Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorgia25

ZAPALENIE PIERSI_POMOCY

Polecane posty

Gość gorgia25

Mam zapalenie piersi, strasznie bolesne, dostałam antybiotyk ospamox- lekzrz mowil ze mozna przy nim karmic piersią, ale dzonilam jeszcze do wujka -pediatry i on powiedzial ze mozna ale tylko ze zdrowej piersi, niech mi ktos pomożer kto byl w takiej sytuacji, bardzo prosze

czys ty oszalala? masz odpowiedz lekarza ale pytasz piekarza? ( dla pewnosci?)

Gość gorgia25
mam odpowiedz 2 lekarzy!! dwie inne !!

Gość też miałam zapalenie
Miałam zapalenie piersi i też brałam antybiotyk (Duomox) - karmiłam z obu piersi, przeciez antybiotyk i tak przenika do mleka więc będzie też w zdrowej piersi.

Czytałam, że specjaliści zalecaja karmienie tylko ze zdrowej piersi, a odciąganie pokarmu z tej gdzie jest stan zapalny.

Gość ospamox
na ten antybiotyk wiel dzieci ma uczulenie

potwierdzam-należy karmić z chorej piersi. Nikt lepiej niz maluszek nie rozmasuje tych grud, gdzie zatrzymało sie mleko....ja miałam masowac w przerwach miedzy karmieniami i przystawiac małego jak najcxzęściej-choćby ulewał, miał sciągać pokarm...i po paru dniach jak ręką odjął.

Gość aśka72
Ja miałam zapalenie 3 miesiące po porodzie. Najpierw lekarz na pogotowiu stwierdził anginę i zapisał antybiotyk. Nie pamiętam jaki, ale wiem, że konsultował się z pediatrą i mogłam karmić dzieciątko. Po dwóch dniach okazało się, że to jednak zapalenie. Mogłam karmić synka z obu piersi, a z chorej dodatkowo po klarmieniu ściągać pokarm laktatorem. Przed karmieniem przez parę minut rozgrzewałam chorą pierś gorącą wodą (prysznic). Pomogło.