Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luckylady

W którym tygodniu ciąży urodziłyście???

Polecane posty

Acha i na prawde nie uwazam sie za jakas pieknosc ?! Nie wiem skad takie pomysly... Nie kazdy kto zamieszcza kilka swoich fotek musi uwazac ze jest piekny. Ja je zamiescilam bo mimo moich niedoskonalosci ciesze sie ciaza i duzo kobiet m.in. majowek jest ciekawych jak rosna brzuszki i w ktorym tyg. jaki jest duzy A co do \'dziwek\' czy wy powariowaliscie?? jak na basenie widzicie kobiety w strojach to tez sa dziwkami... Jak tak to sie leczcie. Ja nikogo nie urazilam. Wy mnie urazacie (niektorzy z was) ale robicie to z niewiedzy - gdybyscie mnie znali, nie mielibyscie powodow by tak mnie krytykowac. Ja sie tym i tak nie przejmuje. Ciesze sie moim zyciem i nie chce mi sie go zatruwac pierdolami :-)

Gość lullui
ciekawy temat sie zapowiadał a u dupa jak zwykle teraz bedzie o dziwkach itd itp

Jakie k.. solarium?? 10 razy w zyciu bylam moze na solarium :-D JA NAPRAWDE NIE MYSLE O SOBIE W KATEGORIACH PIEKNA lubie tylko robic zdjecia. jedne sa brzydkie inne ladne no i co z tego. A teraz oczekuje nadal wypowiedzi o tygodniach ciazy w ktorych rodzilyscie :-)))))))))

luckylady ----- nie przejmuj sie tymi komentarzami niemilymi :-( ja bylam na twoim blogu i bardzo mi sie podobal :-)

Noty kobiety pewnej siebie, wzrastają zaraz o 1000 razy!!! Stąd ta zazdrość. Ludzie nie mają odwagi zamieszczają swoich seksownych fotek i zżera ich zazdrość ze inna kobieta ma na tyle odwagi i to jeszcze będąc w ciąży:):):) Taka jest prawda!!! Ja z przyjemnością patrzę na piękne i pewne siebie kobiety. Jeżeli ktoś nie ma takiej ochoty to nich nie włazi na ten blog. PROSTE!!!

Gość lullui
Nie tłumacz sie nikomu to jest twoja sprawa a jak bedziesz sie bronic to cie beda bardziej atakowac olej.

No dokladnie :-) No i jak z tym USG bo szczerze mowiac jestem troche zaskoczona, ze waga plodu moze tak odbiegac od rzeczywistej. Ustala sie ja na podstawie dlugosci kosci udowej czy jak?? Jak mozna sie tak mylic w pomiarach - to wina USG czy tego co mierzy???

Gość samualea
ja urodzilam w 42 :-))) 4600

ja akurat nie mialam podczas usg podanej przyblizonej wagi :-) za to z miesiaczki termin mialam na 10 stycznia 2004, z pierwszego usg na 21 stycznia a z drugiego na 13 lutego :-) wiec to juz w ogole bez sensu a urodzilam 16 grudnia 2003 :D

Gość Aneta27
a ja urodzilam synusia w 37 tyg ważył 3150 i dostał 8 pkt i nie bylo z nim dobrze. ale dzisiaj jest juz oki i ma 4,5 latka :)

Gość lumeniczka
a ja urodzilam w 40 rowno!!! 9 w skali

Ja urodziłam w 36 tygodniu i mój synek ważył 2845g i mierzył 49cm, dostał 9 pkt Apgar gdyż napił się za dużo wód płodowych i miał problem z pierwszym oddechem ale jest zdrowy jak rybka i rośnie jak na drożdżach :)

gumecka -> a czemu mialas cesarke Dlaczego problemy z oczami predysponuja do cesarek?

Gość celebre 23
w 41 tyg.4010 kg i 53 cm oraz 10 pkt. aha przez cc

Jesli chodzi o USG to primo-najbardziej prawdopodobna jest data wyznaczona na podst. 1 USG, kolejne już odbiegają... Secundo-problemy Z wagą sa, bo USG podaje wage orientacyjnie+/-bodajze 200g (ale tego nie jestem akurat pewna). Dlatego są takierozbieżnosci i nie zależy to od lekarza...chociaż u ans w szpitalu albo sprzęt jest kiepski, albo lekarze właśnie, bo bardzo często stwierdzają hypotrofie, czyli zbyt małą wage płodu...ja z taką diagnozą też leżałąm, wyszłąm na przepustkę, poszłam prywatnie i było ok. Tobiasz urodził sie 3780g:O Dużo moich znajomych takie przeboje miało, więc różnie bywa...ale usg zawsze podaje orientacyjnie. Jeśli chodzi o cc, to problemy z oczami predysponują, bo w trakcie parcia podczas naturalnego porodu moze dojść do odklejenia siatkówki-dlatego robi sie cięcie.

Gość Itka
Urodzilam w 31 tyg., oczywiscie przez CC. Davidek mial 1340g i 38 cm wzrostu. Teraz ma prawie 7 miesiecy wazy ponad 8 kg i rozwija sie b. dobrze.

Gość saffi
ja urodziłam w 39 tygodniu synek ważył 3650 i mierzył 55cm

Gość aśka72
40tc, synek, 3500g, 53 cm

Gość Gosiaczek33
No wlasnie a jak to sie dzieje, ze rodza sie dzieci miedzy 29 a np 36 t.c. za pomoca ciecia cesarskiego? Ja myslalam ze w wiekszosci przypadkow, jak zdarza sie przedwczesny porod, to po prostu dochodzi do naturalnego porodu, bo np. peka pecherz, albo nagle zaczna sie skurcze. Czy rodzenie dziecka droga naturalna w takim przypadku jest bardzo grozne dla dziecka i dlatego robi sie ciecie? W jakich przypadkach lekarze decyduja sie na ciecie cesarskie w 7,8 miesiacu i co bywa najczestsza przyczyna???

ja dokladnie w dniu konczacym 38tc - rowno 2 tygodnie przed terminem - widzialam od poczatku, ze tak bedzie - to u nas rodzinne ;)

🖐️ ja w 40 tygodniu przez cc. Mała ważyła 3480 i miała 58 cm

Gość Kokunia24
Starsza córka urodziła sie w 39 tyg młodsza w 36 obecnie jestem w trzeciej ciąży z synkiem w 36 tygodniu i czekam na jego przyjscie na swiat :)