Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martazet

wady u dziecka-w ktotym m-cu ciazy lekarz moze stwierdzic??

Polecane posty

Gość martazet

Zależy jakie. Ja kończę 3 miesiąc i wiem, że dziecko nie ma zaspołu Downa. Miałam badaną przezierność karkową i obecność kości nosowej. Inne wady są wykrywane później, np wada serca.

Gość od razu
U mnie od razu w 8 tygodniu powiedzial ze dziecko jest chore i ze poronie. Stracilam w 12 tygodniu.

Gość polarna
plod sie rozwija i za kazdym miesiacem ciazy lekarz ma widoczniejszy obraz. Nie panikuj, nie denerwuj sie. Nie wmawiaj dziecku chorob, powtarzaj sobie, ze jest i musi byc zdrowe.

Gość mooniś
Niektóre wady widoczne są dopiero po porodzie, moje dziecko urodziło sie z wadą serduszka i na usg w ciąży nie było to widoczne.

Gość misiaqwna
mnie tez to interesuje-piszcie doswiadczone mamy

Gość marlenia
Witam. W moim przypadku lekarz stwierdzil ze cos jest nie tak w 15 tygodniu,niestety nie skonczylo sie to szczesliwie :(

Gość mama małego misia
Są też rzeczy, które w życiu płodowym są normalne, a jakiś czas po urodzeniu mogą być niepokojące, jak np. niezamknęty otwór owalny w serduszku. Ale główka do góry:)

Gość Mama Maciusia
U mnie w ciaży wszystko było w porządku. Usg wykonywano 3x. Synek urodzil się z wadą serca. Dzisiaj miałby 3 latka. Ja jestem zdrowa, ale mąż choruje przewlekle i to prawdopodonie było przyczyną wady serca u synka. A właściwie leki, ktore zażywał mogły wpłynąć na spermę męża. Tak mówią lekarze.