Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eemmii

BORELIOZA pomocy

Polecane posty

czy ktos przechodzil kiedys borelioze? jakie byly obiawy? czy byly powiekszone wezly chlonne lub jakies guzki?

Gość mam podobny problem
i sie zastanawiam czy to przypadkiem nie borelioza,bola mnie stawy(palce,lokcie,kolana,glowa) i powiekszyluy mi sie wezly chlonne za uszami mam guzki.przerazilam sie wlasnie,po nie dzieli ide do lekarza.moj maz opowiadal o przypadkach boreliozy....jakie masz objawy,robilas jakies badania juz?

Gość Wirka
Objawem boreliozy jest rumień w miejscu ukąszenia kleszcza, chociaż czasami zakażenie przebiega bezobjawowo. W dalszym etapie boreliozę wykrywa się za pomocą badania krwi ( można zrobić bez skierowania w laboratorium) Badanie krwi wykrywa dwa typy przeciwciał jeżeli doszło do zakażenia. Przez kilka lat borelioza przebiega bezobjawowo - w tym czasie może uszkodzić serce, układ nerwowy, stawy... ja żyję z nią już ponad 5 lat, przeciwciała mam na stałym niskim poziomie, na razie nie zostałam zakwalifikowana do leczenia antybiotykami.

Gość borelioza.gazetka.eu
Polecam tę stronę - tam jest mnóstwo na temat borleiozy - profilaktyki, diagnostyki i terapii