Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hypersensitive

Pigułki anty, a alkohol?

Polecane posty

Jestem dość mało doświadczona w tych sprawach, ale mam nadzieje że nadrobię;) Mam jednak pytanie, jak to jest z alkoholem kiedy biore tabletki antykoncepcyjne? Wiem, ze alkohol zdaje się że osłabia działania tabletek i może wywołac jakies komplikacje. Jak zatem sobie poradzić, gdy biorę tabletki wieczorem a jednocześnie wychodze na impreze, gdzie jest duze prawdopodobieństwo, że się napije czegoś alkoholowego?

moja ginka powiedziala mi ze z alkoholem niekoniecznie jest zle i nie zawsze oslabia. Najwazniejsze jest by sie nie schlac tak by haftac, a wtedy po tabletce, jesli nie zdazyla sie wchlonac. ja spokojnie chodze na imprezy i pije drinki i piwka Millerki;)

ja sie tam o dizalanie tabletek po alkoholu nie boje...gorzej ze skutkami, od kiedy biore tabletki..to gorzej znisze kaca tzn. wiecej sie chce pic wody, albo jestem bardzo zmeczona, nawet po 2 kieliszkach wina nastepnego dnia..przewraca sie w brzuchu...nic sie nei stanie jka wypije 1 piwko itp..ale jak wiecej..to niestety jest gorzej, i jestem przekonana ze to wina tabletek...

W sumie to jeszcze nie zaczęłam brać i zastanawiam się nad odpowiednią porą i już niby zdecydowałam sie na wieczór... ale:o Fakt, na imprezy nie chodze czesto, no ale pózniej nie chce miec nerwicy jak bede rozmyslała czy cos sie stanie jak wypiję jednego drinka za dużo:o No a z tymi efektami z powodu tabletek po alkoholu, to się dopiero okaże u mnie, ale już to cięzko widze... bo teraz nie za dobrze znosze:o Dzięki wielkie i mam nadzieje, ze moze ktos jeszcze cosik napisze:)

Gość srutututut
moja gin powiedziala ze tu chodzi oto wchłanianie czyli ze nie obniza działania ale tabletka potrezbuje 4 h na wchłonięcie sie wiec trezba uwarzac z iloscia alkoholu