Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *ananasek*

Cilest-mdłości i okropny ból głowy

Polecane posty

Gość *ananasek*

zażywam Cilest dopiero od tygodnia a czuje sie okropnie,czy to mozliwe,zebym po paru tabletkach tak strasznie się źle czuła? Jakie są jeszcze skutki uboczne zazywania tych tabletek? Dzięki z góry za opinie🌼

Gość kalilka
Miałam tak samo po tych tabletkach.Męczyłam się przez całe opakowanie, aż zmieniłam na YASMIN. Głowa nie boli i żadnych mdłości...

Gość A mi nic nie bylo
Biore je od 4 lat i jest o.k.

Gość *ananasek*
utyłyście po nich czy wszystko pozostało w normie i jak z cerą?

Gość Claudia -
Ja jeszcze schudlam

ja schudlam, zero syfow na buzi, na poczatku zadnych bolow glowy, czasem mdlosci, przeszlo i jest oki.

Gość hmm hmmm
a ma ktos moze z jedno opakowanie cilestu na zbyciu?

Gość to prawda
przez piersze 3 miesiace czulam sie jak z wieczna choroba lokomocyjna.piersi sie powiekszyly o rozmiar przytylam normalnie czyli ok 2 kilo

Gość cilest lek przereklamowany
Mądrzy lekarze już go nie przypisują! Mój gin. powiedział że już od dawna zapomniał o nim! ze względu na skutki uboczne! Fu świństwo!Po kilku latach brania można nabawic sie niezlej horoby psychicznej!

Gość kurczaczek1983
haahaha chyba sama masz chorobe psychiczna !!!! ja bior od 4 lat i nic mi nie jest i nidy nie bylo !!!!

Gość nie smiej sie kurczczku
jeszcze wszystko przed tobą!

Gość kurczaczek1983
uuuu juz sie boje :0) zastanow sie jakie glupoty gadasz !

Gość misisti
To niestety nie głupota! Cilest u wielu kobiet powoduje depresję tak jak u mnie straciłam swoje najlepsze lata jedząc to cholerstwo!!! Do dziś nie mogę sie pozbyć tych lęków a byłam taką wesołą osobą należy na cilest uważać!!!!!!!@

Gość to nie dłupota
Ja też miałam straszne problemy z Cilestem! Wydawałoby się że wszystko ok. Ale nie było! Brałam te tabletki przez 5 lat i bardzo tego żałuję! W 5 -roku brania zaczęło się od bólu nóg, potem zaczęły mi puchnąć i doszły jakieś lęki to był koszmar... nie wiedziałam z czego! Chodziłam po lekarzach, chirurg,naczyniowiec, wreszcie trafiłam do psychologa bo nie mogłam dalej funkcjonować! I nic. Wreszcie udałam sie do mojego endokrynologa na kontrol bo chorowałam kiedyś na tarczycę! Zrobiłam wszystkie badania i okazało sie że z tarczycą jest wszystko dobrze jednak biorę podtrzymującą maleńką dawkę leku! Powiedziałam lekarzowi co się ze mną dzieje a on zapytał mnię wprost ... Czy bierze może pani CILEST? To natychmiast odstawić i zapomnieć o tych tabletkach! Po odstawieniu w ciągu dwóch miesięcy poczułam się jak nowo narodzona. Nogi już nie puchły i nie bolały lęki , depresje minęły bezpowrotnie!

Ech-bralam Cilest jako pierwsze tbletki-i miałam podobnie:( Okropnie się czułam-bóle głwoy i mdłości. Spadek libido. Urósł mi biust. A po 7miesiącach dostałam depresjii. Starsznie schudłam... Uważaj więc -jeśli objawy nie miną po3 miesiącach-zarzuc branie Cilestu i weż tabletki z mniejsza dawką hormonów-np. nyvonette-po nim mi nawet libido nie spadło, a czułam się wspaniale:) Polecam:)

Gość odswieeezam

Gość taka jedna co bierze cilest
Co za bzdury! Dziewczyny wybaczcie, ale czytajac wasze w/w opinie o Cilescie, robi mi sie slabo! To sa wasze osobiste reakcje na tabl. Czytajcie dokladnie ulotke! Puchniecie nog, mogl wystapic nawet po innych tabl. anty..Generalnie stosowanie tabsow zwieksza ryzyko choroby zakrzepowej zyl konczyn dolnych, i moze byc ona skutkiem kazdej tabl. Decydujac sie na zazywanie tabl. anty( obojetnie jakich) trzeba liczyc sie praktycznie ze wszystkim! jakas pani x po cilescie bedzie czula sie rewelacyjnie, inna bedzie miala migreny itd. itp. Ja po cilescie przytylam 2 kg., zero bolow glowy, mdlosci, wypadania wlosow, cera OK. Ogolnie czuje sie bardzo dobrze, libido- super. Ale to tylko reakcja mojego organizmy....

Gość misisti
Owszem masz rację ale my tu ustosunkowałyśmy sie do tematu topiku!I każda z nas pisze co zauważyła negatywnego podczas przyjmowania cilestu!

Gość *ananasek*
Mam jeszcze jedno małe pytanko:) czy biorąc Cilest miałyście większy apetyt czy moze jadłyście mniej niz zazwyczaj? 🌼 bo ja cos na jedzonko nie mam ostatnio ochoty,a zawsze lubiałam sobie podjadac jakieś słodkości:)

Gość odswieżżżżżam

Gość Czy ten cilest
jest naprawde taki szkodliwy?

Gość a ja mam po nim
pełno pryszczy,jak nie zazywałm to tyle nie miałam:/

Gość piszcie cos jeszcze
na temat Cilestu,prosze:)

ja biore cilest od 5 miesiecy. nie mam zadnych bolow glowy, mdlosci itd. stalam sie ostatnio cos krzykliwa, histeryczna i czesciej placze. mam nadzieje ze to nie od tych tabletek ...

Gość miika
Jeśli chodzi o krzykliwosć,histerie i płaczliwość to od tabletek zapewne.ja nigdy nie byłam szalenie spokojna ale po tabletkach mam czasem takie jazdy ,że szok!Potrafie iść ilicą i zbiera mi się na płacz z byle powodu.Wściekam się o byle co.Mała pierdoła tak mnie potrafi zdołować,że żyć sie odechciewa.A do tego mam ogromne problemy z koncentracja...dlatego zamierzam odstawić tabletki,może coś sie zmieni...:(

Gość Phoboss
Witam was ! Dama mojego serca rozpoczęła właśnie branie Cilestu. Chciałbym wiedzieć, czy lekkie bóle brzucha są normalne na początku brania ? Z góry dziękuję za odpowiedź ;) "Thanks from the mountain"

Gość xanti
Biore cilest od 9 miesiecy i przez ostatnie trzy przy poczatku brania nowego listka po 7- dniowej przerwie mam 3 dni okropnych mdlosci, 4 kolejne lekkich mdlosci, po czym wszystko jest ok. Wlasnie doszlam do granicy wytrzymalosci i poszlam do lekarza po recepte na inne. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Ale poza tym nie moge narzekac na Cilest, bo zadnych innych skutkow ubocznych nie doswiadczylam. Wczesniej bralam Cerazette- zadnych skutkow ubocznych poza plamieniami, ktore mialam powyzej dziurek w nosie... Oczywiscie skuteczne (Cerazette) i nie daja ryzyka zakrzepow, poniewaz nie zawieraja ostrogenu.

Gość kamila33
Witam, jeste tu 1 raz i chcialabym podzielic sie swoimi doswiadczeniami. W listopadzie 2006 odstawilam cilest po 11 latach zazywania non stop. Od tego czasu wpadlam w nerwice, ktorej nie moge pozbyc sie do dnia dzisijeszego, czyli prawie rok. Planujemy z mezem dziecko ale strasznie sie boje czy dam rade. mam juz syna 12 letnego i nie przypominam sobie, zebym kiedykolwiek byla w takim stanie. Obecnie przebywam zagranica, wiec mam utrudniony kontakt z dostepem do lekarza ( w tym momencie to juz chyba tylko psychiatry :( ) ale chyba nie mam wyjscia. Denerwuje sie z byle powodu, trzesa mi sie rece, puls dochodzi do 150 itd. Masakra. Nie bylo informacji w ulotce o tego typu skutkach ubocznych, robilam co roku badania kontrolne, moj gin uwazal, ze skoro badania wychodza ok, to nie trzeba robic przerw. pozdrawiam

Gość anusiaaa
hej dziewczyny ja biore cilest od paru lat z przerwami i z przykroscia stwierdzam ze musze go odstawic poniewaz od 3 dni gdy go biore zaraz po tym pojawiaja sie mdlosci i dzis pojawil sie bol glowy jestem w szoku po tym co tu przeczytałam poniewaz ja rowniez dorobiłam sie dzieki tym tabletkom lęków!!! dziewczyny wezcie do siebie to co napisalam z tymi lekami moze poradzic sobie tylko osoba z silna psychiką -odstawcie zawczasu

Gość skrzat_ka
Po Cilest powiększył mi się biust, a lekarz mówił, że tak się nie stanie :/