Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leśna

Owulacja

Polecane posty

Gość Leśna

Dziewczyny rozne zrodla podaja dni owulacji nastepujaco... pierwsze to: dzielimy cykl na pół jesli trwa on 28 dni to dzielimy je na dwa i wychodzi ze 14-stego dnia wypada owulacja inne podaja ze 14 dni przed spodziewana miesiaczka jest owulacja czyli jak kobieta ma cykle 29 dniowe to od 29 odejmujemy 14 i wychodzi ze kobieta ma owulacje 15-stego dnia cyklu. W pierwszym przypadku gdzie kobieta ma cykle 28-osmio dniowe ta regola potwierdza sie w obie strony a co jest z tymi cyklami dłuzszymi? Np 29-wiecio dniowymi i z 30-sto dniowymi dzilimy je czy odejmujemy liczbe 14? Co o tym sadzicie? Pozdrawiam

Owulacja nie zna się ani na zegarku, ani na kalendarzu. Orientacyjnie przyjmuje się, że występuje 14 dni PRZED KOŃCEM cyklu, ale rozpiętość może być dużo większa i wynieść od 11 do 18 dni przed końcem cyklu. Nie da się kalendarzem wyliczyć dokładny i pewny czas owulacji, do tego potrzebna jest skrupulatna obserwacja organizmu i pomiar temperatury, bo nawet przy bardzo regularnych cyklach czas wystąpienia owulacji może być różny.

Gość owu
Ja tez przyjmowałam że owu jest dokladnie 14 dni przed miesiączka, ale prowadzac obserwacje wiem ze nie zawsze tak jest. Był czas że miałam cykle bezowulacyjne-dluższa historia...., ale teraz zawsze lewy jajnik daje znac o sobie kiedy uwalnia się jajeczko-poprostu boli. Obseruje śluz,mierze temperature i do tego dokładam co drugi cykl ból owulacyjny i wiem że ostatnio miałam raz na 14 dni a raz na 12 dni przed okresem.Popieram poprzedniczkę.

Gość Leśna
Dziekuje Czajka I Owu jestescie cool:) Pozdrawiam

Gość gość smakosz
Popieszczę wyliże,wypiję,wycałuję,jak masz okres,delikatnie i z przyjemnością .Tylko bądź szczupłą kobietą,