Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz_nie_wytrzymam

jak w koncu pozbyc sie nieprzyjemnego zapachu z ust ??!!

Polecane posty

Gość niewyleczona
Pisałam we wcześniejszym wpisie u jakich lekarzy już byłam - jestem po gastroskopii. 12 marca idę usunąc ósemkę. Zobaczę, czy to coś da.

niewyleczona Daj znać co i jak bo można kur***y dostać przez ten oddech, na który nic nie pomaga...

Gość niewylecona
Wczoraj usunęłam operacyjnie ósemkę przy której pod dziąsłem gromadziło się jedzenie i gniło. Na razie jestem mocno spuchnięta i śmierdzi mi z ust gojącą się raną i do tego łykam antybiotyk, zobaczymy następne dni i jak odstawię antybiotyk, wiadomo on też zabija bakterie które mogą byc przyczyną problemu. Dam znac.

Mam kilka pytań, może ktoś będzie wstanie pomóc: -Do jakiego lekarza należy się udać, aby zrobić wymaz z gardła i nosa? -Czy można otrzymać skierowanie na taki "zabieg" jeśli nie to jaka jest cena i gdzie należy się udać? -Czy jest tu ktoś lub może ktoś wie czy takie coś jest wstanie pomóc?

Gość (nie)wyleczona
Logi wymaz zleci ci laryngolog, będziesz miał wtedy bezpłatnie, bo dostaniesz skierowanie (jak nie będzie chciał dac, to się upieraj przy swoim, że musisz i koniec! ja się upierałam i dostawałam wszystkie możliwe skierowania). Możesz też pójśc tam, gdzie w twoim mieście są laboratoria analityczne (poszukaj w internecie) i tam zrobisz sobie takie badanie na życzenie ale płatne (ja płaciłam ok 30zł). Wymazu z nosa nie robiłam, bo nie widziałam takiej potrzeby, ale jest dokładnie tak samo.

Gość (nie)wyleczona?
Pisałam w poprzednich postach o wszystkich badaniach i zabiegach jakie przeszłam, ostatnim było operacyjne usunięcie ósemki, gdyż zorientowałam się, że pod dziąsłami przy niej gromadziło się jedzenie i gniło. Jestem tydzień po, rana się ładnie zagoiła i jak na razie gumy użyłam tylko raz, bo po prostu miałam ochotę, ale nie musiałam. Bardzo ostrożnie do tego podchodzę, bo jeszcze w to nie wierzę, ciągle mam wrażenie, że ten zapach jest, ale jak sobie chuchnę, to zapach jest świeży! Rozmawiałam z panią obok mnie w autobusie, "normalnie" się całowałam... Idę za tydzień do laryngologa i ją zapytam, czy coś czuje :) Dam znać!

Gość chuchniamunonie
Matko, zapytasz laryngologa czy coś czuje!?! Ówczesne pokolenie jednak wstydu nie ma, przecież może ci matka powiedzieć a nie będziesz lekarzowi w gębę chuchać. Ohyda. W ogóle skąd ten pomysł chuchania lekarzowi?

Gość (nie)wyleczona?
Chuchniamunonie: ówczesne pokolenie czyli które? Z przeszłości? Bo to właśnie oznacza słowo "ówczesne". Poza tym ja mam 30 lat i nie jestem małolatą jeśli o to ci chodziło. Co robisz na tym forum? Chcesz kogoś obrazić? Bo raczej masz ten sam problem. Ja go od kilku dni nie mam a trafiłam na laryngologa, który powiedział, że rozumie mój problem i zrobi wszystko, co w jego mocy, żeby mi pomóc. A matki nie mam.

Gość (nie)wyleczona?
Jeszcze jedno, od kilku lat żeby sobie pomóc chodziłam do lekarzy różnych specjalności i musiałam za każdym razem mówić, z czym przyszłam. To jest dopiero wstyd, ale uznałam, że moje życie jest ważniejsze niż mój wstyd. Lekarz to lekarz, dla niego jestem tylko pacjentem.

Do chuchniamunonie Nikt nie potrzebuje tu Twoich wypocin, jeśli Ci się coś nie podoba to nikt Cię tu nie trzyma, idź spamować gdzie indziej, bo tutaj takim gadaniem nikomu nie pomagasz. (nie)wyleczona? Mam nadzieję, że ten nawias niedługo zniknie razem z "nie" :) W przyszłym tygodniu idę do laryngologa, jestem ciekaw co tym razem mi powie, bo wcześniej jakoś nie potrafił nic pomóc...:(

Gość wyleczona!!
Jestem wyleczona! Na 100 cholernych procent! Mam świeży zapach jak inni, nie używam gum, dziś zdjęłam szwy, jestem zdrowa. Wszystko przez cholerną zatrzymaną ósemkę. A ponieważ zatrzymaną, to tylko częściowo przykrywały ją dziąsła, które stały się przyczyną mojego nieszczęścia. Po 16 latach męki i 4 latach szukania przyczyn, jestem zdrowa!

Gratulację, nie wydaję Ci się tylko dziwne, że przez 16 lat przyczyną była "ósemka"?

Gość gość
O matko co za bzdury, może jeszcze zróbcie sobie operację jelit! Prawda jest taka, że większość jest na to uczulona bardziej niż osoby, z którymi się kontaktujecie - to u was przerodziło się w fobie! Jeden ma przykry zapach z ust, drugi stóp a jeszcze inny z penisa. Tak już jest i nic nie zmienicie! I przestańcie wyolbrzymiać problem, wiecie jak pachnie gangrena? Wasz problem przy tym to perfumy! Dbajcie o zęby: nici, płyny co 2 - 4 godziny a w międzyczasie jedźcie owoce. Wszyscy się pohajtacie bo każdy człowiek ma jakąś dolegliwość, której się wstydzi i zapewniam, że nie jeden by się z wami zamienił chociaż z pozoru wygląda i pachnie idealnie..

Gość gość
hej jak mozesz to napisz czy jest ok i przyczyna byka fakt ta osemka i czy problem zniknal na dobre plis s

Gość gość
Dlaczego plisss???

Gość gość
no dlatego zebym na marne zeba nie uswala bo podobno nie jest to zbyt przyjemne wiec wole wiedziec

Gość gość
aha sorka bo nie napisalam to pyt kierowalam do wyleczonej w zwiazku z usunieciem tej osemki watek byl juz dawno ale moze wpada tu czasem

Gość gość
aha sorka bo nie napisalam to pyt kierowalam do wyleczonej w zwiazku z usunieciem tej osemki watek byl juz dawno ale moze wpada tu czasem

Gość gość
Jest tez choroba jamy ustnej zwiazana z tworzeniem sie tego zapachu. Ale takich madrosci to ci na kafie nie dadza

Gość gość
Nieprzyjemny zapach z ust może się wiązać ze zgagą lub wieloma innymi problemami z żołądkiem, przełykiem, układem pokarmowym. polecam udać się do odpowiedniego lekarza na badania. Od problemów gastrologicznych, proktologicznych bardzo dobry jest dr Kawiorski: www.chirurgiakrakow.com.pl/

Gość gość
Mycie zębów nic nie da. Mój mąż myje zęby ale okropnie mu cuchnie,nawet oddech z nosa. Czyli z płuc.

Gość gość
Powiem wam że większość ludzi ma nieświeży oddech rzadko spotykam osoby którym nie czuć z ust nawet dzieciom śmierdzi.

Gość gość
Temat z 2009 roku ale wciąż aktualny !Dużo ludzi ma ten problem .Ja również. Stosowałam antybiotyk bo bardzo bolał mnie brzuch lekarz mi przepisał na zabicie bakterii beztlenowych metronidazol i że przez czas stosowania antybiotyku miałam piękny świeży oddech nawet rano !Ale niestety jak skończyła się kuracja tym antybiotykiem nieświeży oddech powrócił:(

Gość gośćffff
guma nie pomaga na zapach siarki. Przekonalam sie o tym. Koledze smierdzi siarka. Zul gume caly czas w kinie a siarka byla mega mocna. Ja zuje cynk i kupuje halitomit. pasty i plyny na siarke , jaki efekt dokladnie nie wiem. Sama sie nie czuje

Oczywiście, że nieprzyjemny zapach może być powodem chorób, ale wydaje mi się, że możesz spróbować też płynów, czy stosowania nici dentystycznej, oczywiście nie zapominaj o regularnym myciu zębów. Ja kupiłam na stronie superusmiech.pl płyn do higieny jamy ustnej w saszetkach i teraz mogę w każdej chwili odświeżyć dodatkowo oddech :)

Gość gość
na zalegajacy sluz w gardle polecam odstawić nabial. U mnie to pomoglo.

Gość gość
Ja robiłam wszystko, piłam dosłownie nawet wodę utlenioną z wodą, jadłam cynk, zrobiłam gastroskopię i wyszedł mi stan zapalny żoładką i helicobacter. Po zastosowanym leczeniu antybiotykami miałam spokój miesiąc ale znowu problem powrócił, jestem załamana, pracuje w urzędzie już mam dosyć tego smrodu, ostatni mi małe dziecko powiedziało ze ciocia cuchnie.

Gość kinia555
jak z tym w ogole zyc? ja jestem posmiewiskiem na uczelni smierdzi mi z ust i z nosa ciagle slysze za plecami jak mozna tak smierdziec itp furania nosem za mna itp..chyba zwariuje od tego albo sie zabije. pije jakies ziola chinskie od miesiaca i nic to nie pomaga. mialam gastroskopie lekarz powiedzial ze jestem zdrowa ale wyszlo zapalenie zoladka i dwunastnicy i helicobacter. ale czy z tego powodu moze tak smierdziec i to na tak duza odleglosc z nosa i ust?

Gość Gość Cleoo

Ja również mam taki sam problem .Od dziecka zmagałam się z takim poniżeniem, jest to najgorsze utrapienie, które bardzo,ale to bardzo może uprzykrzyć nam życie. Może Kiniu ten lek Tobie pomoże  METRONIDAZOL 250 mg biorę go trzy razy dziennie mi pomógł  Laryngolog wypisała mi kilka pudełek z góry ponownie, skoro za skutkował  i biorę go co jakiś czas, zawsze to już coś. POWODZENIA.

Gość Kuba

Na nieświeży oddech polecam zakupić drugą szczoteczkę zakrapiać ją wodą utlenioną i czyśćić język -powinna pojawić się piana,wypłukać po czym umyć normalnie zęby i do tego używac jeszcze płynów do płukania ja np stosuje MERIDOL Nieświeży oddech,i powinno byc lepiej 🙂 No chyba ,że problem leży głębięj np w żołądku ,to wtedy wiadomo trzebą już radzić się lekarzy , no i oczywiście podstawa to zbadanie stanu zębów i dziąseł 😉 Ale jeśli nieświeży oddech ma zwiazęk z nalotem na języku to naprawde woda utleniona pomaga,pozdroo.