Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIKA81

PRZEDWCZESNE ZMARSZCZKI POD OCZAMI-POMÓŻCIE PROSZĘ!!!

Polecane posty

Gość NIKA81

Witam wszystkie Panie!Mam poważny problem,ostatnio zauważyłam, że pod oczami pojawia się coraz więcej zmarszczek,skóra jest bardzo wysuszona i chyba przestanę się w ogóle uśmiechać.Wpadam w panikę bo mam 25 lat,raczej zdrowo się odrzywiam,piję przeważnie zieloną herbatę(unikam czarnej-podobno wysusza).Moim problemem sa papierosy ale palę najwyżej pół paczki dziennie-nie więcej a często mniej.Tak wyraźne zmarszczki pojawiły mnej więcej tydzień temu i są głębokie.Czy picie 2 l.wody mineralnej dziennie pomoże?Proszę poradźcie co zmienić,jakiego kremu używać żebym znowu mogła się uśmiechać.

Gość kafelka
Woda powinna pomóc, a poza tym nie pal, nie opalaj się, używaj dobrego kremu z filtrem, są także maseczki do okolic oczu i oczywiście specjalne "zabiegi" u kosmetyczki.

Gość nie przejmuj się zbytnio
zima skóra jest wysuszona i podrażniona (suche powietrze od kaloryferów, mróz, wiatr) ja tez tak często mam, stosuje przed wyjsciem na dwór tłusciejsze kremy , ostatnio słyszałam duzo dobrego o właściwosciach przeciwzmarszczkowych masci ochronnej z wit A, (3 zł), trochę tłusta ale po wchłonięciu wycieram chusteczką nadmiar. Stary krem nivea tez dobry na tę pore roku.

Gość terrrisss30
To najpierw musisz poznac przyczyne tych zmarszczek.Bardziej mimiczne, czy wynikajace z wysuszenia skóry.!0 papierosów dziennie to sporo, ale od palenia to najpierw robią się brozdy wokół ust.Te tłuściochy pod oczy wcale nie muszą byc takie dobre.Bo nie rzecz w tym aby było tłusto na powierzchni, tylko żeby skóra wchłoneła krem głęboko.Zauważcie te pod oczy sa bardzo lekkiej konstystencji.

Gość Malucika
jasne że pod oczy delikatne na codzień , ale przed wyjciem na mróz czy wiatr zakaz nawilżających tylko natłuszczanie!! mam 36 lat sucha skóre i żadnych zmarszczek ;) nawet dzieci, u których warstwa lipidów jest duża smaruje sie tłustymi kremami, a co mówić my baboszki jesli na dodatek popalamy ;)

Gość Malucika
jasne że pod oczy delikatne na codzień , ale przed wyjciem na mróz czy wiatr zakaz nawilżających tylko natłuszczanie!! mam 36 lat sucha skóre i żadnych zmarszczek ;) nawet dzieci, u których warstwa lipidów jest duża smaruje sie tłustymi kremami, a co mówić my baboszki jesli na dodatek popalamy ;)

Gość aloes też chyba pomaga

Polecam najlepszy na świecie szczególnie właśnie w takich sytuacjach kremik Estee Lauder Advanced Night Repair - jest niestety drogi ale warty swojej ceny.