Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

parisien

rodzaj nijaki

Polecane posty

Dokąd ewoluuje człowiek? Zanikają atrybuty kobiecości i męskości. Podobny wygląd, podobny ubiór, podobne zachowanie, podobne zawody...Nikogo już nie dziwi mężczyzna na urlopie macierzyńskim, dziewczynka ministrantem, kobieta terrorystą etc. Zalew w mediach \"tolerancji\" ( kto nie z nami ten \"homofob\") próbuje nakreślić nowy model doboru seksualnego partnerów. Czy nie brakuje wam w dniu powszednim wyraźnego rozróżnienia \"ja - kobieta\", \"ja - mężczyzna\"?

feminizm kojarzy mi się z Niebieską Linią - tu widzę potrzebę ruchów feministycznych, homoseksulaizm postrzegam jako chorobę. jeden worek - to oczywiscie uproszczenie

Zawsze to powtarzam wiosna to przereklamowana pora roku. :o Cała ta roslinnośc zaczyna śmierdzieć. :(

Z porami roku jest jak z życiem człowieka.. tylką zimą w miare spokojnie.. z tendencja do ciągłego pogarszania się aury. A to efekt cieplarniany a to jakis tajfunik.. :o

Myrevin - jest właśnie tak jak napisałam, \"kto nie z nami\" ten burak, jesteś idealnym dowodem. Co się szczypiesz? Nie potrafisz dyskutować, więc nie dyskutuj i tkwij nadal w jedynym słusznym zdaniu:P

Gość polarna
osobiscie nie mam problemu rozrozniania plci i mam wrazenie, ze Ty tez nie. Rozumiem, ze dla Ciebie jedynym powodem dlaczego mezczyzna nie moze isc na urlop macierzynski jest wylacznie argument "bo wczesniej tak nie bylo". Dlaczego kobieta nie moze byc pilotem samolotu -"bo wczesniej tak nie bylo"..itd itd.. Problem jest rzeczywiscie z tolerancja. Nie uwazam, ze media nas zalewaja ; ale odwalaja kawal dobrej roboty pokazujac, ze kobiety moga sprawdzic sie we wszystkich zawodach jezeli tylko maja ku temu kompetencje, ze mezczyzna moze isc na urlop wychowawczy jezeli malzonkowie uwazaja, ze wlasnie taki uklad im najbardziej odpowiada. Widzisz parisien, moja wolnosc konczy sie dokladnie tam gdzie zaczyna sie Twoja. Nie widze powodu dlaczego moj wybor ubrania spodni moze Ciebie w jakikolwiek sposob zabolec czy zranic. Co do 17-tego watku jaki poruszasz w swoim wystapieniu, to nowy model seksualnego doboru partnera... nie istnieje. Model doboru seksualnego partnera jest zawsze taki sam, samica wybiera silnego samca... , dokladnie tak jak u zwierzat, kierujac sie przyszloscia potomstwa, tak tlumacza nam wyniki badan socjologicznch. Wlasciwie to nie wiem po co pisze... bo czytajac miedzy wierszami to pijesz po prostu do homoseksualistow , ot i wszystko-)

polarna:) Zaobserwowałam jeszcze coś : zanik umiejętności dyskusji wśród osób o przeciwnych poglądach. Wystarczy mieć inne zdanie, by przeciwnicy od razu zaczynali się naparzać jak marcujące koty. Tak, \"dawniej tego nie było\". Nie było na ulicach dziewcząt z papierosami w ustach ani nie słyszano w ich ustach przekleństw, ósmoklasiści nie całowali się na korytarzach szkolnych itd. Temat wywołałam do dyskusji. Widać jednak, że to zbyt trudne dla niektórych.

--> parisien Właśnie ostatnim postem zaprzeczyłes temu z czym żes wystąpił w pierwszym.

Myrevin, cóż... chcesz bluzgać na prawo i lewo , bluzgaj. Tylko jedna prośba, wejdź na topik o bliższym tobie poziomie.

Rozumiem ,że pisanie o niczym jest dla was dużo łatwiejsze, nie trzeba myśleć, prawda? Miłego dnia robaczki 🌻

A co wedlug Ciebie parisien bedzie wyraznym wyroznieniem \"ja- kobieta\", \"ty- mezczyzna\"? Chodzi Ci o to, że tak jak ktoś juz wczesniej pisal, kobiety nie powinny byc pilotami, a mezczyzni nie powinni byc na urlopach maciezynskich? Jesli nawet tak jest, to co w tym zlego? Takie czasy nastaly. To, że kiedyś \"tak nie bylo\" oznacza tyle samo co to ze nie bylo kiedys produ i co? Zyje sie nam lepiej z tym pradem czy zylobyc sie lepiej bez? Zreszta jesli ktos sie w danej roli sprawdza, to gdzie lezy problem? Nie wiem co do tego wszystkiego o czym piszesz maja osmioklasisci calujacy sie na korytarzach :O

Gość jakaś taka bylejaka
Całkowicie się z Tobą zgadzam Parisien.Też zauważam,że człowiek ewoluuje w kierunku? Na początek chyba jakieś zrównanie płci,a potem?Obserwuję,że mężczyżni niewieścieją,a kobiety stają się męskie.I tu nie chodzi tylko o zachowanie,ubiór,czy sposób spędzania czasu.Zmienia się psychika i budowa ciała.