Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drzazga

Dziewczyny, jak dbacie o stopy? Jak często robicie pedikiur?

Polecane posty

Gość drzazga

Ja robie kiedy juz mi lakier zlazi z paznokci ;) A codzienne dbanie opiera sie najbardziej na scieraniu stopek pumeksem i to dziala - mam stopy ladnijesze niz dlonie :( Aha, no i na poprawe humoru lakier w kolorze tzw. byczej krwi!

Gość upp

Hej :) ja do stóp używam kosmetyków z Avonu, wg mnie bardzo dobrze się sprawdzają, szczególnie chwalę sobie krem do pięt. A pedikiur robię średnio raz w tygodniu, czasem częściej, czasem rzadziej, zależy... Pozdrawiam

Ja muszę mieć zawsze ładnie pomalowane paznokcie u nóg i od razu wtedy czuję się pewniej ;).Choć ostatnio też zmieniam kolor gdy już jeden jest mocno starty ale teraz chodzę w grubszych skarpetkach a nie pończochach,więc tego nie widać hehe.Poza tym ścieram pięty tarką do stóp (codziennie po kąpieli) a tak co drugi dzień moczę stopy w wodzie z dodatkiem specjalnych soli.Codziennie również wmasowuję na wieczór kremik odświeżający i regulujący pocenie.Dwa,trzy razy w tygodniu funduję też nóżkom lawendową maseczkę z Avonu,która naprawdę sprawia,że mam ładne i zadbane stópki :).

Gość paranoje
ja nigdy nie miałam perdikiuru:( nie wiem anwet jak kto sie robi mam zaniedbane stopy, popekane piety, chropowate echhhh nie mam kasy na rozne specyfiki:(

Raz w tygodniu porządnie moczę stopy w jakimś płynie do kąpieli i mocno ścieram to twarde na piętach. A codzienie, podczas kąpieli, delikatnie drobnoziarnistym pumeksem, wcieram krem i gotowe. Skórki na paznokciach wycinam co dwa tygodnie, wtedy też maluję french i mam święty spokój.

Gość no właśnie powiedzcie
jaki jest w dzisiejszych czasach pzreciętny rozmiar buta u kobiet? Ciekawi mnie to!

Gość 37-38

Ja bardzo dbam stopy, oprócz rzecz jasna pumeksu uzywam tarki do stóp i ściągam martwy naskórek na pietach. Nie wyobrażam sobie inaczej.