Hypersensitive 0 Napisano Luty 13, 2006 Jestem dość mało doświadczona w tych sprawach, ale mam nadzieje że nadrobię;) Mam jednak pytanie, jak to jest z alkoholem kiedy biore tabletki antykoncepcyjne? Wiem, ze alkohol zdaje się że osłabia działania tabletek i może wywołac jakies komplikacje. Jak zatem sobie poradzić, gdy biorę tabletki wieczorem a jednocześnie wychodze na impreze, gdzie jest duze prawdopodobieństwo, że się napije czegoś alkoholowego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tosia12345 0 Napisano Luty 13, 2006 moja ginka powiedziala mi ze z alkoholem niekoniecznie jest zle i nie zawsze oslabia. Najwazniejsze jest by sie nie schlac tak by haftac, a wtedy po tabletce, jesli nie zdazyla sie wchlonac. ja spokojnie chodze na imprezy i pije drinki i piwka Millerki;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Morphina 0 Napisano Luty 13, 2006 ja sie tam o dizalanie tabletek po alkoholu nie boje...gorzej ze skutkami, od kiedy biore tabletki..to gorzej znisze kaca tzn. wiecej sie chce pic wody, albo jestem bardzo zmeczona, nawet po 2 kieliszkach wina nastepnego dnia..przewraca sie w brzuchu...nic sie nei stanie jka wypije 1 piwko itp..ale jak wiecej..to niestety jest gorzej, i jestem przekonana ze to wina tabletek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hypersensitive 0 Napisano Luty 13, 2006 W sumie to jeszcze nie zaczęłam brać i zastanawiam się nad odpowiednią porą i już niby zdecydowałam sie na wieczór... ale:o Fakt, na imprezy nie chodze czesto, no ale pózniej nie chce miec nerwicy jak bede rozmyslała czy cos sie stanie jak wypiję jednego drinka za dużo:o No a z tymi efektami z powodu tabletek po alkoholu, to się dopiero okaże u mnie, ale już to cięzko widze... bo teraz nie za dobrze znosze:o Dzięki wielkie i mam nadzieje, ze moze ktos jeszcze cosik napisze:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość srutututut Napisano Luty 14, 2006 moja gin powiedziala ze tu chodzi oto wchłanianie czyli ze nie obniza działania ale tabletka potrezbuje 4 h na wchłonięcie sie wiec trezba uwarzac z iloscia alkoholu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach