tez nei lubilam mieszkac z pustymi dziewuchami, czesto im musialam jakos dosrywac, zakrec ciepla wode i kaloryfery wylacz korki, same nie naprawia, utrudniaj im zycie najlepeij jak umiesz , powodzenia

ja tez nei lubilam mieszkac z pustymi dziewuchami, czesto im musialam jakos dosrywac, zakrec ciepla wode i kaloryfery wylacz korki, same nie naprawia, utrudniaj im zycie najlepeij jak umiesz , powodzenia

Gość no chyba żartujesz
że Ty jako właściciel pozwalasz im jeszcze u siebie mieszkać. To jakaś niezaradna ciota musi z ciebie być. To ty tu jesteś Pame!!! Do jasnej cholery!! Naucz się udarzać pięścią w stół. One nie mają tu żadnych praw! Dosłownie żadnych! Każ im się natychmiast wynosić z twojego mieszkania. Boże do czego to doszło :O Jakie chłopy dziś po tym świecie chodzą że babą dają sobie wejść na głowie.

Gość qrk
he, no wiesz, chetnie bym je wychrzanił na zbity ryj, ale wiesz jak to juest, jaka straz miejska, albo inne dzidostwo, nie chce miec kłopotów przez dwie jebniete idiotki, wiem ze nie maja zadnych praw, ale problem jest taki ze jedna jest na zwolnieniu lekarskim i cały dzine siedzi w domu, musiałbym jej wpieprzyc, a nie lubie bic kobiet (nigdy tego nie robiłem) chociaz przyznam ze teraz mam chec jak nigdy, nie wykluczam ze to sie zmieni, ale poki co sie powstrzymuje, miałktos podobne doswiadczenia?

Gość żaden problem
jeśli jesteś włascicielem a one nie są zameldowane to żaden problem!! jak grzecznie nie chcą wyjść wzywasz policję

Gość jedyne co ci moze grozic
to to ze one w odwecie zemsty mogą Cie oskarżyć o nielegalne wynajmowanie mieszkania, ale fakt faktem mozesz kazac im sie wyniesc. A co do ich oskarżenia i kłopotów z policją to radziłabym Ci w tej kwestii oskarżyć je o zniesławienie kiedy ta sytuacja sie jakoś wyjaśni lub ucichnie. Albo zagroź im że je oskarżysz o zniesławienie. Poza tym jak sie tak boisz je wyprosić to po prostu odetnij ciepłą wodę. Zobaczysz że nei wytrzymają w takich warunkach zbyt długo i same się wyniosą. A jak jest z płatnościami ?? Płacą Ci za mieszkanie regularnie ?? Możesz im przecież podwyższyć czynsz, a jeśli nie chciałaby płacić wyższego to wtedy masz pretekst by im powiedzieć że w takim razie musza sie wyprowadzić.

Gość qrk
to nie jest moje mieszkanie, ja sam je wynajmuje od własciciela, a one ode mnie podnajmuja, co moze mi grozic w przypadku zaskarzenia o nielegalny wynajem? nie chce w to mieszac włascicieli bo to pozadni ludzie, z ciepła wodą to dobry patent, mysle ze cos pomysle w tej sprawie mysle ze to jeszcze nie koniec, jeszcze napewno sie z nimi zetne, a wtedy to chyba łby im pourywam bo moja cierpliwosc jest na krawedzi

Gość żaden problem
masz umowę najmu? to na co czekasz? wyproś je!!

Gość jedyne co ci moze grozic
acha.. i pokombinuj jeszcze coś z ogrzewaniem, żeby kiepsko grzało. No i oczywiście często wietrz mieszkanie kiedy ich nie ma. Tak żeby w domu było zimno jak na dworze w momencie jak będą wchodzić do mieszkania. Możesz też przeciąć jakieś kable np. z prądem. Jakiś sabotaż z którego zawsze bedziesz miał jakąś wymówkę, np. jak się będą czepiać że wietrzyłeś dom to mów że wietrzysz bo one za rzadko wietrzą i śmierdzi :D

Gość qrk
mam umowe najmu, tylko nie wiem czy w kasciciele ja zgłosili do US, boje sie ze jezeli nie zgłosili to one moge probowac cos kombinowac

Aha, podnajmujesz... no to pieknie, a Ty masz z nim - wlascicielem umowe najmu? na Twoim miejscu to bym spieprzala, bo jak wlasciciel sie o tym dowie, to Ciebie zaskarzy i bedziesz musial zwrocic cala kase jaka placily Ci dziewczyny. Ze tez sie wlasciciel do tej pory nie kapnal - fuks.

Gość qrk
własciciele wiedza ze podnajmuje 3 osobom pokoje, z tym nie ma problemu, przy wynajmnie mieszkania odrazu gadałem z nimi w ten sposob ze nie bede mieszkał sam, tylko ze oni mieszkanie wynajeli mi i te 3 panny ich nie obchodza, ale wiedza ze one mieszkają

Gość żaden problem
nie ważne czy umowa została zgłoszona czy nie, policja jak przyjdzie to i tak tego nie sprawdzi, ty masz umowe, one nie ty ich tam nie chcesz, sprawa czysta

A, no chyba ze tak. Wiesz, ja sie nie znam, ale slyszalam ze jest taki przepis, ze bez wzgledu na to czy jest umowa czy nie i czy one ci placa czy nie, to w okresie zimowym nie mozesz ich wyrzucic na bruk... Wiec moze poczekaj na wszelki wypadek do 21 marca :) a do tego czasu uprzykrzyj im zycie! I - zamontuj klucz do swojego pokoju!!! A co do pomowienia - ja bym to od razu zglosila.

Gość zaden problem
a są zameldowane?

Gość powiedz im że właściciele
zamierzają wynająć ich pokój swoim znajomym i dlatego muszą sie wyprowadzić, albo poproś tych znajomych żeby kazali im się wynieść skoro z ich zdaniem powinny sie bardziej liczyć

Gość qrk
no własnie taki przepis tez mi sie obił o uszy co do zgłoszenia pomowienia, to tez o tym myslałem, ale nie mam pewnosci czy policjantowi wskazała mnie jako sprawce ( jestem prawie pewien ze tak było, ale nie mam dowodów) po za tym cała kłotnia odbyła sie bez osob spoza miaszkania, tak wiec na swiadków nie mam co liczyc, chyba ze ta 3 panna, ale nie wiem czyja strone ona trzyma. orientuje sie moze ktos co im moze "grozic" jezeli cos takiego bym zgłosił? myslałem zeby isc do nich, zapytac sie co robią w związku z wyjasnieniem sprawy, a jezeli niewiele to powiem ze zgłaszam pomowienie na policje. według mnie one moga szybko wyjasnic sprawe, bo wystarczy przycisnąc kolesia ktory im o tej sprawie powiedział zeby podał zródło z ktoreg osie dowiedzial o aferze, po za tym jezeli zawiadomiła policje to powinna tamtego kolesia wskazac jako swiadka, a nie sie czepiac odrazu mnie bez najmniejszego dowodu.

Gość qrk
nie sa zameldowane, nie maja nawet umowy potwierdzajacej wynajem

Gość qrk
wiem ze jedna z nich chyba ma kłopoty z" PROWIDENTEM" bo kilka razy nachodził ja przedstawiciel, a ona sie ukrywa, zastanawiam sie jak moge to wykorzystac,domyslam sie ze nie płaci rat jakiegos kredytu, bo watpie zeby w innej sprawie ktos ja nekał, moze jakis mały szantazyk

Gość żaden problem
powiedz im otwarcie, że mają się wyprowadzić inaczej wzywasz policję, one nie mają żadnych praw i policja je wyprowadzi, jeśli jesteś miły to możesz im dać jakiś termin, np 3 dni czy Ty w ogóle rozmawiałeś z nimi? a z drugą współlokatorką? co ona o tym sądzi?

Gość bardzo dobry pomysł
ale to moze później. W pierwszej kolejności zrób tak jak napisałeś, czyli: "isc do nich, zapytac sie co robią w związku z wyjasnieniem sprawy, a jezeli niewiele to powiem ze zgłaszam pomowienie na policje" Oprocz tego nie napisałeś co własciwie mówiła policja w momencie jak Cię nachodziła. Pamiętaj że bez dowodów nie możesz być o nic oskarżony. A tu jak widać dowodów brak.

Gość qrk
na temat ich wyprowadzki nie rozmwiałem, zjebałem je tylko za to ze mnie oskarzyły bez zadnych dowodów nie wiedzac nawet co to za afera, 3 lokatorka niby sie nie miesza i nie ma zdania, ale mysle ze one proboja ja przekrecic na swoja strone, po za tym ja jestem wynajmujacym im pokoj czyli tym co chce kase, o to=ten niedobry

Gość qrk
z policja nie rozmawiałem, policjant nie chciał ze mna rozmawiac, nie wychadziłem z pokoju bo tak jak powiedziałem, myslałem ze jednej z nich gdzies na miescie ktos zarabał dokumenty, jak wyszedł policjant poszedłem do nich zeby sie dowiedziec o co chodzi, i wtedy sie zaczeła jadka, teraz załuje ze nie wyszedłem kiedy był policjant, odrazu bym im pozamykałmordy przy policji