Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łojojoj

Komu po 3 miesięcznej kuracji Tetralysalem powrócił trądzik??

Polecane posty

Gość łojojoj

Ja mam już dość. Z trądzikiem męczę się już ok. 7 lat i jest coraz gorzej mimo ze mam 23 lata!! Od sierpnia leczyłam się Tetralysalem i była lekka poprawa, lecz teraz po odstawieniu wszystko wróciło :( Ja już straciłam nadzieje na gładką buzię :( A w sierpniu mam wesele brata i chciałam ładnie wyglądać 😭

Jakbym czytała o sobie :( Ja mam to samo. Przez 4,5 miesiąca brałam Tetralysal i do tego Acne Derm. Niestety nie pomogło. Acne Derm tylko zniszczył mi moja delikatną wrażliwą cerę, która jest teraz bardzo cienka, różowa, prześwitują wszystkie plamki i naczynka, łatwo ją podrażnić. Do tego zaczęła sie bardzo przetłuszczać Ja też straciłam już nadzieję 😭

Gość a u mnie bylo odwrotnie
pomogl mi tetralysal, zaznaczam, ze nie mialam jakis wielkich wysypow, ale wychodzilo mi czesto w kilku miejscach cos, 3 miesiace zazywalam tetralysal, nie pamietam jak juz to bylo dokladnie, ale przez pierwsze 2 tygodnie czy przez miesiac bralam chyba 2 kapsulki dziennie, a pozniej juz po 1... w polaczeniu z tetralysalem stosowalam differin, antybiotyk zewnetrzny, raz dziennie na noc smarowalam sie nim, po 3 miesiach poszlam do dermatolog i blagalam ja, zebym jesczze brala tetralysal hehe bo efekty byly bardzo dobre, ale powiedziala, ze to antybiotyk i nie moze mi go na dluzej przepisac... zaamalam sie, bo bylam pewna, ze to powroci, przepisala mi jakis cynk - tabletki,beta-karoten, jakies witaminy chyba B2 i kazala caly czas stosowac differin, kilka razy w tygodniu z 3 razy, no i tak robilam, tamto zazywalam i juz sama nie wiem czy mi cos powrocilo troche wiecej czy jest tak samo jak podczas kuracji tetralysalem, kedys mialam duzy wysyp:/ ale to przez stres, pierwsyz raz sie przkeonalam na wlasnej skorze jaki stres ma wplyw na to:/ nastepnego dnia z 5 wielkich pryszczy, jak dotknelam to z bolu umieralam i tak sie rozwijalo eh, ani wycisnac ani nic, a tak to mi wychodzi nieraz cos, to lecze jakimis masciami zewnetrznymi, teraz sie oczyszczam od srodka, ciagle biore cynk, imbir, methiovit, skrzypovite, do tego pije sok z marchewki 1 szklanka dziennie, staram sie codziennie (ale ostatnio zaniedbalam to:/) pic herbate zielona i z bratka no i slyszalam o cudownych wlasciwosciach plynu Fisio Diur... kupilam go i stosuje dzisiaj 3 dzien, efekty niby sa po tygodniu, a cala kuracja 1 butelka trwa 26 dni... to niby ma bardzo dobrze oczyscic organizm, cer ama stac sie ladna bez wypryskow, cellulit ma zniknac, ale pewnie nie calkowicie hehe mozna zgubic kilogramy, pisza ze prze ztydzien od 4-5 kg haha wierzyc sie nie chce, zreszta ja nie mam co zgubic, ale moze u mojej mamy sie to sprawdzi... moge tu pozniej napisac o tychcudownych albo "cudownych" wlasciwosciach tego plynu, jak zaobserwuje cos:) ale dziewczyny stawiajce na leczenie sie od wewnatrz, trzeba leczyc przyczyny a nie skutki, skutki jak cos tam nieraz wyjdzie, bo to normalne, szczegolnie przed okresem... wiem, ze bardzo dobrze tez oczyszcza sok z ziemniaka:) nie wiem w jakich proporcjach, ale ja do soku z machewek dodaje sok z 1 ziemniaka oczywiscie surowego, nie wyczuwa sie za bardzo tego w smaku, oczywiscie mowie o sokach robionych w domu, bo to najzdrowsze:)

Gość spróbujcie Roaccutane

Gość a u mnie bylo odwrotnie
Roaccutane jest to juz ostatnia deska ratunku, lekarz przepisuje ten lek a ta osoba musi podpisac sie na takim papierku, ze przeczytala o wszystkich skutkach ubocznych i ma tego swiadomosc a tych skutkow ubocznych jest mnostwo! nawet, gdyby kobieta zaszla w ciaze, to lek ten moze uszkodzic plod, uszkadza watrabe, itd. nie znam calej listy, ale wiem, ze jest barrrrdzo dluuuga...

Gość łojojoj
Czyli nie ma dla nas nadziei 😭

Gość Roaccutane
Ja biore Roacc. i mam taka buzie o jakiej juz zdazylam zapomniec przez lata meczarni,mi nic nie pomagalo troche Diane35,ale jak odstawilam wszystko wrocilo,wiec niemialam wyboru musialam zecydowac albo zycie w czterech scianach albo Roacc.Nie zaluje wcale,wiadomo ze w czasie terapii nie mozna zajsc w ciaze tylko gdzies po roku od odstawienia leku,a znam dziewczyny ktore maja zdrowe dzieci i nic im nie jest po leczeniu,wiec nie ma co tak bardzo brac tego do serca.Jak ktos ma pytania odnosnie Roacc.chetnie odpowiem.

Ja mam pytania odnosnie Roa.Otóż też jestem na etapie leczenia tym lekiem i mowiac szczerze, pokladam duzo nadzieji w tym ze to juz ostatnie podejscie, bo nie starczyloby mi sil jakby mi nie pomoglo!!! Po jakim czasie od zaczecia kuracji zauwazylas poprawe cery?? Jak ona wyglada?? Czy mialas poczatkowe pogorszenie cery?? Czy znikaja rowniez blizny?? Napisz jakies potrzebne inFo i wskazowki odnosnie ROACCUTANU jak bys mogla. Buzka:)

Gość Roaccutane
Poprawa jest gdzies po miesiacu brania,bo na początku jest wysyp tzn.wszystko się oczyszcza i wychodzi na zewnątrz a potem jest coraz lepiej.To zalezy jaki masz tradzik bo jak jest on ciezki z róznymi wulkanami i pryszczami ropnymi to naprawde musisz sie uzbroic w cierpliwosc na poczatku leczenia bo twarz moze wygladac tragicznie.Ja mialam tradzik zaskurnikowy wiec niemialam na poczatku takiego pogorszenia tylko dosc czerwona skóre i bardzo sucha a potem juz coraz lepiej bylo.Co do blizn to mi poznikaly ale jak ktos ma taki tradzik jak wymienialam tzw.bliznowcowy czy ropowiczy to nie obejdzie sie raczej bez zabiegow ktore maja na celu usuniecie tych blizn i przebarwien,kazdy organizm inaczej reaguje na leczenie u ciebie moze byc tak ze blizny tez ci poznikaja i sladu niebedzie.Jak chcesz poczytac rozne info na temat tego leku to wpisz w wyszukiwarke google .Pozdrawiam.

Gość Nasisis
Witajcie. Ja z trądzikiem, bardzo powaznym sobie poradzilam, za pomocą hormonow, gdyz jestem typem androgennym. Nie wszystkim to pomaga, niektorym szkodzi, wiec nie bede przekonywac. Jesli chcesz zwalczyc trądzik - to jest to mozliwe. Tylko zacznij zbierac wiecej informacji. Po pierwsze jaki masz rodzaj trądziku: 1. trądzik różowaty - acne rosacea 2. trądzik chlorowy - chloracne - acne chlorica, chloric acne, chlorine acne 3. trądzik naftowy (smołowy, olejowy, węglowodorowy) acnenaphthica, acne oleica, acne hydrocarbonica, pixacne 4. trądzik bromowy - bromide acne, acne bromica, bromic acne 5. trądzik jodowy - acne iodica, acne jodica, iodide acne 6. trądzik antracenowy - acne anthraceni 7. trądzik kosmetyczny - acne cosmetica 8. trądzik fluorowy - acne fluorica, fluoric acne 9. trądzik sterydowy - acne steroidea, acne steroide 10. trądzik androgenny - acne androgenica, acne androgenetica 11. Dermatoza okołoustna - Dermatitis perioralis Ja mam (mialam) trądzik androgenny, pomogła mi Diane 35, którą jednak trzeba brac z głową, zeby potem nie narzekac jak niektore dziewczyny, ze im słabo itp. Poza tym nie dziala ona na wszystkie typy trądziku. Trądzik czesto wywoływany jest przez hormony (przewaznie) ale nie koniecznie te same. jesli masz za duzo estrogenow i bierzesz Diane, to nie dziwne, ze szkodzi. Czy jestes typem androgennym? Sprawdz: (Nie wszystkie elementy opisu muszą sie zgadzac, wystarczy wiekszosc): Nadmiar androgenow powoduje nadmiar testosteronu u kobiet ( u mężczyzn nie jest to zauważalne), co objawia się silnym łojotokiem, szybkim i nadmiernym rogowaceniem gruczołów łojowych, rogowaceniem mieszków włosowych, twardszą skórą, Przejawia się to także małymi piersiami, skąpą wyściółką tłuszczową spojenia łonowego i warg sromowych, licznymi zaskórnikami i obfitymi zmianami trądzikowymi, a także nadmiernym poceniem, i często chłodnym lub bojowym usposobieniem kobiety. Dziewczęta takie często mają zaburzenia miesiączkowe i bolesne miesiączkowanie. U kobiet trądzik nasilają także pogestyny. Nadmiar progesteronu zawsze objawia się trądzikiem i nadmiernym owłosieniem ciała oraz łojotokiem. Nadmiar progesteronu przy równoczesnym niedoborze estrogenów powoduje, że gruczoły piersiowe nie rozwijają się, a skóra oraz włosy nabierają cech męskich. Co oprocz Diane dziala? jakie zioła? leki ziołowe? Coż, jesli odpowiadasz powyzszemu opisowi, to leki ANTYANDROGENNE, dostepne bez recepty, szeroko stosowane w tej dziedzinie np: prostamol uno i wszystkie inne leki na prostate. Są ziołowe i nie szkodzą. U mężczyzn likwidują przerost prostaty u kobiet... trądzik. Powodzenia! Wiecej informacji znajdziecie na stronie do której dotarłam : http://luskiewnik.strefa.pl/luskiewnik/acne.html

Gość Lena20
Mam kilka pytań odnośnie Roaccutane:( To prawda, że trzeba go brać przez pół roku?? Ile dokładnie kosztuje jedno opakowanie?? Starcza na miesiąc?? Czy jednym ze skutków ubocznych może być przybranie wagi??