Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaska zielonka

PIERSI!!!

Polecane posty

Gość gaska zielonka

Jak jest z piersiami w ciazy. Mi urosly o 2 rozmiary juz na poczatku ciazy i mam 2 balony. Powiedzcie prosze, co sie najprawdopodobniej dzieje z piersiami po ciazy? Podobno zmniejszaja i obwisaja. Powiedzcie jakie znaczenie ma tu karmienie. Rozumiem ze jak sie karmi, to piersi ciagle sa obrzmiale i skora sie rozciaga, a im dluzej, tym bardziej. Tylko powiedzcie, po jakim czasie od ciazy, lub od zaprzestania karmienia piersi powracaja do wczesniejszego stanu? i jak to w wiekszosci przypadkow jest??? czy to prawda, ze niektorym kobietom, ktore wrocily w miare do poprzedniej wagi, piersi zostaly nadal lekko powiekszone?? Czy raczej maleja jeszcze bardziej. Naprawde bardzo mnie to interesuje a dotad nie znalazlam inf. poza tym ze biust po ciazy zawsze robi sie tragiczny. A wy napewno wiecie najlepiej jak to jest. Dziekuje !

ja jestem wciąż w trakcie karmienia, więc nie wiem, jak jest po...mam tylko przykład dwóch kumpeli, które po ciąży i karmieniu mają biust mniejszy niz przed...z czego jedna sie cieszy, bo przed miała duzy i brzydki-teraz jest lepiej To, co ja wiem, to że w trakcie karmienia piersi nie są cały czas nabrzmiałe!przez pierwsze tygodnie, póki laktacja sie nie unormuje, to tak-ale potem absolutnie nie, no chyba ze nie karmie pól dnia;) Tyle że nawet jakbyś nie zamierzała karmić, to czas zasuszania pokarmu też bedzie owocował nabrzmiałymi piersiami...gdzies na jakims topiku wypowiadały sie juz dziewczyny, które nie karmiły-ze piersi w trakcie karmienia to juz sie za bardzo nie \"psuja\", bo ciąża robi swoje...a samo karmienie mozna przejsc bez szwanku dbajac o biust-cwiczenia, kremy, masaże chłodną wodą. Ja mam rozstępy na piersiach-wynik pierwszych tygodni ciąży, ale to jedyny uszczerbek...poza tym są jędrne, brodawki małe, nie powyciągane, troszkę pełniejszy mam biust niz przed ciążą...mi się podoba i nie tylko mi;)gdybym nie czytała tu na cafe jak tragicznie jest z biustem przy karmieniu, to bym nie wiedziała:)

Gość gaska zielonka
No to super! Gratuluje! Ja absolutnie nie wiem czego moge sie spodziewac. Mialam ladny biust, teraz sa fajne baloniczki, ale boje sie ze mi klapnie. Bo niektorzy mowia, ze po ciazy biust jest w dotyku jak skarpetki z piaskiem. Czyli to nie jest przesadzone. Cale szczescie Dzieki

skarpetki z piaskiem???aż sie pomacałam;)nie, nie, to ja dementuję te ploty, myślę, ze jak się dba o siebie, to mozna tych skarpet uniknąć:D

róznie bywa z piersiami, tak jak jedne maja rozstepy na brzuchu mimo że smarowały kremami i czym tylko sie dało a inne mimo że nie smarowały rozstępów nie maja. tak tez piersi jedne zachowuja wygląd z przed ciązy a inne robia sie flaczaste bez względu na to czy dbamy o nie i jak bardzo. pewnie zależy to od predyspozycji jakichś. ale warto zadbać bo okaże sie że właśnie tym nie dopuściłysmy do skarpet z piaskiem, ja mam prawie takie skarpety i nic się z tym nie da zrobić, a cuda juz robiłam, jakbym nie robiła to może byłoby jeszcze gorzej???

Gość gaska zielonka
Dziekuje dziekuje.. ale powiedzcie jak dbac o cycki od 7 miesiaca?? Ciagle smarowalam Pojawily mi sie jasniutkie rozstepiki, czasem ich wcale nie widac.. jakby znikaly, ale mniejsza o to. Czy moge cwiczyc np z ciezarkami na lezaco albo siedzaco? Czy moge dbac jakos o nie w ciazy?? A czy jak bede karmila to bede mogla smarowac pupe antycellulitem?

Gość gaska zielonka
jaos dbac o nie w ciazy - o cycki nie o rozstepy :-D