Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młoda_22

nie rozumiem siebie...

Polecane posty

Gość bezy
to powedz mu jak TY sie czujesz. Mow o swoich uczuciach!!! one sa wazne!

Gość kiolka
nie placz i nie rozwodz sie nad sprawa. powiedz, ze nie od dzisiaj wkurza cie sposob, w jaki cie traktuje (zostawianie). Ze jest ci przykro i jestes zla. Ze jesli jest wsciekly, to niech nauczy siinaczej to okazywac np mowiac co jest nie tak albo piszac to na papierze. Jesli nie umie, za zalecasz terapie u psychologa, zeby popracowal nad kontrolowaniem emocji. Ze nie skreslasz go, ale takie zachowanie sprawia, ze czujesz sie z nim zle. Niestety, autorko, mam wrazenie, ze ty tez jestes niestabilna emocjonalnie. jak ktos pisal wczesniej, najpierw wychodzisz, potem przepraszasz. Powinnas popracowac nad stanowczoscia. Wasz zwiazek zdaje sie byc toksyczny dla obojga.

Gość kobieto ten facet
napisz, ze nie umialas nad soba zapanowac i reszta to co wyzej, ze musicie popracowac nad tym zwiazkiem bo nie wszystko gra jak trzeba!!

trafiłaś w samo sedno... Ja siebie poprostu nienawidze :( bosz... i znow płacze :(

Gość dobra raba
Odpisz mu sPADAJ SKNERO

To mu odpisz, ze jak tak szanuje te swoje pieniądze to niech sie nie spoznia,bo mu seans przeleci i to byłaby dopiero strata.

Gość kiolka
dziewzyno, ocknij sie. placzesz przez fochy niedojrzalego chlopaka? pewnie jest jedynakiem i rodzice go rozpiescili. Olej go, powiedz, ze ejstes zmeczona. Znalam takiego, tez plakalam, dzwonilam, on nie odbieral itp. TOKsyczny zwiazek to zly zwiazek!! powinnas siebie polubic choc troszke, a na niego spojrzec jak na zwyklego czlowiek, ktory ma wady i nie jest idealem.

Gość bezy
noo i tu lezy problem...

napisałam mu ze kase moge mu oddac, ze oboje popelnilismy błąd tylko ze ja umiem sie do tego przyznac i ze przykro mi ze jego sms tyczyl sie tylko kasy. Dobrze napisałam czy nie? Chyba musicie mnie nauczyc szacunku do siebie... :(

Gość dobra raba
to juz jest jakis postep

Gość kiolka
hmm... jesli nienawidzisz siebie, to podswiadomie wierzysz, ze zaslugujesz tylko na zle traktowanie. I znajdujesz partnerow, ktorzy zle cie traktuja. Zmiane trzeba zaczac od siebie. jesli pomyslisz o terapii, to moze ci pomoc. To dlugi proces, ale warto. a chlopkowi na razie nic nie pisz. Wycisz sie, uspokoj. moze jutro cos rozsadnego napiszesz.

On jutro pewnie sie nie odezwie ( duma ), więc ja bede musiala zacząć... tylko nie wiem jak... A co do terapii to zastanawiałam się nad nią, mama mi to sugerowała bo jestem DDA o ile wiecie o co chodzi.

Gość dobra raba
kiolka ma racje.Sadystyczni faceci wyczuwaja podporzadkowujace sie dziewczyny.

Gość dobra raba
Dorosle Dziecko Alkoholika musisz nauczyc kochac sama siebie .

tak mysle ze to chyba nie mozliwe, jestem kompletnie posrana, ja przez to że czuje ze komus na mnie zalezy to zaczynam wierzyc w siebie... czuje ze bez kogoś obok jestem nikim :( ale temat sie poważny zrobił... Sorry.

Gość kiolka
mloda_21, wiemy o co chodzi. Tym bardziej terapia bedzie pomocna. poukladasz siebie, a potem bedzie latwiej poukladac relacje z innymi:) ze na razie nie kontaktuj sie z nim. Skoro tylko ty dzwonisz, widocznie BARDZIEJ tobie zalezy. Tak jest i ona na pewno tak to spostrzega. Niewazne dlaczego on sie nie odzywa, widac jest zbyt pewny, ze ty zrobisz to pierwsza! phi, duma. A ty nie masz dumy?! po prostu utnij ta relacje na jakis czas, moze przerwa dobrze wam zrobi. I pomysl o terapii, pozdrawiam :)

Kobieto!! Czyz Cie pogielo do reszty? Za jaka cholere Ty sie dajesz tak manipulowac i poniazac jakiemus facetowi? Litosci! To on CIebie powinien przepraszac i Tobie w dupe wlazic zebys z nim byla. Udowodnij mu to, ze to ty mozesz sobie wybierac sobie w facetach i niech sie cieszy, ze uraczylas go tym darem jaki otrzymal. Wypnij sie na niego i nie odzywaj sie pare dni. Niech cham zobaczy,ze Ty tez sie potrafisz buntowac. Stracisz dla niego wartosc jak tak bedziesz dalej robic. Pozniej bedzie Ci bil, maltretowal psychicznie i zostaniesz wrakiem pieknej 21 letniej dziewczyny, ktora moze miec wszystko. Rzuc dupka, bo nie zaslugzyl sobie nawet na jedno Twoje \"przepraszam\" Amen.

mocne, ale chyba prawdziwe... :( On jak sie w koncu odezwie to bedzie ironiczny strasznie, albo powie ze pewnie mi na nim nie zalezy bo sie tyle nie odzywalam... Jakie to wszystko jest trudne... :(

Gość kiolka
jesli tak postepuje, to znaczy, ze manipuluje toba. Wygarnij mu, co cie boli, tylko bez placzow, krzykow, oskarzen. Spokojnie i rzeczowo.

na tym polega mój problem ze ja od razu zaczynam płakać i wtedy on sie na mnie patrzy jak na glupka i nic z rozmowy nie wynika :( Macie racje musze coś ze sobą zrobić...

Gość dobra raba
Mlodziutka moja, to ,ze nie miescisz sie w sobie , to nie twoja wina ,to wina twojego dziecinstwa.Masz dluga droge przed soba , aby wybaczyc rodzicom ktorzy ci to dziecinstwo zafundowali.Potem musisz zrozumiec sama siebie i nauczyc sie byc uczciwa wobec siebie.Tak naprawde nigdy nie bylas kochana prawdziwa miloscia ,nie wiesz co mozna akceptowac, a od czego uciekac. Lapiesz kazdy skrawek uczuc, kupujesz kazde usprawiedliwienie.Prosze cie uwierz mi ,naprawde mozesz stac sie silna osoba, ktora bedzie siebie lubic.I wtedy bedziesz miala faceta ktory bedzie cie cenil.Moze Bog tak chcial ,zebys dzisiaj usiadla zaplakana przed compem,i zebys to uslyszala od nas. Czytaj ksiazki o DDA ,nie boj sie terapii. Madrzy ludzie siegaja po terapie czesto.

Gość bezy
nie mam juz sil.. on naprawde toba manipuluje, wpedza cie w poczucie winy. Ile tak jeszzce bedziesz zyla? Dziewczyno obudz sie!!!! lepiej byc sama niz z takim, co juz dziewczyby mowily. Potem bedzie przemoc, placz i bol.... SZACUNEK MILOSC DO SIEBIE

Wiesz, ja jestem dokladnie taka jak Ty, kiedy mi na czymś bardzo zależy, dbam, aby nikt mi tego nie odebral. Ale też czasami wybucham, a potem tego żaluję, tak samo mocno jak Ty. Później to oczywiście ja robie ten pierwszy krok, bo boję się, że jeśli tego nie zrobię, już zawsze będę sama... Kompletnie nie potrafie się do siebie zdystansować i to mnie wkurza. A więc moim zdaniem, powinnaś nie dać po sobie poznać jak bardzo zależy ci na tym, aby on znowu sie do Ciebie odzywal, bo kiedy facet zauważy że bardzo ci na nim zależy, przestanie dbać o wasz związek, stwierdzi, ze co by nie zrobil, Ty zawsze z nim będziesz. Nie powinnaś do tego dopuścić, o prędzej czy później obróci sie to przeciwko Tobie. I nie proś go o nic, nic na silę. Wiem, jakie to trudne, przechodzę przez to średnio raz na dwa miesiące...

Książek DDA mam w domu mase, juz kiedys sie za to wzielam tzn terapie, ale powrót do tego co było, co przez tyle lat próbowałam wyprzec ze swiadomosci tak strasznie boli ze to zostawilam. To jest chyba ponad moje siły. Siedze jak jakaś tempa kretynka i płacze do komputera i zadziwia mnie to ze znasz mnie tak dobra raba, a mój facet chociaż wie co sie działo w moim zyciu do tej pory tego nie rozumie i uwaza mnie za histeryczke...

Szanuj siebie moja mila. Nie warto marnowac zycia na takim typie. Wyciagnij z dna swojej duszy cala swoja kobieca sile i pokaz mu,ze potrafisz sie otrzepac z tego i powiedziec glosno i wyraznie \"NIE\" Wiem, molec bedzie, ale nie pokazuj tego. Czasem warto zachowac uczucia w sobie. Zmien moze swoj wizerunek? Moze nowa fryzura, ktora doda Ci wewnetrznej sily. Zobaczysz jego mine jak nie bedzie mogl sie nadziwic wtedy kiedy Ty dumnie przemkniesz mu kolo nosa z glowa zadarta do gory.

I nie da się ukryć, że on Toba faktycznie manipuluje. Tym bardziej powinnaś od niego odpocząć. Bądź cierpliwa, \"jak kocha, to poczeka...\"

Gość dobra raba
Ty nie mozesz wyprzec z twojej pamieci to co sie stalo w dziecinstwie.Jest taka teoria johna Bradshaw, za siedza w nas male dziewczynki z roznych okresow naszego dziecinstwa.Jesli ktoras jest skaleczona ,to siedzi w twojej podswiadomosci. Ona cierpi caly czas w nas i nie pozwoli ci przestac sie bac.Ty musisz tam wrocic , musisz sie z tym pogodzic i musisz sie przestac bac. Zycze ci abys natrafila na dobrego terapeute.

postaram sie zrobić wszystko to co mi poleciłyście, musi być przecież jakiś sposób, a skoro mój tyle czasu nie skutkował to może dzięki wam wszystko sie odmieni. Dziękuję Wam bardzo. Jesteście Kochane :) :) Buziaki od zapłakanej mnie :*

Gość kiolka
ojej, przykro mi :( jestes naprawde biedna i teraz jeszcze podstawiasz sie glupkowi, ktory cie krzywdzi. Swiadomie czy nie, on sprawia ci bol. Chyba powinnas zaczac od terapii, dac sobie szanse na wyzdrowienie i wtedy znalezc dobrego chlopaka 🌻

Tylko ze ja chce Tego chłopaka. Z nim mi jest dobrze i strasznie sie boję ze jak sie zmienie to juz w ogole sie nie dogadamy. Wiem ze czegoś równie glupiego nikt by nie wymyślił...