Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ASIA123

PUCHNA MI RECE

Polecane posty

Gość ASIA123

Puchna mi rece i robia sie bardzo gorace. Jak przebywam na zimnym powietrzu marzna mi rece i palce u nog bardzo szybko. Lekarz mowi ze to krazenie ale nic mi na to nie daje. Czy ktos ma podobnie i jak tak to jak to leczyc. Z gory dzieki.

Gość ASIA123
Cisnienie mam z requly niskie czyli mowia ze dobre. Nie zle sie czuje ale te opuchniete i grube paluchy draznia mnie. Co robiec!

W sklepie zielarskim kup herbatkę na krążenie -- pij 2x dziennie szklankę i wykonuj gimnastykę stóp --- szczególnie gdy długo siedzisz lub stoisz staraj sie ruszać palcami świetnie poprawia krążenie zabieg refleksologii (ok 40 - 50 zł za jeden) a musisz wziąć kilka by bylo widać efekty zwykły masaż stóp też jest dobry ale już nie działa tak szybko i tak skutecznie jak refleksologia

Gość ASIA.123
a co na opuchlizne dłoni , palców???palce mam jak serdelki

Mam 22 lata, a moje rece sa tym ciagłym puchnieciem i marznieciem zmeczone jak u robotnika budowlanego. Może to sie skonczyc amputacją, bo krew coraz słabiej dopływa do palców. Ale nie martw się, to rzadkie wypadki, zazwyczaj u starszych ludzi którzy dodatkowo maja miazdzyce problemy z watrobą, albo całe zycie pracowali np. jako mechanik (rece cały czas w górze) albo przy czymś wibrującym (to jest typowa choroba operatorów młotów pneumatycznych:) )

Leczenie wprawdzie jest, ale zazwyczaj się je odpuszcza. Są na to tabletki, ale obniżają ciśnienie. A ze jest to choroba przede wszystkim osób które cisnienie juz i tak maja niskie, zazwyczaj ich przyjmowanie jest niewskazane (brałam, moje cisnienie wynosiło mniej wiecej tyle co u trupa, nie miałam na nic siły, naprawde niefajne to było). Wykonuje sie tez nacinanie nerwów, ale ze jest po tym duzo powikłan, tez tylko w ostatecznosci. Byłam z tym u wszystkich mozliwych lekarzy, profesorów... i wszyscy mówili ze mam z tym zyc i stosowac profilaktyke, tzn: - nie palić - zero kawy i alkoholu (działaja rozgrzewajaco, a w mojej sytuacji nalezy unikac wszystkiego co zmienia temperature) - używac kremu z gliceryna nawet kilkadziesiat razy dziennie intensywnie masując - nosic naprawde ciepłe rekawice najlepiej z polaru zima a wiosną i jesienia jakies ciensze I ogólnie unikac pobudzania naczyn krwionosnych przez zmiany temperatur. Co nie powiem, jest trudne:( Aha, oczywiscie zero sauny! I ruszac sie. To chyba tyle:)

Gość do Złośliwa86
Głupoty piszesz, ja mam tak samo jak autorka,puchna mi rece i tez robia sie gorące a na zimnym powietrzu marzna mi rece i palce u nog.........i nie mam nadcisnienia tak jak piszesz, wrecz przeciwnie- mam nadcisnienie

Gość do Złośliwa86
sory za bład-> miało byc ze nie mam niedociśnienia( a napisałam ze nie mam nadcisnienia).mam nadcisnienie!

Gość gość
Mi również puchną dłonie, najpierw zaczynają swędzieć a potem puchną tak, że nie widać linii papilarnych. Nauczyłam się, że gdy tylko czuję swędzenie to wkładam je pod zimną! wodę i trzymam jak najdłużej. Zawsze przechodzi.