Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasypana_zdruzgotana

WYSYPKA NA TWARZY!!! Najskuteczniejsza metoda na zlikwidowanie???

Polecane posty

Pomocy! 💤 Dostałam strasznego uczulenia na twarzy! Mam zsypaną całą buzię,a w czwartek jestem umówiona na ważną rozmowę kwalifikacyjną o pracę :( Jakie znacie najskuteczniejsze, najszybsze sposoby na pozbycie się wysypki. Te ogromne ilosci czerwonych krost i krostek doprowadzają mnie do szału! :( 😡 😠

tylko nie przesadź z pozbywaniem sie tej wysypki, bo sie moze pogorszyć. Wiem ze sterydu dzialają szybko, ale poźniej są konsekwencje, więc nie polecam. Spróbuj allertec lub innego środka przeciwhistaminowego (nie wiem czy poprawnie napisałam przepraszam :P)

Dodam,że nie za bardzo chcę iść do dermatologa, ponieważ te pieniążki,które musiałabym przeznaczyć na wizytę u specjalisty (ok.80zł) mogłabym przeznaczyć na preparaty do zastosowania na to uczulenie. :) Proszę o rady.

Gość przede wszystkim
kup w aptece wapno musujące!! To działa szybko. Możesz też spróbować brać zyrtec. Jesli nie pomoże idź do lekarza rodzinnego i poproś o zastrzyk z hydrocortizonu, albo maść z tym specyfikiem (to w prawdzie lek zawierający sterydy, ale w takiej dawce nie zaszkodzi tylko pomoże) 🌻

Dziękuję pięknie za kilka wskazówek. 😘:)

Gość upppp
hydrokortizon juz mozna kupic bez recepty.Maiałas juz wcześniej cos takiego?Bo moze to reakcja na stress, wtedy jeszcze dobrze wziąć coś na uspokojenie.

Nie,nie przypominam sobie,żebym kiedykolwiek miała wysypkę. (no, może poza ospą wietrzną ze 12lat temu) Zupełnie nie wiem, co teraz jest przyszczyną jej powstania ?:-o Prezentuję się odrażająco,dlatego tak usilnie szukam pomocy. Juz pal licho,że na Walentynki wyglądam nieciekawie,ale jeśli do czwartku nie zniknie, to na pewno nie wypadnę za dobrze podczas rozmowy o pracę,jesli psychicznie i fizycznie będę czuła się małokomfortowo :( :( :( :(

Gość upsaaalaa
z uczuleniem to jest tak bylejak, bo w zasadzie nie ma jednego środka.mówię o tych łagodniejszych, bo sterydy działają szybko.Jest tez np,pianka bodajze Salvicol, pudroderm, tez moze pomóc mimo ze na zmiany ospowate przeznaczony, tormentiol,laticort i hydrokortizon z tych silniejszych.Ale może wapno i cleratine i cos do smarowania wystarczy.Bardzo swędzi?

Gość gość
Też mam taki problem myślałam że to pryszcze, wiec kupiłam mydło siarkowe którym teraz myje twarz i ta wyspka schodzi, pryszcze z resztą też :)

Gość madzi029
U mnie wysypka na twarzy pojawiła się jako objaw nużycy. Była bardzo uciążliwa. Nic nie nie dało z nią zrobić, ale w końcu jakoś sobie poradziłam. Zaczęłam stosować krem, który zakupiłam na nuzeniec.com.pl. Dodatkowo dowiedziałam się ciekawych informacji.