Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalala

tabletki antykoncepcyjne a trądzik

Polecane posty

Gość lalalala

Gość i co w zwiazku z tym co

Gość lalalala
napiszcie czy kazde tabletki antykoncepcyjne działaja na tradzik, te jednoskładnikowe równiez

Gość popp
mi lekarz na tradzik przepisal Diane 35 niedlugo zaczynam brac ale czy wszystkie na tradzik dzialaja to nie wiem najlepiej skonsultowac sie z lekarzem

Gość lalalala
a np. te które zawieraja minimalna ilosc hormonów? bo to przeciez właśnie hormony pomagaja wyleczyc tradzik

Lekarz na trądzik przepisał mi Diane35, antybiotyki (Tetralysal) i stertę maści (nie pamiętam już nazw, w ciągu całej kuracji z 6 kremów używałam). W ciągu leczenia tym zestawem (antybiotyki 3 miesiące, Diane35 rok) cera najpierw się poprawiła, a potem stopniowo zaczęła się pogarszać. Nie wiem czy poprawa była skutkiem stosowania antybiotyków czy hormonów. Po roku brania Diane35 przeszłam na Cilest, i wówczas ze skórą zaczęło być tragicznie. Przestałam je brać po 1,5 roku (i nie biorę do teraz) i muszę stwierdzić, że skórę mam cacy, tylko czasem coś wyskoczy. Podsumowując - podejrzewam że najskuteczniejszy w całej kuracji był antybiotyk, bo gdy przestałam go brać (przy ciągłym zażywaniu hormonów i maści) stan skóry powoli pogarszał się. Ale antybiotyku nie można stosować wiecznie (szczególnie tetracyklin). Diane natomiast nie wpływało negatywnie na stan skóry, można powiedzieć że po sukcesie leczenia antybiotykiem Diane35 w miarę podtrzymywało ten efekt. Cilest pogorszył znacznie stan skóry. Było gorzej niż przed rozpoczęciem jakiegokolwiek leczenia. A teraz po prostu chyba z trądziku wyrosłam :) Buźka!

Ahh i oczywiście muszę dodać, że pigułki nie na każdego działają tak samo. I że po całej kuracji moja wątroba była znacznie nadwątlona (podwyższony ASPAT i ALAT).

Gość Pearl5
Stosowałam Regulon na problemy z cerą. Jest skuteczny; już po 3-4 opakowaniach była poprawa. Po 9 miesiącach odstawiłam tabletki, bo moja cera była już w porządku. Po odstawieniu trądzik nie wrócił, i nadla jest wszystko ok z cerą.