Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość B.

Tabletka PO

Polecane posty

Gość B.

Witam chciałam tu przytoczyć pewną sytuacje która przydażyła się mojej koleżance i to niedawno jestem ciekawa czy ktos przezył coś podobnego bo ja jeszcze nie, więc prosze o opinie tych wszystkich którzy moze to przezyli lub wiedzą coś na ten temat. Otóż moja koleżanka bierze tabletki antykoncepcyjne(od miesiąca) i skończywszy opakowanie kochała się ze swoim chłopakiem bodajże 2 dnia tej przerwy 7dniowej(jeszcze nie miała okresu)i dziwnym zbiegiem okoliczności pekła im prezerwatywa wiec koleżanka przestraszona pobiegła do lekarza po tabletke "PO"(wiadomo każdy wie co to za tabletka) czy to było konieczne? bo sie zastanawiam nad tym.I czy ta tabletka jest naprawde skuteczna?.Nie wiem jakie jeszcze inne dostępne sa w Polsce ale słyszałam o Postinor-Duo. czy ktoś moze mi powiedziec cos na ten temat, o jej skutecznosci czy to naprawde działa i czy komuś moz esię coś podobnego przytrafiło??

Gość o matko kochana
a po co jej postinor skoro bierze normalne tabsy antykoncepcyjne?

Gość B.
czy to może jakoś wpłynąć negatywnie na jej organizm ?

Gość B.
czy po prostu to był tylko zbędny wydatek pieniezny bo nic by się nie stało ??

Gość hanus
Przeciez tabletki dzialaja antykoncepcyjnie nawet w przerwie 'na' okres. Wiec niepotrzebnie brala postinor. A przez postinor to moze sobie troche hormony rozregulowac. Ale skoro nadal bierze antybejbi to nic jej nie bedzie. Bedzie zyla :P

Gość gisia4
ja wiem tylko jedno, że jeżeli brała antykoncepcyjne i postinor to jest ogromna dawka hormonów, w przyszłości mogą być z tego powodu niemiłe konsekwencje, poza tym dziwne że lekarz zapisał jej postinor skoro brała tabletki, no chyba że to zataiła!

Gość B.
a o jakich konsekwencjach mówisz ??

Gość jaaaaaaaaaa
przecież każde dziecko wie, że tabletki działają podczas 7 dniowej przerwy.. a tak to szprycowanie się niepotrzebne megadawką hormonów, to jeszcze mogło zaburzyć dalszą antykoncepcję pigułkową... w każdym razie nie wiem jak to mogło wpłynąć jak brała pigułki...

TAAA...jakas nieoczytana byla widac , to zbedny wydatek i niezdrowy dla oraganizmu, bardziej niz sam postinor ktorego nie powinna byla brac.

tzn postinor bardziej niezdrowy niz same tabletki ...w dodatku zmieszany z tymi tabletkami, on wystarcza. pozdr

jejq no wybaczcie ja dzisiaj cos nie potrafie sie skupic na pisaniu i przez te literowki wychodzi to co nie powinno, zle brzmi zdanie heh .. wczorajsza impreza wychodzi no ;P

Gość nnnnnniiiccccccccccccccc
co za ciemnogrod w tym kraju rozumiesz slowo antykoncepcja?? bo cholere jej postinor jak tabsy bierze i sie truje

Gość -= +
Wydaje mi się,ze moga byc problemy jezeli w niedługim czasie planuje ciąze. Ja w sierpniu chcialam odstawić tabletki po 1,5 rocznym zazywaniu ale zapomniałam czwartej tabletki z opakowania. Następnego dnia wziełam dwie (tą co miałam zażyc i zapomniana)w odstepie ok. 8 godzin. Po trzech dniach pojawił mi sie okres i hormony zaczeły szaleć. w październiku zaszłąm w ciaze , która straciłam. Lekarz mówił, ze organizm jeszcze nie doszedł do siebie po tak duzej dawce hormonów. A postinor to przecież burza hormonalna!

Gość B.
czyli głównym problemem w przyszłości moze być zajście wciaże prawda i z tym mogą byc jakieś kłopoty??

Gość -= +
Trudno przewidziec jak organizm zareaguje na taką dawke hormonów. Przyznam ,ze ja tez wczesniej raz zazyłam postinor:-(

Gość -= +
A było to ok. dwa i pól roku temu!

Gość B.
hmmm no w sumie problem moze być w przyszłosci . Ale Ty nadal próbujesz i nie poddajesz się oczywiście

Gość -= +
U mnie duże zamieszanie wywolala ta jedna głupia zapomniana tabletka.Za miesiąc rozpoczynam kolejne starania o dzidzie!

Gość B.
To ja życze powodzenia i dużo duzo szczęścia bo taka mała istotka napewno Ci go dużo przyniesie i oczywiscie wszystko będzie dobrze:)

Gość kinga2
nie potrzebnie brała postinor jest zabezpieczona w 7 dniowej przerwie pozatym mi tez wtedy guma pekła podczas tej przerwy i było ok buziaki

Gość ice 20

Gość ice 20
czy ktos wie jake sa objawy jak sie wezmie prostinol??