Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eru

Gra na gitarze

Polecane posty

Chcę się nauczyć (wreszcie) grać na gitarze. :) Brać lekcje. Ile czasu może potrwać nauka? Tzn. w jakim czasie nauczę się w miarę porządnie grać? Słuch mam dobry, ale nie grałam jeszcze nigdy. Proszę o radę tych mniej i bardziej doświadczonych ;) A marzy mi się brzdąkanie w wakacje pod namiotem...

Malibu, serio? Mi się to wydawało zawsze trudne (chwyty...). A ile czasu ci to zajęło? :)

chociaż moja nauka gry na gitarze jest raczej przewlekła (już 1,5 roku) ;) to myślę że mogę Cię pocieszyc - to nie jest takie trudne jak się wydaje, podstawowych chwytów nauczyłam się \"bez brzęczenia\" w kilka miesięcy, jeżeli chcesz uczyc się z nut - to rochę więcej precyzji wymaga i bystrości umysł, ale są tacy co im się udaje osobiście pierwsze występy sceniczne ;) (na obozie) miałam już po roku, i choc gralam głównie akordami, publicznosc nie miala wyjscia :) i nawet śpiewała aha, i ważna jest cierpliwośc oraz koncentracja pozdrawiam :)

Nie pamietam dokladnie, bo to bylo baaardzo dawno temu, ale mysle ze w 2 tygonie dasz rade opanowac najprostrze chwyty. Grunt, zeby palce sie przyzwyczaily do strun, najlepiej zaczynaj na nylonowych, bo gra sie latwiej

Chciałam się nauczyć akordów, bo łatwiej. Nut niestety nie znam. Miło byłoby się nauczyć jak najszybciej :) a jak często trzeba ćwiczyć? Godzina dziennie starczy? Ostatnio straszliwie jestem zaganiana...

to zalezy od tempa nauki chyba i predyspozycji ;) a godzina dziennie spokojnie powinna...

Mysle, ze wystarczy. Do zwyklego grania \"na ogniskach\" nuty nie beda Ci potrzebne. Aha i bedziesz musiala obciac paznokcie

0_o Dwa tygodnie! O mamo! Ja też chcę ;)

Paznokcie mam krótkie, to akurat najmniejszy problem. ;) Gorzej, że kiedyś znajomy mi pokazywał chwyty i miałam wrażenie, że mam za małe dłonie, za mało palców, za krótkie ręce i w ogóle.

I że dłonie mam z drewna - nie potrafiłam porządnie ustawić palców na strunach. Czy to normalne na początku? Bo już się wystraszyłam, że tak będę miała zawsze... :/

Gość dombek
Polecam program Guitar Pro 4.0 - ladujesz utwory znanych wykonawcow i na nich cwiczysz, cwiczysz ,cwiczysz. Program pomaga stroic gitare, grasz razem z nim zwiekszajac tempo w miare nabierania praktyki, skora z opuszek palcow zejdzie ci kilka razy, musza stwardniec, polecam szlifowanie konkretnych utworow az do perfekcji, tak nauczysz sie grac naprawde, a nie pare akordow do kielbasy przy ognisku. Potem poszukaj na internecie skal, na poczatek bluesowe beda idealne. Z czasem nauczysz sie improwizowac. Reasumujac: potrzebna determinacja i godziny cwiczen, jesli jestes na to gotowa to zycze powodzenia.

Mam program Guitar Pro 4.0 ale nie umiem sie nim posługiwać... POMOCY!! Licze na wskazówki \'krok po kroku\' od kogos to wie o co kaman :P