Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaalalala

czy warto sie pakowac w tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość olaalalala

mam pytanko jw z ta różnica ze nie chodzi mi o zabezpieczenie przed ciaza a o wyleczenie tradziku i uregulowanie miesiaczki, w zwiazku z tym chciałabym wiedziec czy opłaca sie odrazu brac tabletki? czy moze próbowac podleczyc sie u dermatologa? dodam ze przetłuszczaja mi sie włosy i cera, a okres spóznia sie około tygodnia, rzadziej 2 tyg. boje sie tez skutków ubocznych w czasie brania i reakcji organizmu po odstawieniu:(Jesli bierzecie tabletki lub brałyscie to bardzo prosze o odpowiedz, z góry dzieki:)

Gość olaalalala
hmm???

Gość dototkatkatka
ja zaczełam brac tabletki z takich powodów z jakich ty chcesz je brac...no i wszystko sie unormowalo tzn mieisaczki trądzik...tylko teraz chyba żałuje bo boje sie skutkow ubocznych jak je odstawie;(a biore juz 2 lata..

Gość zapomnij o tabletkach
Ja je brałam 3,5 roku z powodów antykoncepcyjnych. To,że regulują one cykle to możesz sobie między bajki włożyć no chyba że zamierzasz je brać przez całe życie.Bo jak myślisz ,że je będziesz brała rok dwa i jak odstawisz to będzie super to niestey się rozczarujesz,owszem jak się je bierze to masz regularne plamienia z odstawienia,ale to nie jest normalny cykl niestey i jak je odstawisz wszystko będzie po staremu albo gorzej,cera owszem trochę lepsza ale tylko jak się je bierze, jak odstawisz to niestey to samo:( Radzę zainwestować w dermatologa, zdrową dietę i mniej stresów a efekt będzie o niebo lepszy

Gość Nikitabm
hej, ja rowniez mialam problemy z tradzikiem i zaczelam brac diane35, cera troche sie poprawila ale pryszcze nadal sie pojawialy jak dawniej,nie ma cudow, ztego sie musi po prostu wyrosnac, teraz jestem starsza,tabletek nie biore,cera sie sama poprawila (dzieki mojej pani dermatolog)czasami cos wyskoczy ale to u mnie juz normalka hehe ale bez tabletek czuje sie lepiej,nie warto sie w to pakowac i niszczyc ogranizmu pozdrawiam i zycze podjecia trafnej decyzji:-)

Gość wdowa_po_franku_f
podobno po pigulkach ma sie duza mozliwosc zachorowania na grzybice pochwy a to naprawde uciazliwa i trudna do wyleczenia rzecz(mimo obiegowych opinii), oprocz tego prawdopodobnie powoduje mutacje jakiegos genu ktorego nazwy juz nie pamietam, a to sie konczy rakiem.

Gość dianemka
Ponoć statystycznie każda kobieta przynajmniej raz w życiu chorowała na grzybicę pochwy (często powodem jest używanie mydła), ale faktycznie przy tabletkach zdarza się to częściej - bo nie używa się gumek. Brałam tabletki 5 lat - Diane35, Cilest i Jeanine. Trądziku mi wcale nie wyleczyło. Z wiekiem też mi nie znikł (mam 23 lata). Natomiast włosy faktycznie mniej się przetłuszczają - po odstawieniu muszę myć codziennie, a wcześniej mogłam co 2,3 dzień. Cykli nie reguluje. U mnie dodatkowo spowodowały powstanie torbieli. Jako zabezpieczenie są świetne, ale zdrowotnie odradzam.

Gość PCO-wiczka
Ja mam 21lat jestem chora i nie mam zabardzo wyjścia-musze brac tab. antykoncepcyjne ale jezeli jestes zdrowa,to ja bym Ci odradzala!Ja bym wiele dała żeby nie musieć brać tego świństwa no ale niestety musi być inaczej:(...Dobrze sie zastanów nad skutkami ubocznymi jakie sie z nimi wiaza zanim podejmiesz jakas decyzje. Pozdrawiam

moja siostra ma trądzik ,brała pigułki nic nie dało.Zaczeła brac tabletki w drożdżak kupić można w aptece bez recepty było dobrze przez kilka tygodni.Poszła do dermatologa,wypisał jej krem (nie pamiętam jaki,zapytam się jej,to dam znak)leczy się nim już pół roku i naprawde nikt nie chce uwierzyc że tak sobie to znikło.Przyjaciele myślą że zrobiła sobie jakiś zabieg ehehheheh a naprawde miała taki trądzik ropny.Jak się dowiem dam znak

Gość jejqqq
ja biore jeszcze nie odstawilam ale czuje sie po nich swietnie i gdyby byly takie zle to nie braloby ich prawie 80% kobiet(takie sa statystyki)moja siostra odstawila i jest wszystko ok oczywiscie na dzidziusia musiala troche poczekac bo odrazu sie nie da ale starala sie o niego jakies 8 miesiecy a teraz jest sliczny dzidzius a ja jestem ciocia :Dacha i dodam ze zaczela je brac w wieku 18 lat przez ok 5 albo 6 lat!!a teraz jest szczesliwa mamusia :)wiadomo ze nie kazdemu one sluza ale tak jest ze wszytskim ........ a naprawd jest to doskonala metoda antykoncepcji:)pozdrawiam

Gość stokrotkaaa
Zdecydowanie odradzam. stosowałam prawie 3 lata na regulację cyklu, trądzik i antykoncepcyjnie.w czasie stosowania często miałam grzybicę pochwy. po odstawieniu rozregulowane cykle, torbiel na jajniku i problemy z cerą, ale widzę że nie jestem jedyna.