Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz_nie_wytrzymam

jak w koncu pozbyc sie nieprzyjemnego zapachu z ust ??!!

Polecane posty

Gość a ja mam chora wątrobę
i nic mi nie pomaga, nawet cynk po prostu 15 minut po umyciu zebów mam trampek w buzi.... przerąbane

Gość tesh_mam_ten_problem
Hmm...skad jaa to znam:(Mam ten sam problem...!Nie wiem co mam robić??To naprawde nieprzyjemne......czy ten CYNK ORGANICZNY na prawde pomaga???

Gość a czy sa jakies
a jak sie pozbyc tego porannego zapaszku?

Gość Giewont
ale problemy...

Gość ewagt
no dla nas są!!! tez ma ten problem ,mi nic nie pomaga:/ mam dość tego cholerstwa.Nie ma na to gówno lekarstwa

Gość ewagt
słuchajcie chce zrobić sobie wymaz z jamy ustnej i języka.Mam kilka pytań,bede wdzieczna jesli ktos mi pomoze.Chce isc do labolatorium medycznego,prywatnie(koszt ok30 zł,nie tak żle) 1.Czy trzeba się rejestrować ,czy iść normalnie,bez niczego? 2.czy to prawda ze trzeba iść rano,i nie myć zębów? 3.Jak już bede w tym labolatoruim to gdzie mam iść? 4.Płaci się jak się odbiera wyniki czy odrazu? 5.Mam powiedziec jakie chce badania(ze chcę zbadać na obecność grzybów,kandydozy,gronkowca?)-od kazdej choroby liczy się 30zł czy to jest badanie na wszystki grzyby etc POmóżcie.

Gość ewqa2
Prywatnie nie musisz sie rejestrowac. 2. Tak, wstajesz rano i z miejsca ruszasz na badanie, bez picia i mycia zebow. 3. Idziesz do recepcji, placisz za badanie i czekasz , az cie poprosza do gabinetu. 4.j.w 5. Masz zrobic posiew w kier. bakterii i grzybow plus bakterie beztlenowe. To juz komplet badan. Pozdrawiam.

Gość ewagt
dziękuje Ci bardzo:)

Gość ghhtrhgdv
odnosnie cynku organicznego to dziala jak guma do zucia pomoga na jakas godzine od zarzycia ;-/

Gość luiii
witam!!! również mam problem, a raczej mój narzeczony ma problem z oddechem, tak z głębi czuć jakby siarkę czy coś...on o tym nie wie, a ja na razie nic mu nie mówiłam...czy ktoś może wie czy to jest objaw jakiejś choroby???

Gość rozwiązanie
jesli zrodlo smrodu znajduje sie w gardle bądz w jamie ustnej, polecam chlorchinaldin (bez recepty, 7pln) - neutralizuje na parę godzin zarazę za smród odpowiedzialną poza tym dobrze smakuje

Gość zielonażabka
Tez polecam chlorchinaldin, zwalcza grzyby, drożdże, jęzor staje sie czysty. Proponuję próbować wg ulotki przez parę dni, potem sporadycznie. zawsze miałam z tym problem po antybiotykach, teraz sobie podsysam ze dwa razy na dzieńnn i gębusię mam czysta, samopoczycie równiwż oki. A, jeszcze mam Nutroilin B (pałeczki kwasu mlekowego), tezz co parę dni łykam, a nieraz i codziennie.

Gość nie tedy droga
Guma do zucia (litosci NIE, ma aspartam), cynki plukanki to wszytko walka z objawami nie przyczynami. Zajrzyjcie na forum: grzybica ukladu pokarmowego http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1974873 Tez mialam problem z zapachem z ust W koncu, jakis rok temu dentysta usunal b. dokladnie kamien nazebny twierdzac ze to jest przyczyna. Zapach zniknal ale nie przyczyna. Pod koniec roku z objawami zapalenia gardla dostalam co, rzecz jasna antybiotyk, nie wiele pomogl, wciaz pieklo szczegolnie gdy pilam cos cieplego a dwa tygodnie pozniej obudzilam sie z gardlem pelnym candidy (doslownie jakbym jakies budyniu tam napchala i z jezykiem oblozonym jak pierzyna. Teraz walcze. Droga ponoc dluga i zmudna ale widze juz poprawe. NIE WALCZCIE Z OBJAWAMI poszukajcie przyczyn. Im wczesniej tym latwiej zwalczyc.

czesto nieswiezy oddech zwiazany jest z migdalkami:) wybierz sie do laryngologa...trzeba je oczyscic...to niec nie boli, niewiele kosztuje a pomoze!

Gość Monika489
Słyszałam, że na nieświeży oddech dobrze działa cynk organiczny i w związku z tym mam pewne pytanie. Ja w domu mam zwykły cynk do łykania i czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaka jest różnica między tym cynkiem a cynkiem organicznym? Czy ma on może podobne działanie jak cynk organiczny i jak będę go łykać to wreszcie pozbędę się tego okropnego zapachy z jamy ustnej?

Gość cierpienie
Ja mam podobnie gazu chyba z zaladka fujj sa bardzo bardzo nie przyjemne nie wiem dlaczego ale podejme walke z tym moze sie uda;/ ale psychike strasznie niszczy bo ludzie nie toleruja takich ludzi

Gość cierpienie
Jak wy sobie radzicie z tymi dolegliwosciami?? normalnie funkcjonujecie w zyciu??mi jest bardzo ciezko dziewczyny uciekaja ode mnie:( kawalerem zostane:( te gazy jakies z zoladka sa zabujcze;/:((

Gość kingusia8882
juz nie wytrzymam!!!

Gość greta garbo
Cześć

Gość greta garbo
Ja też, ja też... U mnie to nie tylko oddech, ale i ogólnie ciało. Taki zapach jakby nadpsutego jedzenia + coś jak siarka czy amoniak. Efekt jest taki...fekalny. Lekarz ogólny wytrzeszczył na mnie oczy i nie umiał niczego doradzić. Aha, problem stał się naprawdę duży po antybiotykoterapii.

Gość greta garbo
Jdafjk... Czy zaglądasz jeszcze na tę stronę? Gratuluję dużej wiedzy :) Pozdro

Gość Kony
Ja do usówania resztek jedzenia używam niciowykałaczek są super polecam można je dostać na stronie www.dentlogic.pl

Gość fhgsdfhg
mozna mieszac cynk organiczny z alkoholem?? ;>

Gość Ku*** wkurz nie to juz
Witam mam 15 lat juz od jakiegos czasu a wsumie od paru lat mam problem z oddechem pomimo tego ze myje zeby za jakis czas i tak jest ten oddech owszem zapomne sie w myciu zebow ale zadko myje zeby wieczorem przed pujsciem spac i z rana jak ide do szkololy ale i tak widze jak koledzi sie odsuwalja bo wytrzymac nie moga .... nigdy ie prubowalem zadnych lekarstw .... Czyalem na temat cynku organicznego itp ale wiekszosc pisze ze jest dla doroslych wiec niewiem czy wiek 15 lat wystarczy zeby zazywac cynk.... najchetniej to bym poszedl do jakiegos specjalisty czy do detysty szkolnego ale glupio mi wejsc i powiedziec " dzien dobry mam nieprzyjemny oddech czy mozna cos z tym zrobic , wyleczyc " pliss pomuzcie :(

Gość Kat.
No cześć, przeczytałam, co tu się pisze o cynku organicznym, mam nadzieję, że faktycznie jest dobry, a przynajmniej mam ochotę go wypróbować (mam natomiast 16 lat, tak więc chyba nie powinno mi się nic strasznego stać (?), a jeśli nie, to inni w domu skorzystają, ale chyba przekonam się też co do tego chlorchinaldinu, tym bardziej ze względu na jego niską cenę (; (7 zł? Faktycznie?) Tylko prosiłabym jeszcze napisać coś niecoś o nim, bo w końcu z doświadczeń najlepiej coś ocenić... Ale czytałam też kiedyś o goździkach; ktoś o tym pisał i mówił, że jest naprawdę w porządku, ale sama osobiście nigdy nie miałam okazji spróbować... Ale zacznę, bo choć jako tako wielkiego problemu z tym nie mam, to jednak uważam, że i tak jest, w dodatku nieznośny. Co prawda gumę czasem można pożuć, ale ileż można i co to daje!? Poza tym jak za długo ktoś żuje to też wcale mu nie pachnie z ust ;p znam takiego kolegę, a sama też nie bardzo jestem za "mieleniem" twarzą jak krowa... Poza tym to zniekształca szczęki, tak na marginesie, i prowadzi do szczękościsku! Ot, co! :D nawet moja pani z francuskiego zabrania tego nie ze względu na lekcje, ale ze względu... na nas. :) Proszę o jakąś odpowiedź i z góry dzięki.

Gość zinalpa
Niestety i mnie dopadł ten sam problem :( ja mam "całe życie" (27) katar i to jest chyba przyczyną mojej męki. Non stop mam zatkany nos i ciągle coś mi zalega w gardle, poza tym jestem alergiczką i kicham sto razy dziennie. Ktoś wspominał o wymazie z jamy ustnej i języka na obecność bakterii i grzybów. Jak ja mam się ich pozbyć raz na zawsze?! Nie chcę żeby mój mąż cierpiał....

Gość zinalpa
Niestety i mnie dopadł ten sam problem :( ja mam "całe życie" (27) katar i to jest chyba przyczyną mojej męki. Non stop mam zatkany nos i ciągle coś mi zalega w gardle, poza tym jestem alergiczką i kicham sto razy dziennie. Ktoś wspominał o wymazie z jamy ustnej i języka na obecność bakterii i grzybów. Jak ja mam się ich pozbyć raz na zawsze?! Nie chcę żeby mój mąż cierpiał....