Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pewna niepewna siebie

Chorobliwe przejmowanie sie wlanym wygladem

Polecane posty

No wlasnie, ten problem mnie dotyczy. W sumie to jestem przerazona, bo wydawalo mi sie zawsze ze to przeminie wraz z wiekiem i majac 25 lat juz czlowiek nie mysli w takich kategoriach. Ale niestety nie - ja mam lat 27 i wyglad zewnwtrzny jest dla mnie bardzo wazny :O Maly pryszcz potrafi mnie doprowadzic do depresji, nie wychodze z domu nieumalowana, czasem gdy rano spojrze w lustro i stwierdze ze wygladam fatalnie to mam zepsuty caly dzien. Mam w moim odczuciu niestety mase kompleksów - niezaladne zeby, zbyt wysokie czolo, maly biust, grube lydki, mimo to ludzie twierdza wokól, ze ladna ze mnie dziewczyna, ale to mnie nie przekonuje :O Wiem, ze sa powazniejsze problemy na tym swiecie, ale wlasny wyglad doprowadzi mnie kiedys do paranoji. Zauwazylam, ze bedac na dyskotece np czuje sie tylko wtedy swietnie gdy przykuwam uwage mezczyzn, kiedy zaden nie zwraca na mnie uwagi to wtedy mam zepsuty humor :O Wybaczcie blahostkowosc tematu, ale moze jest ktos na forum kto ma podobnie ? Acha - staram sie unikac towarzystwa dziewczyn, które moglyby przycmic mnie uroda :O Wszystkie kolezanki które mam sa mniej atrakcyjne ode mnie - nie wiem czy to dzielo przypadku, czy mojego wyboru.

Gość hmmmmmmmmmmm
nie chaialbym byc twoja kolezanka;P

Gość mam tak samo
potrafi zatruc zycie takie przejmowanie sie ale nie potrafie tego zmienic

Gość cała prawda
Niestety tak to jest jak się w życiu nie ma większych problemów :O

Gość agata---
Pewna niepewna siebie a masz faceta?

to chyba przez tego neta mam te wszystkie kompleksy - przez te nieskazitelne wyphotoshopowane twarze, zdjecia ze strony Bajeru.pl (zreszta niewiadomo jakiego pochodzenia sa te foty). Wydaje mi sie ze kiedys taka nie bylam. W sumie to wyglad nie powinien byc juz dla mnie taki wazny - mam meza, dla którego jestem wystarczajaco ladna i pewnie i tak juz nigdy w zyciu nikogo innego miec nie bede. Ale to siedzi w mojej psychice i non stop musze byc uswiadamiana, ze jestem ladna :O

Agato - gorzej :O mam meza, nie chlopaka. Moze jak zdecyduje sie na dziecko zaczne myslec inaczej.

Gość asiaaasiaa
tez tak mam... ale mam dopiero 18 lat.... ;/

powinnaś Autorko iść na terapię:O każda kobieta przejmuje się swoim wyglądem ale bez przesady, zeby fiksowac z powodu pryszcza, albo mieć takie jazdy,że bez makijażu nie wyjdę z domu to chore! dbaj o siebie,ale nie popadaj w paranoję! masz b.niskie poczucie własnej wartości skoro Twoje koleżanki muszą być brzydsze od Ciebie żebyś dobrze się czuła.

Gość ja tez tak mam ale ja nie mam
faceta. No moze w wyjatkiem tych kolezanek, bo niektore z nich to takie laski, ze kompleksow mozna dostac jeszcze wiekszych.

Gość Starszy69
mmm