Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna to ja

DERMACOL

Polecane posty

Gość justyna to ja

czy ktoś orientuje sie gdzie można kupić w Krakowie Dermacol ? ( podklad kryjacy do cery tradzikowej ) dzieki

Gość Dermacol nie jest do cery
trądzikowej. Kryje, ale zatyka też pory i potem bedziesz miała jeszcze wiecej pryszczy

w aptece może ale nie polecam to się stosowało kiedyś, ale obecnie jest taki wybór, że nie warto. cera nie oddycha, gorzej niż maska, mały wybór kolorów, same pomarańczowe i broskiwnki. Na ulicy można rozpoznać z daleka kto ma na twarzy dermacol. Ohyda.

Gość figo_fago
A do cieni pod oczami się nadaje?

Gość do cery
tradzikowe polecal "Excipial Pigmentcreme" czy jakoś tak :) świetny :) kryje troszke gorzej niz dermacol ale nie powodu powstawia zaskornikow i dziala przeciwtradzikowo:) do kupieni w aptece około 20 zl. sa tylko 2 kolory, jasny i ciemny, jesli chcemy uzyskac idelany kolor najlepiej jest kupic 2 i ze soba mieszac :) buziol

Gość tikita1982
dermacol nie jest na trądzik, bo widać normalnie strupy, wysuszoną skóre i nierówniści ...dobry jest jako korektor

Gość madlenkaa
Akurat co do braku kolorów to sie nie zgodzę, kolory sa ok, prawda jest nato miast to ,ze jest cięzki zatyka pory i powoduje wysyp zaskórników.A ten expicial jest dobry?, nigdy go nie miałam, warto spróbować?

Gość madlenkaa
Jak są dwa kolory to juz nie dla mnie, ja potrzebuje jasnego, z reguły są za ciemne kolory nawet jak jest ich kilka , a jak sa tylkko dwa kolory to juz napewno bedzie ten jasny za ciemny.

Gość izydorla
dermacol mozesz kupic na www.esentia.pl ;) kolo 10 zl chyba. ja kupilam i chyba starczy mi do 2009 roku.... normalnie maluuuska kropka starcza na zakorektowanie wszytskich przebarwien. jak sie umie to nakladac to wcale nie widac. niektore kobitki to jednak takie asy ze zwykly podklad potrafia nawalic do 5 cm na twarzy ;)

cienie pod oczami na pewno przykryje, bo jest mega kryjący, ale jest ciężki i gęsty, zatem uwidoczni zmarszczki. pod oczy lepiej stosować korektory w płynie.

ja wlasnie dermacolu uzywam jako korektora pod oczy i na przebarwienia ,niestety mam okropne since i plynne korektory niewiele u mnie zakrywaja, a dermacol jest bardzo gesty i mocno kryje