Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdal3nka

WODA TERMALNA

Polecane posty

Ostatnio słyszałam dużo dobrego o wodach termalnych, których na naszym rynku jest już sporo. Czy używacie tego typu kosmetyki? Jeżeli tak, to które spisują się na medal? Jak na razie znalazłam wody termalne z Avene, Vichy, Iwostinu i Nu Skin...Która najlepsza? Którą warto zakupić i dlaczego? Dziękuję za komentarze, pozdrawiam;)

Gość mikrodemka
Bron Boze nie kupuj Iwostinu - moze i najtanszy, ale najgorszy! Skuszona cena, kupilam dwie wody, zeby miec na zapas. W jednej rozpylacz mi sie rozwalil od razu i jest do wyrzucenia, w drugiej z kolei leciala struzka wody, zamiast rozpylac w delikatrna mgielke. Poza tym mialam dziwne podraznienia po tej wodzie, zaczerwienienia. Nigdy wiecej Iwostinu! Polecam natomiast Avene i Vichy (aktualnie mam ta druga). Bardzo fajnie rozpylaja, skora jest odzywiona, miekka i zlagodzona.

Ja też czytałam negatywne opinie na temat rozpylacza w wodzie Iwostinu. Natomiast nie znalazłam ani jednej na temat wody Avene - wręcz przeciwnie, same zachwyty. Zdecydowałam się więc na małą wodę firmy Avene. Wybrałam małą po pierwsze dlatego żeby wypróbować, po drugie dlatego, że jest poręczna i mieści się nawet w niedużej torebce. Rzeczywiście po psiknięciu ma się miłe odczucie nawilżenia i świeżości. To szczególnie pożyteczne dla osób, które spędzają tak jak ja wiele godzin przy komputerze (a wiadomo, że monitor trochę wysusza, poza tym te kaloryfery...). Reasumując woda termalna pewnie nawilża, ale nie wiem czy zaryzykowałabym twierdzenie, że odżywia ;)

Gość mkjgferyiui
absolutnie nie Vichy, Avene, akurat wodę ma taką sobie, ale nie najgorszą, polecam LA roche PosaY.

Gość a co to znaczy
uzasadnij dlaczego według ciebie jest taka sobie.

Gość Frajda
dla mnie Avene to dokrycie roku. rewelacyjnie koi

Dziś właśnie zakupiłam wodę Avene i jak na razie jestem zadowolona...Nie widze oczywiście jeszcze żadnych poważniejszych efektów, ale wspaniale odświeża i koi zmęczoną skórę...Mam nadzieję, że po tygodniu czy dwóch zauważę jeszcze nawilżenie -bo to był główny powód zakupu owej wody termalnej;)

Gość ViCHY
woga z vuchy jest syfiasta

Gość a co to znaczy
No i w końcu nie doczekałam się uzasadnienia :-O Więc tę opinię "mkjgferyiui" na temat wody termalnej potraktuję jako niewartościową :P

Gość Frajda
Magdalenko, jeśli masz problemy z suchą ksórą, bardzo polecam Ci odżywkę do suchej skóry Nanobase. do kupienia w aptece, tubka kosztuje ok 30 zł. smarujesz się tym na noc, mi wystarcza przez tydzień, żeby zobaczyć poprawę. Przeznaczona dla hiperwrażliwców

Gość Frajda
zgadzam się z przedmówczynią :) Dziś używa sie za dużo, zbyt nafaszerowanych aktywnymi składnikami kosmetyków. Woda termalna jest jednak czymś innym niż kosmetyk. Jest z dużym powodzeniem stosowana jako środek leczniczy w dermatologii.

ja miałam mgiełkę nawilżającą z Nu Skin, nie jest to woda termalna. wg mnie jest lepsza od wody termalnej. woda termalna jedynie odświeża, nie nawilża. wprost przeciwnie, może nawet wysuszyć skórę, jeśli po kilku sekundach nie zbierzemy jej z twarzy, np. przykładając chusteczkę. zaś mgiełka Nu Skin zawiera substancje nawilżające, zatem odświeża i nawilża. miałam tę mgiełkę i wodę termalną LRP.

Justa ja też gdzieś czytałam (i to nie na forum ale w jakims opracowaniu) że trzeba osuszyć, bo jak wysycha na twarzy to ma wręcz wysuszające działanie. Napisz mi gdzie można kupic mgiełke Nu Skin i dlaczego według ciebie ona nie wysusza Pozdrawiam

jak pisałam wcześniej, mgiełka PCA Nu Skin zawiera składniki nawilżające: kwas hialuronowy, sól sodową PCA, aloes i składniki łagodzące: alantoinę, bisabolol, a woda termalna zawiera jakieś minerały ;) używałam tej mgiełki latem, wtedy jest po prostu niezastąpiona, można ją stosować na makijaż. Nu Skin można kupić poprzez dystrybutorów, napisz mi skąd jesteś, to może będę mogła kogoś polecić. http://www.nuskin.com/eu/pl/polish/products/ns/face-care-pca-moisture-spray.shtml

Gość o lej
justa - czy ta mgiełka nadaje się do BARDZO wrażliwej cery? I czy NA PEWNO zostawias zją do wyschnięcia na skórze?

Dziękuję za opinie... Troche przeraziłam się stwierdzeniem, że woda termalna WYSUSZA...Z tego co wiem to ma właściwości nawilżające (przynajmniej ta z Avene). Proszę o szczerą wypowiedź na ten temat użytkowniczek wody termalnej z Avene...CMOK:)

Gość Frajda
moja szczera opinia na temat wody termalnej z Avene. Używam już chyba czwarte największe opakowanie, mam cerę bardzo wrażliwą, skłonną do rumienia i podrażnień. Woda te poprawia w znaczący sposób kondycję skóry, absolutnie jej nie wysusza, koi, łagodzi i wygładza. Wspomnę też o przyjemnym odczuciu odświeżenia gdy psikam sobie tą delikatną mgiełką na twarz :)Nie wysusza.

o lej, nie wiem, czy nadaje się do bardzo wrażliwej cery, bo ja takiej nie mam, ale wszystkie kosmetyki Nu Skin są opracowywane we współpracy z oddziałem dermatologii. wiem, że np. kremy nadają się nawet do cer ze schorzeniami dermatologicznymi, więc podejrzewam, że mgiełka też. ja ją zostawiałam na twarzy do wyschnięcia. Arietta, prześlę Ci namiary na maila. magdalenka, woda termalna nie wysusza, o ile osuszysz twarzy po kilku sekundach ;)

Ale ja nigdy nie osuszam twarzy...pozostawiam wodę aż do wchłonięcia, bo nie widzę sensu jej ścierania...jak ma nawilżyć czy złagodzic podraznienie jak zaraz ją zetrzemy???

Gość Frajda
Przy mojej kapryśnej jak królewna cerze robię tak: Po oczyszczeniu twarzy (specjalnym kompleksowym preparatem myjąco tonizujacym) psikam sobie raz wodą termalną, po chwili osuszam chusteczką . To wystarczy. Czasem jak chcę żeby więcej skóra się napiła, nie osuszam tylko zostawiam. Potem kremik. NIGDY woda termalna nie wysuszyła mi skóry, a wręcz przeciwnie - powtarzam - zauważyłam znaczną poprawę kondycji skóry i jej mniejszą podatność na podrażnienia od kiedy regularnie stosuję to "niepotrzenne udziwnienie" jak ktoś stwierdził

woda, parując ze skóry, wysusza ją. \"Po rozpyleniu należy pozostaw ją na twarzy przez kilka sekund a następnie delikatnie osusz twarz. W ten sposób woda ta pozostawi na skórze ochronną warstwę.\" http://www.najpiekniejsza.pl/pielegnacja/eauavene.html a tutaj zdanie Basi Kwiatkowskiej, która jest chyba naszym największym autorytetem: \"-Jak działają wody termalne Częstym błędem jest „nawilżanie” skóry wodą, co jak się okazuje jest tylko pozornym efektem. (...) błędem jest traktowanie specjalnej wody termalnej w sprayu lub wody źródlanej w areozolu jako skutecznego środka nawilżającego. Wiele kobiet spędzając parę godzin w klimatyzowanym biurze czy innym pomieszczeniu, zrasza skórę wodą termalną w sprayu. Rezultatem takiego postępowania, zwłaszcza w przypadku skóry bardzo cienkiej i delikatnej, jest jeszcze szybsza utrata wody, zwłaszcza jeśli pozwolimy wodzie samej wyschnąć na twarzy. Po spryskaniu twarzy wodą, należy koniecznie po kilku sekundach osuszyć skórę choćby przy pomocy chusteczki higienicznej, którą delikatnie, bez pocierania przykładamy do twarzy. Pamiętajmy, że woda termalna w sprayu NIE nawilża !! Natomiast dzięki zawartości mikroelementów, których rodzaj i ilość (im jest ich więcej tym lepiej) jest już zależny od źródła, z którego pochodzi woda, działa ona jak łagodzący kompres: koi podrażnienia, pobudza aktywność enzymów, wspomaga mechanizmy systemu obronnego skóry.\" źródło: http://www.phpbbserver.com/biochemiaurody/viewtopic.php?t=18&highlight=woda+termalna&mforum=biochemiaurody to tyle :) nie wiem, jak Wy, ale ja się z Basią kłócić nie śmiem ;)

Juz mi się rozjaśniła wiedza o wodach termalnych, dzieki! Dobrze, że używam ją dopiero kilka dni - teraz juz będe wiedziała, że zawsze mam osuszyć twarz po sprysnięciu;)

Gość a ja używam
wody termalnej Vichy PO nałożeniu na twarz maseczki nawilżającej, zawsze wybieram taką maseczkę, której nie trzeba spłukiwać, tylko potem nadmiar wklepać w skórę. Na oczyszczoną twarz nakładam maseczkę, następnie spryskuję wodą termalną. Maseczkę trzymam ok. 20 minut, w tym czasie zwykle dwa razy pryskam twarz wodą. REWELACJA. Nawilzenie doskonałe. Efekty widoczne NATYCHMIAST. Gorąco polecam.

Gość Annnkanna
Jaką kupujecie? WIdziałyście w Hebe naszą wodę Termissa? Kto używa? Jak wrażenia?

Gość gość
dobra jest, niedroga i mi pomogła z nawilżeniem cery i mam mniej wyprysków odkąd jej używam