Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Preta_porte

Pytanie do dziewczyn odnośnie tabletek anty...

Polecane posty

Gość Preta_porte

Witajcie dziewczyny , moje pytanie moze wydac sie głupie i nietypowe ale zalezy mi na waszej pomocy ...Miesiaczkuję regularnie , okres zaczyna mi sie 6 dnia miesiąca a kończy ok 11 dnia miesiaca natomiast problem w tym ,ze zaraz na drugi dzień po zakończeniu okresu mam bardzo nieładna cerę , wyskakuje mi pare bolących pryszczy które w żaden sposób nie mogę zatuszować , mam tak przez ok 5 dni poźniej cera wraca do normy . Myślałam wczoraj nad tym bo akurat tak sie słada, że 12 sierpnia tego roku wychodze za mąż i zalezy mi żeby w tym dniu moja cera była ładna i nie chciałabym martwić sie bolącymi pryszczami bo i tak w tym dniu będ już pewnie dość zesteresowana ... wymyśliłam więc żeby w przyszłym miesiącu jak dostane okres to wypada 6 marca wezmę sobie tabletki antykoncepcyjne tylko nie chce ich brać cały miesiąc myślałam ,zeby przerwać np 23 marca potem przypuszczam 2 dni po przerwaniu na ogół pojawia sie okres będzie trwał przypuśćmy do 28 marca i teoretycznie dzień po zakończeniu okresu powinnam mieć brzydka cerę więc wypada 29 marca więc 12 kwietnia powinnam ( teoretycznie)mieć już z głowy pryszcze tylko teraz pytanie czy następny okres też dostane po 24 kwietnia ? myślę że tak w ten sposób oszukałabym troche nature i 12 sierpnia byłabym najśzczęśliwaszą panna młodą ok kończe ten monolog i zaznaczam ,ze ten temat jest jak najbardziej powazny ... proszę o radę czy rzeczywiście jest tak jak ja myślę ? bardzo mi na tym zależy .... pozdrawiam i dziękuję za wszystkie rady ..

Gość Ciocia dobra rada...
nie wiem czy to jest szczesliwe rozwiazanie. jak wezmiesz tylko jedno opakowanie tabletek i mozesz jeszcze bardziej sobie rozregulowac. Wiec ja bym nie praktykowala takiej metody...ale na te pryszcze to nie wiem co poradzic:O

Gość ***dzida***
faktycznie pomysl z tabletkami nie jest dobry,gdyz po raz,tabletki odrazu nie poprawiaja cery,po dwa moze sie tak zdarzyc ze moga ja pogorszyc,po trzy radze isc do dermatologa,na pewno cos na to poradzi,moze przepisze antybiotyk??to juz lepsze nic tabletki anty,jezeli chcesz sie pozbyc na ten dzien. Ja osobiscie polecam Akneroxid, jest to masc,wydawana na recepte,mi bardzo pomogla,stosowalam 2 tyg i juz bylo widac wyrazne skutki ktore widac do dzisiaj a juz od pol roku nie uzywam zadnych preparatow na syfki,no procz toniku oczywiscie :)...ale chce cie uprzedzic ze moja kolezanka rowniez stosowala ta masc,i u niej dzialao to koszmarnie,przez 5 miesiecy stosownia,tradzik jej sie nasilil i to strasznie,okazalo sie ze masc "wyciagnela" wszyskiego nieczystosci,i nadmierny loj dlatego,ale w nastepnym miesiacy cera poprawiala sie,az do efektu podobnego do mnie.mysle ze to wszystko zalezyod rodziaju cery. Inna alternatywa to taka, ze moze pare tygodniu przed slubem,choc 2 razy w tyg do kosmetyczki,albo rzadziej,na zwykle oczyszczanie (nie chodzi mi o wyciskanie) ale o oczyszczanie skory z toksyn,mysle ze tez warto zainwestowac bo efekt moze byc dlugo trwaly.

Gość a ja proponuje
isc do profesjonalnej kosmetyczki po rade- dermatolog czesto zapisuje antybiotyk po czym mozesz miec twarz w kraterach wielkosci 20 groszy :o