Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jejusiu

smoliste stolce po witaminach ciazowych

Polecane posty

Gość jejusiu

jestem w 7-m tyg. ciazy i od kiedy zaczelam brac prenatal moja kupa jest czarna...bardzo... czy to znaczy ze te witaminy mi nie podchodza czy to normalne?

To chyba objaw,że w organiźmie jest za dużo żelaza.Tylko tyle. Dziwne jest trochę to,że bierzesz Prenatal,kiedy jesteś w 7tyg., bo z tego co mi wiadomo,powszechnie uznawane jest,że do 12tyg. bierze się tylko Folik i nic więcej. Po 12 lub 16tyg.(o tym decyduje lekarz),odstawia sie folik i zaczyna przyjmować takie preparaty jak Prenatal lub Materna. Ja jestem w 16tyg.i dopiero od kilku dni biorę Prenatal.Wcześniej(po 12tyg.)brałam folik i falvit.I to miało wystarczyć maluszkowi. A ile bierzesz tego Prenatalu i czy tak Ci zalecił ginekolog???

>ktoska z w-wy Odpisalam ci na lipcowkach,sorki jeszcze raz mam nadzieje,ze sie nie bedziesz gniewac:D Pozdro

>jejusiu Ja mam to samo,tylko ja biore Feminatal N Na poczatku ciazy bralam tylko kwas foliowy, witaminy biore od 12 tyg o ile pamietam. mysle,ze jest to normalne,mam taka nadzieje :P:P:P

Gość Ki-ki
zawsze jak się bierze preparaty z żelazem to tak wyglądają kupki. Moim zdaniem wszystko ok

to zalezy chyba od wynikow morfologii czy suie bierze czy nie

Gość gość
Ja do 14 tygodnia brałam prenatal uno (z kwasem foliowym) a teraz biorę prenatal Duo (z żelazem właśnie). Na początku nie bierze się żelaza bo nie pomaga a z tego co wiem może nawet zaszkodzić.