Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mustellaa

MAMY Z LUBELSKIEGO-ŁĄCZCIE SIĘ!!!!!!!!

Polecane posty

Gość jak dla mnie
w końcu do niego nie poczłam bo podniósł sie ten cały szum, że usg jest jednak szkodliwe wiec wolałam nie ryzykować. byłam w 13 tyg u mazurka w top medicalu na dobrym aparacie i powiedział, że wszystko gra. przeziernosć 1.1 mm i że to norma. co tam u Ciebie gatha? pozdrawiam

Witaj🌼 Nie mam za bardzo czasu ,żeby tu zaglądać...stąd te opóźnienia w odpowiedziach. Za tydzień mam kolejną wizytę,chodzę już do innego lekarza. Trubecki-normalnie pracuje w szpitalu na Lubartowskiej,a gabinet ma na Kruczej. Raczej będę się go trzymać już do końca. U mnie w miarę dobrze, uciążliwe objawy rzadko mnie męczą. Okazało się,że mam tyłozgięcie macicy,ale to chyba nic groźnego.Brałam jakiś duphaston-rewelacyjnie się po nim czułam. Zobaczymy jak będzie tym razem... Szum wokół usg,też do mnie dotarł.Faktycznie jak jest wszystko w porządku,to bez sensu ingerować w świat dzidziusia...niech się spokojnie rozwija:D ...ale 3razy chyba można,przez całą ciążę. Jak dla mnie-a Ty jak się czujesz? pozdrawiam🌼 pa

Czesc Chcialabym sie przyłączyć jestem z Lublina.I jesli wszystko bedzie dobrze na poczatku maja bede mamusia.Ale to dopiero 3 tygodnie odkad zaszlam w ciaze.Trzeba wierzyc ze wszystko bedzie dobrze...Pozdrawiam...

Gość jak dla mnie
witam! ja dziś idę do innego ginekologa, do babki, która pracuje w szpitalu na kraśnickich, nazywa sie pawłowska-pelc. pewnie zleci mi badania bo do ej pory miałam robione je tylko raz a ponoć trzeba co miesiąć. czulam raz dziecko ale to było tydzień temu a od tej pory cisza. ogólnie czuje sie jakbym nie była w ciąży, chociaz brzuch coraz to wiekszy! jestem w 15 tyg, chociaż według suwaczka to 16 tydz. czesć madga! ile masz lat? to pierwsza ciąza? pozdrawiam

Pozdrawiam :) Amaciejka - zaglądasz tu jeszcze? Daj znać co u ciebie, jak było, jak jest ;) 🌻

Witajcie! Jestem w 21 tc.Mieszkam w Chełmie,ale chodzę do lekarza do lublina (raczej jeżdżę) do dr Jerzak.Przyjmuje w Luxmedzie 2 razy w miesiącu,bo obecnie pracuje w warszawie. Trafiłam do niej po poronieniu, rok temu. Wysłała mnie na usg do lekarza,niestety nie pamiętam jak się nazywa,ale przyjmuje u dr Czekierdowskiego. Ten mój dobrze zdiagnozował moją przypadłość - endometrioza i torbiel na jajniku.(inny mówił,ze mam przegrodę w macicy ). Lekarka dała mi najpierw leki,a gdyby nic się nie zmieniło to operacja.No i ta operacja musiała się odbyć,rodzina odradzała,ale jednak zdecydowałam się na zabieg i dzięki temu pewnie,już za 2 miesiące zaszłam w ciążę. Nadal chodzę do tej lekarki,bo podobno specjalizuje się w poronieniach nawykowych (dziwnie to zabrzmiało,ale wiecie o co chodzi).Jestem zadowolona z jej opieki.Szkoda,że nie pracuje w żadnym lubelskim szpitalu i przez to mam dylemat,rodzić w Chełmie,czy szukać w ciemno w Lublinie.Może jest którś z Chełma i oleci przynajmniej położną z sercem? POzdrawiam wszystkie mamuśki i brzuszki!!! Sorki,że się tak rozpisałam...

Cześć Jestem z lubelskiego Jestem mamą trójki dzieciaczków, mam 30 lat Można się przyłączyć ?

Witam już się odzywałam tu, ale potem mnie nie było i nic nie pisałam. Witam wszystkich. mam 3 miesięczną córkę, która rośnie jak na drożdżach. zaczynamy mieć problemy z karmieniem. w nocy często się budzi. i czasami płacze przy piersi choć wiem że jest głodna. chyba musimy spróbować butelki.

Do jak dla mnie...czesc mam 26 lat i to jest pierwsza ciaza...badanie bede miala dopiero za jakies 3 tygodnie takze musze sie uzbroic w cierpliwosc narazie robilam 3 testy i wyszly dwie krechy...hurraaa..

a wiecie moze jak sie nazywa lakarka ktora przyjmuje w top medical? Bylam tam na usg w 9 tygodniu ciazy u dr Wieczorka i zniego jestem rzeczywiscie zadowolaona, ale tej baby ktorej nazwiska nie pamietam nie polecam. u dr Mazurka tez robilam usg i tez fajny facet. Robilam 3d i widzialam dzidzie, ale ulozyla sie tak ze nie bylo buzki widac i pan dr kazal mi przyjsc dzien pozniej, z nadzieja ze sie dzidzia odwroci. to bylo mile. NAstepnego dnia rzeczywiscie twarzyczke juz moglam zobaczyc. pozdrawiam lublinianki

:) Szk 🖐️ ja też jestem z Chełma ale rodziłam w Lublinie, więc nie pomogę.Nie wiem czy świadczy to zle o dziewczynach czy o chełmskiej porodówce ale żadna z moich znajomych nie rodziła tutaj. Postaram sie jeszcze popytać, będę tutaj zaglądala :) Cieszę sie ze w końcu \"dorwałam\" na cafe jakąś mamę z Chełma 🌻 Marteczka 🖐️ Nie wiem czy mnie pamiętasz? Zagladałaś kiedyś na \"mamy na urlopach wychowawczych\" i znikłaś :( Wpadnij, dziewczyny sie ucieszą :D (skład mnocno odnowiony ale bez przesady) Pozdrawiam!

CześćDziewczyny! Super,że się dołączyłyście:D Jak dla mnie-i co byłaś?wszystko dobrze? Dlaczego zmieniasz dr. ?? Badania ...ja robie tylko morfologię i mocz-co m-c...o innych nic nie wiem,trzeba jakieś jeszcze? Maagdaa-gratuluję 2 kresek...i cierpliwości życzę:D Shenen-🌼 Szk-też gratuluję:DNiestety nie znam nikogo z Chełma,ale faktycznie chyba lepiej rodzic bliżej miejsca zamieszkania,niż tłuc się później kilkadziesiąt km.Powodzenia:) Marteczka-zpraszamy mamuśkę z doświadczeniem:D Acha-witaj ponownie🌼 Małgorzatka-:Dna pewno niesamowite uczucie,też się nie mogę doczekać...dopiero 11tydz.u mnie

Gość makarenka75
cześć dziewczyny! jestem z lubina i mam dwuletnią córcię ,rodziłam na lubartowskiej i tam chodziłam do szkoły rodzenia, a ciążę prowadziłam w państwowej przychodni na weteranów i bardzo byłam zadowolona czy mogę się do was przyłączyć?

Czesc pewnie ze mozesz dolaczyc.Wogole jakos nikogo tu nie ma i zamiera nam topic ....gdzie sa dziewczynki z lubelskiego?

Gość jak dla mnie
witam! u mnie wszystko dobrze. czasami myślę, ze czuję dziecko i w danym momencie jestem o tym przekonana, ale poźniej wydaje mi sie, że to po prostu coś w jelitach. raz czułam napewno! zmieniłam ginekologa, bo wydawał mi sie za "szybki" czułam sie traktowana jak edna z wielu, bo dla niego kobieta w ciaży to chleb powszedni. a dla mnie to wyjątkowy stan i wymagam, żeby lekarz poświęcił mi troche uwagi. podobno dr wieczorek jest świetny do badań usg, w top medikalu na dobrym sprzęcie. pozdrawiam Lublinianki i Cełmianki :)

Gość Adorka
witajcie dziewczyny. Widzę że was tu sporo przybyło. Dawno tu nie zglądałam i widzę że sporo się zmieniło. Pisałam troszkę o sobie na początku tego tematu. Jakoś tak zleciało szybko że u mnie nic się nie zmieniło. U mojej gin byłam tylko raz w ciągu tego czasu z jakąś infekcją, po badaniu ginekologicznym stwierdziła że to grzybica. Przepisała leki, dla mnie i dla mężusia i jak na razie wszystko przeszło. Natomiast co do moich pytań na temat posiadania dzieci przez mnie, nadal twierdzi że wszystko jest w porządku, tylko że ja znowu nie mam okresu. I to raczej nie jest ciąża. Chyba jednak zmienię gina. Jak można u dorodłej kobiety ignorować problem tak bardzo nie regularnych miesiączek, nie rozumiem tego.

Gość makarenka75
adorka bardzo dobrzy specjaliści przyjmują w przychodni przy szpitalu na jaczewskiego -dr putowski - pracuje tez w prywatnej przychodni na bocianiej wiele dobrego słyszałam też o dr gąsiorze -pracuje przy szpitalu na lubartowskiej i również na bocianiej

Gość makarenka75
no i polecam dr siudak przyjmuje na weteranów - bio medikal - tak choćby dla konsultacji - tylko trzeba dosyć długo czekać na wizytę chyba ze poprosisz to pewnie cię przyjmie -jest bardzo dobrym lekarzem kobietą człowiekiem

Witam wszystkich, tatuś zajmuje się Kasią a ja trochę posiedzę w necie. Za miesiąc wracam do pracy i zaczynam przestawiać małą na butelkę. z butlą nie ma problemu tylko że będzie ssać ale moje mleko, NAN HA 1 wyraźnie jej nie smakuje. Ale będziemu próbować. Może ktoś ma rady... Co do lekarzy to bardzo polecani są lekarze ze Staszica- Robak i Krzyżanowski. Ja chodziłam do tego drugiego i nic nie bagatelizował. Obaj przyjmują w Luxmedzie. Pozdrowienia.

Witam ponownie Jak dla mnie ---cieszę się,że wszystko OK! Ostrożności nigdy za wiele:) Makarenka,Adorka,Acha--🌼 Oby było nas jak najwięcej:D Pozdrawiam

...już myślałam,że będę wyjątkiem i te wszystkie dolegliwości mnie nie odnajdą...a jednak nic w przyrodzie nie ginie. Odrzuciło mnie od niektórych potraw. Zadziwiające jest,jak organizm potrafi sam się bronić przed toksynami. A jak u Was dziewczynki ?

Hej Gatha. Fajnie jest w ciąży. Ja nie małam odrzucenia od potraw ale od zapachów, np. perfumy mego męża. w ciąży nie miałam ochoty na słodycze ale nie odrzucało mnie od nich, natomiast teraz wczasie karmienia to bym zjadła pół cukierni. na spacerze z małą idę do piekarni i upuję dwie drożdżówki albo pączki i zjadam.

hej,hej:D Czyli nie ma reguły,że ochota na słodkości to dziewczynka ,a kwaśne-chłopczyk? Normalnie,tyle mitów krąży na ten temat,że chyba nie warto nikogo słuchać. Jak na razie mam wstręt do kapusty pod każdą postacią...co wcześniej nie miało miejsca. ...i wydaje mi się,że jestem non-stop głodna...takie potworne ssanie w żołądku. Owoce mogę jeść tonami,ostatnio arbuzy. Acha--- a jak Twoja maleńka? Fajnie,że już masz Taką kruszynkę:D:D

Hej Shenen!! Fajnie,że ktoś z Chełma,ale po Twoim poście widać,że nie mamy powodów do dumy,jeśli chodzi o lekrzy i porody :( Ale muszę się zacząć rozglądać za jakimś chełmskim lekarzem,ale tylko Wojewoda przychodzi mi do głowy. Ciekawe też czy można sobie wynająć położną,żeby była przy porodzie. Słyszałam,że w niektórych szpitalach można.Wiecie coś,Mamusie, na ten temat? Co do smaków,to ja nigdy za słodyczami nie przepadałam,a teraz jem ich tyle,aż zaczyna mnie mdlić. Czyżby kolejny objaw,że to dziewczynka?Wszyscy tak mi wróżą,fajnie :) POzdrawiam wszystkie mieszkanki Lubelszczyzny!!

Gość makarenka75

Gość makarenka75
cześć dziewczynki shenen z twoich postów wynika ze mamy dzieci w tym samym wieku a na dodatek rodziły się w tym samym szpitalu na lubartowskiej tylko mojej ciązy nie prowadziła dr w. ale z tego co ja poznałam na oddziale -to chyba jest ok . a dzisiaj wybieram się z moją córcią na pampersa - maplacu zamkowym rozbiła sie akademia zdrowego rozwoju moze być fajnie szczególnie dla dzieciaków pozdrawiam

HEj, moja mała pięknie już trzyma główkę, nie trzeba jej podtrzymywać. Zaczynamy juz zabawy z butlą. pisałam że NAN HA jej nie smakuje, ale chyba nie będzie tak źle. w nocy i teraz troszkę zjadła. Tak jakby zapoznawała się ze smakiem. Bardzo bym chciała połączyć karmienie butelką i piersią. Zobaczymy jak to będzie. Co do proroctw czy dziewczynka czy chłopiec a smaki przyszłej mamy: Ja w ciąży nie miałam ochoty na słodycze tylko na ogórki kiszone. Cera i włosy super. Wszyscy mówili, że będzie chłopak. Denerwowało mie to zwłaszcza jak po USG lekarz powierdził dziewczę. Pozdrawiam wszystkie mama z regionu i nie tylko.