Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamanatalki

czy dzidzia zmienia całe życie?

Polecane posty

Gość mamanatalki

Witam wszystkie mamy, przyszłe mamy i nie mamy. Noszę w sobię półkilową Natalkę i zastanawiam się czy po jej przyjściu na świat zmieni się całe życie? Nie zrozumcie mnie źle, Natka jest wyczekana, ukochana i naprawdę wszyscy tu na nią czekamy, ale jednak zastanawiam się jak to będzie? Co z leniwymi popołudniami z mężem przed telewizorem? Czy małe dziecko to naprawde taki zjadacz pieniędzy, że nie będziemy mieli co jeść gdy kupimy pieluchy? I czy tylko ja obawiam się zmian czy inne pierworódki też? Z góry dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam

Gość ja tez sie zastanawiam
a juz niedlugo porod.

Gość mamanatalki
wię nie jestem sama... tylko odpowiedzi tych co to już mają za sobą jak na lekarstwo..

Gość kobitki
najgorsze sa pierwsze 3 miesiace. Dzieciatko zajmie Wam wiekszosc czasu to pewne. Na leniwe popoludnia poki co nie macie szans chyba, ze dzieciatko bedzie spalo. Uwierzcie mi jednak, ze pomimo zmeczenia z radoscia bedziecie patrzyly jak te malenstwo rosnie i robi sie coraz slodsze. Jezeli sobie dobrze rozplanujecie co i jak kupowac dzieciu to nie powinno byc problemow! Jezeli karmicie piersia to wogole bajka bo nie trzeba mleka kupowac. Pieluchy na troszke starczaja wiec nie trzeba co 2 dni kupowac. SPOKOJNIE WSZYSTKO BEDZIE OK!!!

tak dzidzia zmienia całe zycie na lepsze ( moje zdanie), oczywiscie czasem sie zateskni za leniuchowniem kiedy po raz 3 musze wstać w nocy albo o 5 czy 6 rano. ale to są chwile, ogólnie w moim przypadku pzrestawiłam się automatycznie zawsze lubiałam sobie pospac a teraz 7 rano jest ok ;) czy \"zjadacz pieniedzy\"? trudno powiedziec idą pieniadze oczywiście ale jak zauważyłam tyl pieniedzy wydawaliśmy przed ciążą i narodzinami (min. mniej) zawzse na \"coś \"poszły, a to że sie zastanawisz to normalne sa pewne obawy nawet jak bardzo chcesz dziecka, nie wiesz jak bedzie twoje życie wyglądało po. Życzę Ci powodzenia !

Gość mamanatalki
a relacje mąż - żona? Teraz jesteśmy dla siebie najważniejsi (chociaż juz najważniejsza jest ona) ale czas poświęcamy sobie. Co się stanie jak nagle nie będzie można porozmawiać godzinami w łóżku, pooglądać filmy calą noc..? A i jeszcze mam pytanie co do spania z dzieckiem. Ponoć instykt karze nam spać tak delikatnie, że nie zrobimy dziecku krzywdy. Z tym, że ja śpię jak zabita, z tym,żer gadam a czasem lekko lunatykuję.. czy naprawdę instykt przezwycięzy moje spaniowe odchyły?