Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

k4si4

czy ja mam krzywy kręgosłup?

Polecane posty

pytanie jak w temacie... a zaczęłam je sobie zadawać po tym, jak przez przypadek zauważyłam, że to miejsce, gdzie kończą się żebra (mam na myśli ten ostatni łuk, który u każdego odstaje, gdy wciągnie brzuch) z lewej strony odstaje mi bardziej do góry niż z prawej. czy to możliwe, że mam krzywy kręgosłup? czy to po prostu naturalne (wiadomo, że nie jesteśmy symetryczni)

Gość a może to
Raczej masz asymetrycznie zdeformowana klatkę. Moze mostek też masz wgłebiony do srodka? Wszytkie informacje na ten temat na forum strony www.pectus.pl/

Gość katya
być może jedno i drugie:) radziłabym się wybrać do ortopedy. Sprawdź jeszcze czy masz równo barki i trójkąty talii ( przestrzeń pomiędzy talią/tułowiem, a luźno zwisajacymi rękami) stojąc swobodnie rpzed lustrem

zerknęłam na zdjęcia na tej stronie i to chyba mnie nie dotyczy, u mnie właściwie nic nie widać gołym okiem, ale ja wyraźnie czuje dotykając tych miejsc rękami, że lewa strona bardzo wystaje. co do barków to nie widzę nic niepokojącego, z tą talią to może odrobinę prawa strona jest niżej, ale możliwe, że już przesadzam...