Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POLLOL

Pokrzywka

Polecane posty

Gość POLLOL

Czy ktoś sobie z nią poradził?

Gość sc
Tak, miałam pokrzywkę po urodzeniu pierwszego dziecka. To był koszmar.Cała w bąblach, plamach. Wszędzie. Trwało to dosć długo, różne leki, różne diagnozy. Aż w końcu jedna doktor stwierdziła że to na tle nerwowym. leki uspakajające pomogły. Przez parę lat pokrzywka jeszcze wracała na jakis czas.A teraz od paru lat nie mam jej całkowicie, z czego sie bardzo cieszę. Tak jak mówili lekarze, parę lat i minie.

Gość POLLOL
Ja mam swędzące zaczerwienienie tylko na jednej ręce, w okolicach kciuka. To też pokrzywka?

Gość upppppp
no moze,ale moze byc i egzema i grzybica,

Gość POLLOL
Znacie jakieś doraźne maście, kremy ?

Ja miałam/mam pokrzywke na zimno. Stosowalam telfast120 w tabsach (tylko na recepte) przez ponad 2 lata... obecnie nie mam juz takich problemow z pokrzywka, wiec je odstawilam (poza tym z powodu skutkow ubocznych tj. sennosc, depresja, obnizenie cisnienia krwi, problemy wątrobwe nie mozna telfastu brac caly czas). W kazdym razie moj dermatolog od razu wykluczyl stosowanie masci, jako za malo skuteczne...

Gość 4rok
U mnie pokrzywka trwa 4 lata i tez wszyscy są zdania ze to na tle nerwowym. Biore Amertil lub inne podobne leki co 1, 2 dni i tyle. Jak nie wezme to wraca!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kiedy ja sie tego pozbędę :(

Gość ja mam pokrzywkę
od kilku dni tylko na prawej ręce. co jakiś czas pojawia się - strasznie swędzi, szczypie , piecze i po około godzinie znika by pojawić się za jakiś czas znowu i tak kilka , kilkanaście razy dziennie. boje się :(:(:( mogę dostać wstrząsu? nie wiem co robić. nie potrafię wskazać przyczyny. może to od zwierząt? juz sama nie wiem. jestem załamana bo wszystko było by okey gdyby tak zostało ...ale co jeśli posunie się to do niebezpiecznych granic...:(:(:(

Gość help me please
:(