Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawioonaa

jezeli leci krew z moczem??

Polecane posty

Gość zaciekawioonaa

co to oznacza? pozmozcie?

Gość coś z nerkami
może być

Gość zapisz sie
jak najszybciej do urologa, byc moze masz zapalenie pecherza. Jak najszybciej, tego nie wolno lekcewazyc

Gość ze jak najszybaciej
trzeba isc do lekarza

Gość zaciekawioonaa
a cos jest gorsze ze mamcos z nerkami czy zapalenie pecherza?

Gość coś z nerkami
Ja nie wiem co jest gorsze, ale po co spekulować? :-O Idź do lekarza, zrób wyniki i się dowiesz co masz!

Nery gorsze, zapalenie pęcherza to pikuś. A boli cię coś? Często ganiasz do toalety?

Gość zaciekawioonaa
bardzo czesto0 ganiam do toalety a temu towarzyszy ogromny bol :(

Gość mozesz miec
dziurawe jelita a jadlas buraki??????

Czyli na 99% zapalenie pęcherza, nie masz się co martwić. Radzę ci lecieć do lekarza, nie dlatego, że to śmiertelne, ale właśnie dlatego, że boli. Dostaniesz prawdopodobnie tabletki, nie pamiętam już nazwy, ale przechodzi bardzo szybko. I może zastrzyk w tyłek. Nie zaniedbuj tego, bo spędzisz noc w pampersie. ;)

Gość zaciekawioonaa
nie jadlam burakow i ich nie jadam bo nielubie

Gość zaciekawioonaa
dzieki Iron!! A moze wiesz co mi moze teraz pomoc bo do jutra chyba nie wytrzymam

Gość martyneczka25
Lec do apteki po urosept! Mozesz tez sprobowac poprosic pania o furagin, ale on jest na recepte.

Przede wszystkim bardzo dużo pij , byleby nic gazowanego.Możliwe, że masz piasek albo kamyk w nerce i nie ma ona czym pracować - chodzi mi o plyny-ze malo pijesz - a przytrafiło się zapalenie pęcherza i tam się jakby to \"tarło\'.Musisz dużo pić - wówczas oddawanie moczu będzie mniej bolesne, nerka musi mieć czym pracować.Poproś lekarza o lek \"Cipronex\"-bardzo szybko przynosi ulgę, to antybiotyk.Ja się tak męczę od roku - ciągle muszę coś pić i cholernie na siebie uważać.A ten lek to jedyny na mnie skuteczny, mialam ich już trochę.Oczywiście to lekarz ci dobiera leki, ale możesz zapytac.Ja wywalilam na różne antybiotyki mnóstwo kasy, ten kosztuje okolo 15 zl.ZDROWIA ŻYCZĘ :)

antybiotyki (gwoli ścisłosci - cyprofloksacyna-cipronex- to fluorochinolon , nie antybiotyk) , tylko po konsultacji lekarskiej , a najlepiej po wykonaniu posiewu z antybiogramem. Na kamienie/piasek nie pomoże. Bez recepty jeszcze ginjal , ale uwaga - barwi mocz na zielono.

Gość TEZ TAK MAM
A ja mam to samo krew z moczem ale żadnego bólu, jadłam ostatnio buraczki przez 4 dni pod rząd 9 ( tak sie jakoś złożyło 0 ale to nie był kolor buraczków a czerwony krwi. I teraz pytanie czy buraczki podrażnaija coś w tym pęcherzu czy chodziło wam o to że może to nie krew a buraczki ?? A badanie miałam bo tej ilości czerwonej było duzo no i usg Ok. A mocz ok poza : krwinki białe mam 12,60 a N: 4,00-10,00 ( krew ) i mocz : leukocyty 0-1.

Gość Pocie oko
Ja też poprosze o odpowiedź :)

Gość buraki
wydzialaja z siebie soki i daltego leci z nich taka czerwona postac :P