Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leśna

Tabletki anty co drugi dzien??

Polecane posty

Gość Leśna

Dziewczyny jesli biore nieregularnie tabletki antykoncepcyjne to one dzialaja jako antykoncepcja? Bylam u lekarza i mam torbiel na jajniku przepisal mi on wlasnie tabletki anty powiedzial ze mam je brac co drugi dzin zdziwilam sie bardzo a on mi powiesdzial zebym sie nie martwila czy to jest normalne? Czy biorac co drugi dzien tabletki anty nie zajde w ciazy? Przeciez to jest glupota co o tym myslicie? Bo przeciez skoro biore je to nie bede sie dodatkowo zabezpieczac...głupota

Trochę to dziwne. Nie sądzę, żeby tabletki zabezpieczyły Ciebie jeśli je będziesz brać co drugi dzień, bo odstęp między tabletkami nie może być absolutnie dłuższy niż 36 godzin, a tu będzie 48. A jaki był cel przepisania tych tabletek? Bo jeśli właśnie antykoncepcja, to to jest bardzo dziwne, ja bym nie ryzykowała.

Gość a twój gin to na pewno
lekarz??????????????

Gość Ciocia dobra rada...
Nie zabezpiecza Cie to!!a swoja droga to dziwne rzeczy ci nagadal ten ginekolog:O

Przepisal mi je na torbiela bo mam na jajniku. Powiedzial zebym sie nie martwila i brala co drugi dzien:) Musze zmienic lekarza ale tylko on przyjmuje na kase:P Pozdrawiam

ale powiedzial Ci wyraznie, ze bedzie tez dzialanie antykoncepcyjne?

On tych tabletek nie przepisał jako antykoncepcji tylko jako lek, w związku z tą torbielą na jajniku. Pewnie chodzi o jakąś kurację hormonalną, a nie o strikte antykoncepcję. Bo co drugi dzień to nie jesteś zabezpieczona. Ja bym się skonsultowała z innym lekarzem.

Gość hmmhmmhmm
Moim zdaniem on kazał ci je brać co drugi dzień ze względu na torbiel a nie ze względu na antykoncepcję. Zapytaj go jeszcze raz ale na pewno cię to nie zabezpiecza ale może zmniejszy torbiel czego ci życze.

Ja skonsultowałabym się z jeszcze innym ginem; też miałam torbiele na jajnikach i tabletki brałam normalnie codziennie.