Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabcia21

ciaza a tarczyca

Polecane posty

Gość DOMI-BEST
Hej wszystkim! dawnoz juz tu nie pisalam. Jestem w 8 miesiacu ciazy,biore euthyrox 100,moja endo nie pozwolila mi brac wiekszej dawki a poziom tsh-mam oklo 4-4,53-ostatnio.Narazie wyglada ze jest wszystko wporzadku ale wczoraj na usg wyszlo mi ze przez tydzien moje dziecko uroslo az pol kilo,co nie jest normalne wogle jest duze 2650-35 tydzien.I zaczelam sie martwic zcy aby to nie prez tarczyce i czy mi cos nie grozi!!!??? Boje sie o dzidzie i porod! za szybko rosnie! czy ktos moze mi cos doradzic! cos wie o ciazy i niedoczynnosci wiecej??? Bede wdzieczna! moja endo mi nic nnie pomoze juz bo jak doszlam do dawki euthyrox100 powiedziala ze nie mozna w ciazy brac wiecej zebym nie poronila itp.dodam ze na poczatku ciazy nagle skoczylo mi na tsh-60! ale teraz od ilus miesiecy mam od 3 do 4,53. Pomozcie!

Gość ewkawojck
witam wszystke przyszłe mamusie:-)))tydzień temu miałam robione wyniki...morfologię ...test na tarczyce i niestety TSH wyszło mi 0,005 oraz fT3 i fT4 troszkę ponad normę...po prześledzeniu paru postów o nadczynności tarczycy i ciąży strasznie się przestraszyłam ...jestem w 14 tygodniu ciąży a nadczynność może żle oddziałowywać na dzidziusia...mój endykrynolog uświadomił mnie że niejest tak żle...mam małą nadczynność ,podała mi THYROSAN...we wtorek następne badania...zobaczymy czy będzie poprawa...

Gość irenkaszo
Mitsu,bardzo bym Cię prosiła o namiary z tym profesorem,bardzo proszę:( Miesiąc temu dowiedziałam się,że mam nadczynność,bardzo chciałabym karmić piersią,lekarze przepisali mi thyrozol albo drugi mase lekow,których obawiam się brać.Szukam konkretnego lekarza,który jasno mi określi na czym stoję,a nie będzie chciał mnie wcisnąć na radiojod!Jestem mamą 9-miesięcznego synka i chciałabym z Nim zostać jak najdłużej.Jestem bardzo rzochwiana i płaczliwa,Błagam Cię Mitsu odpowiedz Kontakt do mnie irenkaszo@wp.pl