Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marysia12345

Nie wiem kiedy zapomniałam tabletki i cio teraz

Polecane posty

Gość Marysia12345

Hej, mam problem, od 4 miesięcy biorę tabletki anty, wczoraj zoriętowałam się że zamiast 19 powinnam wziąść 20 tabletkę, czyli któregoś dnia zapomniałam, tylko nie wiem kiedy, wiem tylko że którąś tabletke po 11 (tabletki mam oznaczone numerkami a nie dniami tygodnia) Dzisiaj powinnam wziąć 21 i potem 7 dni przerwy. Mam pytanie czy powinnam zrobiś 7 dniową przerwę czy rozpocząć nowe opakowanie? Jakie jest ryzyko zajśćia w ciąże? Proszę o pomooc, pozdrawiam:)

Gość CIO CIO CIO P
CIO teraz?teraz CIOża :P oduczcie sie tego Cio! :O

Weż tą 21 tabletkę, a potem zrób normalnie 7-dniową przerwę. Jeśli nie jesteś w ciąży, a pewnie nie jesteś, bo najniebezpieczniej jest zapomnieć pigułki w pierwszym tygodniu, to zabezpieczona będziesz od nowego opakowania. Teraz już i tak nic nie zrobisz z tą zapomnianą pigułką, a na drugi raz bardziej pilnuj codziennego, regularnego przyjmowania pigułek.

Gość slicznajola
ale ona chyba zapomniała w 2 tyg wiec ciąza nie wykluczona wiec z rob testa zanim zaczniesz brac 2 opakowanie

Przecież zanim zacznie brać drugie opakowanie będzie miała krwawienie i będzie wiadomo czy jest dzidzia, czy nie. Test niepotrzebny, a zapomniana, czy wzięta po czasie jedna pigułka w drugim tygodniu raczej nie przerywa zabezpieczenia anty.

Gość slicznajola
przy braniu tabletek krwawienie nie musi oznaczac ze nie jest sie w ciązy tak przynajmniej slyszalam z kilku zrodel nawet od mojego gin

Tak jak i normalny okres, kiedy nie bierze się pigułek, wcale nie musi oznaczać, że nie jest się w ciąży. Ale nie dajmy się zwariować i co miesiąc kupować test, żeby mieć pewność. Zresztą testy też czasami zawodzą. :D

Gość slicznajola
krwawienie przy tabletkach to co innego niz miesiączka... a ja nie mowie nikomu zeby kupowal co mieisiac test...ale zapomniana tabletka to nie jest dobra i normalna rzecz

przy braniu pigułek nie ma normalnego okresu tylko tzw. krawawienie z odstawienia. Nie sądzę , żebys była w ciąży , ale lepiej zrób test przed rozpoczeciem nastepnego opakowania

Gość yyyyhyy
ja też nie wiem:(

Gość Taro
Musiałabyś mieć niesamowitego pecha aby zajść w ciążę. Sama zażywałam z 10 lat i nie raz zapomniałam i nic sie nie stało. Nie martw się.

Gość powinna byc informacja
co zrobic w takiej sytuacji w ulotce dolaczonej do tabletek. tez mam taki problem i u mnie wyraznie jest napisane, ze mam nie robic przerwy i dopiero jak nie wystapi nastepne krwawienie do pojsc do lekarza. ale mysle, ze to zalezy od tego jakie tabletki bierzesz (ja femoden). poczytaj ulotke wiec, moze cos bedzie.

Gość jolka54321
nie rób przerwy, weż wszystkie tabletki poprostu będziesz miała przedłużony cykl i tyle

Gość zapominalska00
Cześć dziewczyny. Mam mały problem, otóź dziś zorientowałam się, że już dzis 1.07 powinnam kończyć opakowanie tabletek, a dzis wzielam tabletke z piatku, czyli zostały mi jeszcze dwie, wiec oznacza to, ze musialam zapomniec dwoch tabletek, a dopiero teraz sie zorientowalam jak na przypomnieniu w kalendarzu pisze mi, ze dzis ostatnia tabletka. Dwa dni temu wystapilo plamienie, wczoraj juz mnie bolal brzuch jak na normalny okres i przez jeden dzien(czoraj i troche dzis) mialam normalne krawienie, ale chyba nie ma mozliwosci zajscia w ciaze, jesli z moim facetem nie kochamy sie do konca. Nie wiem czy mam wziac te 2 tabletki i zrobic przerwe 7 dniowa czy juz nie brac. Czy zrobic test? Okres wprawdzie mialam teraz przez 2 dni, wiec pewnie w tych 7 dniach go nie bedzie. Jesli ktoras z was moglaby pomoc to bardzo bym rposila o jakas rade ;-) Kompletnie nie wiem co robic. ;-( Biore Novynette.