Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaki21

USG wewnętrzne,czy jakos tak,prosze o wypowiedzi!!!

Polecane posty

czy ktoś mi może powiedziec jak to badanie wyglada???

prawie tak samo jak normalne USG z tymże badanie przeprowadza sie od wewnątrz czyli jeżeli masz mieć usg wewnetrzne związane ze sprawami kobiecymi to najprawdopodobniej przez pochwę zostanie wprowadzony przyrząd do badania i dalej to już zależy co lekarz będzie chciał zbadać

mojej mamie np robili USG wewnętrzne macicy bo miała mięśniaki ale nie bój sie to podobno nie boli - przynajmniej moja Mama tak mówi :D

nie ważne czy boli czy nie,chciałam się tylko dowiedzieć jak to wygląda i teraz już mniej więcej wiem:) dzięki dziewczyny:D

Gość przeszlam to kilka razy
... z okazji chorych jajnikow. "wewnetrzne", pewnie chodzi ci o sprawy kobiece i, jak mowila Teoria, bedzie to dopochwowe. Wiec tak: Najpierw lekarz robi zwykle usg "zewnetrzne", nastepnie mowi Ci, co dalej ( w moim przypadku zewnetrzne bylo robione na pelnym pecherzu, wiec musialam isc sie odsiusiac i zdjac majtki) i przechodzi do dziela. Zaklada prezerwatywe na specjalny przyrzad ktory wedruje w pochwie. Zaleznie od lekarza albo prosi zebys sama to wprowadzila, albo i nie. Dalej wszystko jak na zwyklym usg, czyli ustawienia aparatu, fotki itd. Generalnie nie boli, chyba ze masz jakies polipy, ranki czy inne takie. Lekarze sa zasadniczo bardzo delikatni (jakkolwiek wszystkie badania robilam poza granicami Polski...)

chodzi mi oczywiście o \"sprawy kobiece\":) podobno będzie mnie czekać takie badanie u lekarza,go którego zamierzam się wybrać,dlatego chciałam się dowiedzieć,co mnie bdzie czekać:) dzięki:D