Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pechowa_szczesciara

Czy 36 dniowy cykl jest normalny ?

Polecane posty

Gość bua
Nigdy nie próbowalam i nie mam zamiaru dopóki nie wyjdę za mąż-nie mam ochoty na niespodzianki. Nigdy nie wiesz jaki bedzie cykl który się własnie rozpoczyna.Ja czasem miałam 4 cykle z rzędu ponad 40 dniowe, a potem jeden 23 lub 21 dniowy. Teraz już wiem że prawdopodobnie były bezowulacyjne, ale różne rzeczy się zdarzaja, nawet w 5 dc.

Gość bua
Pechowa a w którym dziś jesteś dniu cyklu?

Gość bua
Ja miewam owu w 21 dc, i u Ciebie własnie może byc owu. A co do cykli bezowulacyjnych-wrzućcie w wysukiwarke i poczytajcie sobie. Książkowo podają ze krótsze nie 25 dni i dłuższe niz 35 dni mogą być bezowulacyjne. No ale jak wszystkie wiemy organizm kobiety jest nieprzewidywalny-z tąd tyle niespodzianek. a tak wogle to ile macie lat?Jesli można wiedzieć.Podejrzewam ze jesteście trochemłodsze ode mnie.

Gość bua
Sorry za te literówki, staram się szybko pisać.

Gość bua
ja jeszcze 2 lata temu nie przejmowałam się niezbyt regularnymi cyklami, ale radze w takim wypadku pogadać z giniem. Potem wychodza takie rzeczy jak u mnie-okres trzeba wywoływac farmakologicznie.

Gość bua
ja jeszcze 2 lata temu nie przejmowałam się niezbyt regularnymi cyklami, ale radze w takim wypadku pogadać z giniem. Potem wychodza takie rzeczy jak u mnie-okres trzeba wywoływac farmakologicznie.

Gość bua
a może masz jakis stan zapalny? moze to upławy? a prpops ja mam 26

Gość bua
Pechowa, jeśli masz tak mniej więcej 34-36, to jest w miare regularnie. Pewnei nie masz się czym przejmować. Ja poprostu jak moge to zwracam młodszym koleżankom uwage na pewne sprawy- nie miałąm zielonego pojecia o prolaktynie dopóki mleczko mi nie popłyneło. Mam je od 2 lat i nie moge się pozbyć. Zbyt długo zwlekałam z pojsciem do ginekologa.

Bua : A moze to moje nerwy bo ciągle schizuje że mogę być w ciązy pomimo że sie nie kochałam :o Naczytało sie tego forum i sie szaleje :/ A przecież od tego zdarzenia miałam dwa razy miesiączke. Tak sobie mysle ze moze moja psychika szaleje i dlatego boli.

Gość bua
Nigdy nie brałam tabletek bo uważam że nie jest to dobry pomysł. Potrafia rozwalic układ hormonalny-oczywiście to ne jest reguła. Stan zapalny-? nie wiem. Nie miałam chyba, chociaż raz leczyłam zapalenie jajników-ale ja uważam że to była torbielka a nie stan zapalny.

Gość bua
Pechowa- fakt sychika jest trudnado ,,ujarzmienia". Ja tez często schizuje. sopkojnie, jak mialas okres o normalnym dla Ciebie natężeniu-sorry za wyrazenie:-) to ne masz sie czego obawiać. A stres potrafi namieszać.

A ja brałam, więc pewnie stąd moje problemy. Chciaż w stosunku do innnych to moje problemy sa małe. Gdybym mogła cofnąć czas.....