Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beth

Jakie stosowałyście podkłady poporodowe?

Polecane posty

Gość Beth

A może zwykłe podpaski wystarczą? Proszę poradźcie bo nie wiem co powinnam kupić. Napiszcie czy byłyście z nich zadowolone . Z góry dziękuję! :)

pieluchy Bella. Nazywaja się pieluchy ale to zwykłe podpaski. Bez kleju, plastikowych ceratek i innych duperel. U mnie zdały egzamin ale może ktoś zna lepsze. Zużyłam jedną paczkę, potem stosowałam mniejsze Bella i Always

Gość Beth
Nikt więcej się nie wypowie??? :(

zwykłe podkłady jałowe , kupisz w aptece bez problemu.Takie białe opakowanie-takie dawali mi w szpitalu

Gość Beth
Może to zabrzmi śmiesznie ale przeczytałam na którymś topiku, że w szpitalu po porodzie nie wolno zakładać majtek...No to jak niby nosić te podkłady??? :O

Ja kupiłam duże podkłady Bella, zuzyłam tylko kilka bo nie potrzebowałam takiego rozmiaru maxi, wystarczyły mi zwykłe duże podpaski bella. Nie przewidzisz jak obfite bedziesz miała krwawienie, najlepiej kup paczkę pieluch belli i duże podpaski.

to prawda Beth z tymi majtkami. Ja miałam mnóstwo majtek siatkowych, specjalnych na tą okazję, które przepuszczają powietrze. Te można zakładać. Nie chodzi o to, że lekarze czy pielęgniarki co godzinę będą sprawdzać, czy masz na sobie bieliznę i dostaniesz opr.. jeżeli je założysz. Tu chodzi o dostęp powietrza do rany po cięciu, żeby szybko sie goiła. Pierwszą noc po porodzie spędziłam bez majtek, ze zgiętymi nogami w kolanach, bez kołdry, podkład leżał na łóżku. Następnego dnia do toalety też biegałam bez majtek. Może Ci się to teraz wydać dziwne i niemożliwe ale da się chodzić bez bielizny. Poza tym w szpitalu, w krórym rodziłam, odwiedzający nie mają wstąępu na oddzial więc można biegać na pół-golasa bez krępacji.

oj nie brzmi to zbyt optymistycznie:( wiem ze w wielu szpitalach odwiedzających jest pelno, i jak tu zachowac jakąs intymnosc?

u nas w szpitalu gdzie rodziłam kobiety po naturalnym mogły mieć majteczki jednorazowe kupione w aptece.Ja byłam po cc więc mogłam miec normalne bawełniane i żeby nie były na cięciu. Lepiej kup sobie podkłady w aptece one sa bez kleju i normalne podpaski. Ja tylko 2 dni byłam na podkładach ze względu na ilośc krwawienia oraz że ledwo co wsawalam z wyrka.Potem urzywałam małych,cienkich podpasek