Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strapiona

Honorarium dla lekarza

Polecane posty

Gość Strapiona

Mam problem i naprawde nie wiem jak go rozwiazac.Leczylam sie prywatnie u lekarza,skierowal mnie na operacje,ktora sam wykonywal.Wszystko jest ok. W piatek ide do kontroli.Czy mam cos kupic lekarzowi?Jesli tak to co?

Nic nie kupuj - jeśli koniecznie chcesz, to może zapytaj go ile chce za operację ;)) Nie no - nic nie kupuj - skierował, ok - takie jego prawo i obowiązek ..

Gość Strapiona
Ok.A jak wystzreli z cena za operacje co mnie zwali z nog?Tak naprawde jest to ciezki problem.

Gość inaka
Operację miałaś robioną w państwowym szpitalu? Jeśli by coś chciał to już dawno by zaznaczył lub sam coś powie.Nie czuj się niezręcznie i jeśli już stawiaj sprawę otwarcie,normalnie.

currwa, co za dylemat. Jeśli operacja była komercyjna - to chyba jest cennik? Jeśli państwowa - to już zapłaciłaś, płacisz co miesiąc składki na ZUS. Jeśli nie pracujesz - to ja i tysiące innych ludzi już za tą operację zapłaciło.

Gość inaka
Poproś go więc o rachunek...jeśli zastrzeli cię sumą.Są rózni lekarze ale jeśli to była operacja w szpitalu państwowym nie ma prawa nic wziąć i on o tym wie...

Gość Strapiona
Tak operacje mialam w panstwowym szpitalu.A "poszlam" z prywatnego gabinetu.

leczyłaś sie prywatnie? Płaciłas za wizyty? W państwowym szpitalu zoperował za pieniadze z NFZ ? Jesli był szczególnie miły to podziekuj serdecznie i daj kwiatka.

Gość Strapiona
Draze-to jest trudny temat.Tez mi sie wydawalo dziwne jak mnie nie dotyczylo.A jakis alkohol?

Gość inaka
W razie czego udawaj,że nie wiesz o co chodzi,nie przejmuj sie choć rozumiem cie.Szkoda,że nie zapytałaś wcześniej ale może to i dobrze.Uważam,że nic nie powinnaś płacić,korzystał ze sprzętu szpitalnego,masz kartę wypisową ze szpitala?Więc za co?

To nie jest trudny temat. ZUS ściąga haracz z którego mało kto cokolwiek dostaje z powrotem. NIE WOLNO płacić ani grosza za coś, co zostało już po stokroć opłacone. Jak napisał ktoś wyżej - możesz lekarzowi serdecznie podziękować i dać mu kwiatek. W końcu każdy lubi dostać dobre słowo za dobrą pracę. To nie Ty masz mu płacić pensję, tylko państwo (z Twoich i moich pieniędzy, które i tak nam zabiera).

Gość Strapiona
Oczywiscie,ze place skladki ZUS i to nie male.Z kwiatkiem do faceta?

Gość Strapiona
Jestes lekarzem?

Gość inaka
A czemu nie z kwiatkiem?Tak naprawdę nic mu się nie należy... Polacy sami rozpuszczają lekarzy a potem si skarżą,że bez łapówy nic nie zrobią.Bądz pewna siebie i nie daj się zjeść.Jeszcze się okaże czy dobrze ci zrobił tę operację...

Nie jestes zobowiązana do żadnego reanżu , pani w spozywczym płaicsz za to , ze Ci chleb sprzedaje cos ekstra? A kwiatek jest symbolem , mężczyźnie też mozna go dac , takie moje zdanie.

Gość Strapiona
Jakoscpierwsza-a jaki alkohol dostajesz?W sumie zastanawialm sie co lekarze z tym nadmiarem trunkow robia?

Gość inaka
Sądzę,że wypijają....

Gość Wypijają alkohole
i jeszcze mówią, że alkohol to szkodzi choremu , a zdrowemu nie ;)

Gość Strapiona
Jak alkohol?

Gość jacka danielsa

Gość Strapiona
W to wierze.Jakiej marki ?

Gość Strapiona
hmmm.az mi sie wierzyc nie chce,ze nie mieliscie podobnych problemow.....

Ja nie widze tutaj zadnego problemu. Byłaś u lekarza prywatnie, za wizyte zapłaciłaś, dał tobie przekaz na operację do państwowego szpitala, operację zrobił to nie zadna łaska, przecież jest zatrudniony w szpitalu i pobiera tam wynagrodzenie, więc nie rozumiem o co chodzi :-D Pójdziesz do niego to znowu zapłacisz za wizytę i to wszystko. Nie ma problemu. Nie wiem dlaczego masz skrupuły ? Przeciez to co chcesz zrobic to jest po prostu łapówka Jeżeli juz koniecznie chcesz to możesz kupic mu kwiaty i podziekować za opiekę :-D, pozdrawiam i zycze zdrowia :-D

Gość Strapiona
Dzieki za rade.Mysle,ze coraz bardziej dojrzewam do tego,aby pieknie podziekowac.Ewentualnie zamiast kwiatow kupie w tej cenie alkohol.Łatwiej bedzie wniesc do gabinetu.I tak bede leczyc sie u niej,a ceny za wizyte ma dosc wygorowane.Fakt,ze fachowiec pierwszej jakosci.Pozdrawiam