Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AłaAłałałałałała

BŁAGAM POMOCY.CHODZI O ZĘBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość AłaAłałałałałała

strasznie boli mnie dziąsło, chyba ząb też nie wiem ale ból jest olbrzymi. Nie mogę nawet przełknąć śliny do tego stopnia się wtedy nasila, że aż mi się ciemno przed oczami robi. Wiecie co to może być????qrcze na dentyste musze poczekac kilka godzin:(umre tu z bólu

Gość AłaAłałałałałała
dodam do tego, ze dziąsło jest spuchnięte, nie moge swobodnie domknąć szczęki. To te ostatnie zęby dolne:(

Gość ała ała
Tez tak mialam, zobacz czy 8 Ci nie rosnie. Dostaniesz antybiotyk i looz. z tym ze ja musialam jechac do chirurga ktory mi rozcinal dziaslo i wyrywal zeba;/

Gość dyzurny dentysta kafe
rozpoznanie: masz bol zeba

Gość Panna Tulipanna 78
To jest na 99,99% ząb mądrości. Też mi się wyrżnęły po dwóch stronach na dole i co jakiś czas bolą (dziąsło czerwone i bardzo spuchnięte, nie można domknąć szczęki). Muszę je usunąć, ale strasznie się boję.

heheh ale pocieszenie ..wez sobie jakiegos proszka przeciwbolowego to napewno pozmoze a kilka godzin to i na prochu mozesz pojechac.nio chyba ze jakis dentysta ci napisze cos konkretnego bo rad to kazdy ma wile tylko specjalizacji brak :)

Gość AłaAłałałałałała
qrcze problem w tym ze to cos innego. Ząb mądrości rósł mi po drugiej stronie a teraz czuje wyraźne kłucie w zębie przy przełykaniu śliny, jestem spuchnieta i coli całe dolne dziąsło po prawej stronie:(dentysta jest od 13:30dopiero, prochy nic a nic nie pomagaja i tu zaraz chyba umre;(

Gość Panna Tulipanna 78
posmaruj dziąsło żelem Sachol, powinno pomóc

Gość AłaAłałałałałała
bardzo smieszne. Bogu dziekuje ze Ciebie tak mnie boli:(

Gość dyzurny dentysta kafe
alez nie ma obaw, jak posiedzisz przed monitorem i bedziesz stukac w klawiature przez nastepne 5 godzin, to na pewno nic ci sie nie stanie. Tylko pamietaj, zeby koniecznie topik caly czas podnosic :classic_cool:

mnie tak bolało, w miejscu siódemki - okazało się, że mam zgorzel kości szczękowej pod siódemka mniej więcej własnie - nie mogłam docisnąć szczęki a po paru kodzinach nawet ruszyć głową. Polecam Nurofen forte, przestrzegaj ilości łykanych tabletek i ich ilości, bo to jest mocne, ale na szczęście bez recepty.

acha, jesli chodzi o leczenie, to dentysta rozwierca zęba, żeby dostać się przez kanały do szczęki i wkłada lekarstwa, tzw. opatrunek, zakleja fleczerem i tak co najmniej 5-6 razy w odstępach tygodniowych, więc przygotuj się na częste wizyty i koszty... (u mnie wyszło ok. 250 zł) I nie daj sobie wmówić, ze to nie będzie boleć, tylko od razu krzycz o znieczulenie

Gość AłaAłałałałałała
dzieki, teraz to juz w ogole jestem posrana:( mam nadzieje, ze nie jest aż tak źle:( a siedze przed monitorem bo co mam robic jak dentysta dopiero od 13:30:(

Gość yjar
prawdopodobnie masz zapalenie, dziąsła.

Gość Panna Tulipanna 78
spróbuj ten Sachol

Gość AłaAłałałałałała
ale nie krwawią:/ a z tego co wiem przy zapaleniu krwawią albo i nie, qrcze nie wiem juz ale boli jak cholera, az mi sie czarno przed oczami robi:( obudzil mnie taki bol ze nie wiedzialam co sie dzieje

Gość AłaAłałałałałała
dziwi mnie fakt, ze przy przełykaniu śliny okropnie mnie kłuje ząb:/

Gość mozemoze
moze to zapalenie okostnej :O

Gość AłaAłałałałałała
nie mam pojecia ale mam juz naprawde duze problemy z przełykaniem śliny tak bardzo mnie wtedy kłuje że aż mi słabo a ten zasrany dentysta będzie po 13tej:/ mówiłam, że kasa ddo szczescia niepotrzebna a tu prosze, gdybym ją miała siedziałabym już u prywaciarza a nie mordowała się tyle godzin przed kompem:[

Gość Ałałalaląlalalalala
okazalo sie ze 8 eosnie kolejna:(przerabane, jedna mi juz wyrosla ale to byla bulka z maslem:(jesc, nawet pic nie moge:(buuuuuuuuu

Gość ja dziś...
Ja dziś wyrywałam dwa korzenie. Lekarz powiedział, że dawno się tak nie namęczył, nawet wyrywając zęby, a te moje korzenie takie jakby przyrośnięte do kości. Na szczęście dostałam silne znieczulenie, nic nie bolało, lekarz fantastyczny, choć przyznam że panicznie boję się dentysty. Bałam się że ból dopiero zacznie się jak znieczulenie przestanie działać. Po powrocie do domu łyknęłam Ketanol, poleżałam chwilkę i wstałam, zrobiłam pranie, posprzątałam .Nic mnie nie boli, tylko boję się coś zjeść. Jak zawsze wystrzegałam się dentysty tak dziś od razu zapisałam się na kolejną wizytę.

Ała... Możesz mieć zapalenie kieszonek dziąsłowych- typowa przypadłość przy ósemkach. Ja polecam doraźnie taką zawiesinę Dentosept A do pędzlowania bolącego dziąsła. Kosztuje koło 10 zł no i jakieś środki przeciwbólowe. Dentysta pewnie da ci antybiotyk- Dalacin czy dalcin. Jest bardzo dobry i pomaga...

Gość chodzi o ZĄB
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! analfabetko! :O Cofnij się do podstawówki, tam się dzieci w czwartej klasie uczą przypadków. Dno.

Gość agneska...
ta sprawa jest sprzed 5 miesiecy, po co ja odswiezacie?

Gość zapalenie okostnej