Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markizasade

ksiazki markiza de sade

Polecane posty

Gość markizasade

latwo je dostac? a mzoe ktos juz czytal :-P czekam na opinie

Gość samotnawsc
bardziej na tak czy na nie :-P? bo nie wiem czy sie fatygowac ;]

ja mam ksiazki de sada i na kompie i takie tradycyjne :P fakt grafoman straszny ale tez filozof poczytaj sobe najpierw jego doktryny filozoficzne a potem przejdz do jego dziel czytalam wlasciwie wszystkie poza salo czyli 120 dni sodomy ( nijak dostac tego nie moge :( ) i historia justyny czyli nieszczescia cnoty reszte znam i powiem ze nie wszystko da sie czytac przy jedzeniu :P ale coz ja akurat interesuje sie nim bardzo i wiele o nim czytalam polecam ksiazke jerzego łojka wiek markiza de sade a tak poza tym wedlug badan naukowcy i seksuologow sade o ponad 100 lat wyprzedzil swa epoke opisujac patologie seksualne a salo mial zamiar pisac na wzor dekameronu boccacia bylo to jednak zbyt trudne bo nie mogl znalezc ponad 600 roznych patologii seksualnych na razie tyle jak chcesz wiedziec cos wiecej pisz na forum :)

eeeeee............chyba nie wie:O:O:O chociaż ....markiz ....to może tak, ale ....de sade to już nie :O:O:O ale póki co.....

Gość markizasade
kacia dz :*

markiz de sade jak chcesz podaj maila wysle ci jego ksizaki te co mam na kompie :) sam/a ocenisz a tak w ogole polecam powiedzieć wszystko boskiego markiza

Gość markizasade
heydeejay1@o2.pl

Gość włśnie szukałam o nim czegoś i
kacia - wpisz Markiz de Sade w googlach i na 2 stronie są ksiegarnie wysylkowe- tytuł który cie interesuje http://wysylkowa.pl/ks542936.html moze ten link będzie działać

Gość gdybyś mogła ja
bym też była zainteresowana twórczością markiza:) debesciakiemjestem@interia.pl

Gość gdybyś mogła ja
Dzięki z góry!

jejku slepa juz jestem wyslalam ale nie wiem czy doszlo bo poczta mi swiruje wiec dajcie cynk na cafe albo na maila :P kto jeszcze chce ksiazki sada???? jak ktos chce niech pisze na adres karotka251@wp.pl wysle najszybciej jak to bedzie mzoliwe

Gość girlie o
Ja poproszę również :) fara@tlen.pl Dzięki!

ja tez poprosze z gory dzieki:) (justyne czytalam ale nie pogardze:P) poretzka@gmail.com

Gość włśnie szukałam o nim czegoś
ja tez poprosze...wysłałam ci prośbe na maila

oki powysylalam wszystkim mam nadzieje ze podochodzilo a tak dla ciekawosci sade urodzil sie w 12 wieku w miejscowosci saze w 1740 roku 2 czerwca stad nazwisko saze sade przeinaczyli :D ale najciekawsze jest to ze jeszcze w 1980 roku prawdopodobnie zyli ludzie z jego rodu ciekawostka jest rowniez to ze podczas ekshumacji zwlok w charonton ( zaklad dla psychicznie chorych tam zmarl ) jego cialo praktycznie nie uleglo rozkladowi zwlaszcza czaszka ktos ja pozyczyl pod pozorem badan i prawdopodobnie w tej chwili znajduje sie na terytoeium usa

to super ludki ze podochodzilo protezka tak mi przykro nie doszlo do Ciebie :( big prosba zaloz konto na wp albo onecie albo na interii wtedy sprobuje jeszcze raz pozdroionka :)