Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

November Rain

Tajemnica Brokeback Mountain

Polecane posty

Czekam na ten film od paru tygodni. Od pierwszej przeczytanej wzmianki o nim. Jeszcze musze dotrwac jakos do czwartku.. :O

no ja też polecę biegusiem bo czuję że warto :) dawno nie było dobrego filmu na dużym ekranie a od tych wszystkich tylko mnie kochaj trochę mnie mdli ...

Faktycznie, dawno nie widzialam naprawde dobrego filmu. Takiego co wbilby mnie w fotel i siedzial w glowie jeszcze dluuugo po obejrzeniu. A Brokeback meczy mnie juz od dawna, mimo ze go jeszcze nie widzialam.. Jestem cholernie ciekawa tego filmu. Nie czytalam zadnych negatywnych recenzji (no moze poza tymi, ktore pisali ludzie uczuleni na homoseksualizm, ale tych nie licze :) ).

Gość kookułka
Blu,idź na film "Trzy pogrzeby Maquidesa Estrady" ręczę,że wbiją cię w fotel,piekny film!

Dokładnie. Strasznie mnie ciekawi sposób w jaki ten temat został przedstawiony, ta oszczędność w słowach i oni, pokazani najczęściej \"mrużący oczy patrząc pod wiatr\" i \"wyrażający cały ten ciężar poprzez zaciśnięte szczęki i pozorną gburowatość\" jak ktoś ładnie napisał w jakiejś recenzji. Mam nadzieję że się nie rozczaruję :) pozdrawiam

Gość kookułka
Piękny film jakoś u nas przeszedł bez echa,reżyseria Tommy Lee Jones. Rzecz się dzieje na pograniczu amerykańsko-meksykańskim. Ginie niewinny człowiek,a zabójca musi odbyć z nim /trupem/ podróż,do jego ojczyzny Meksyku aby go tam pochować a towarzyszy mu przyjaciel zabitego. Na żadnym filmie nie siedziałam tak wbita w fotel i wpatrujaca się w ekran. Co do "Tajemnic" nie wiem jaki to film bedzie,obawiam się jednak,że gejostwo staje się ostatnio modne,trendy czy też jazzie.

Jakoś mi umknęły te Pogrzeby, aż wstyd. czy to jest stosunkowo nowy film? bo zdaje mi się że będe zainteresowana pilnym obejrzeniem go :) :) Co do \"mody na gejostwo\" to szczerze mówiąc jak dla mnie nie ma to żadnego znaczenia, bardziej interesuje mnie sam sposób w jaki ten temat został potraktowany i sam język tego filmu, strasznie lubie takie klimaty :D

Gość Mam na kompie ale
po angielsku. czekam na napisy :classic_cool:

Gość kookułka
'Trzy pogrzeby M.Estrady" premiera Polska 2006-01-06,premiera Świat 2005-01-13,zdobywca Złotej Palmy w Cannes 2005 za scenariusz.

Czytalam, ze Brokeback to nie jest film o gejach tylko o milosci i przez to uniwersalny. Ciekawa jestem jak uczucia zostana w tym filmie pokazane. Mezczyzni stereotypowo postrzegani sa jako chlodniejsza plec, nie ulegajaca emocjom, nie okazujaca uczuc. Oszczedni w slowach, jak to pisze November.W romasidlach sytuacje ratuje jakas rozemocjonowana kobietka, a tu bedzie dwoch mezczyzn. Zagrac cos takiego tak zeby to wyszlo naturalnie bez przeginania w zadna strone, to musi byc wyzwanie. Kowboj to dla mnie taki dawny maczo, ale w jak najlepszym tego slowa znaczeniu. Samotnik, tajemniczy i malomowny. Esencja meskosci :) A tutaj nie dosc ze sie zakocha, to jeszcze w mezczyznie. Tym bardziej mnie ten film ciekawi. Kurcze.. nie moge sie doczekac :) Co do \"Trzy pogrzeby Maquidesa Estrady\" to tytulu nie kojarze. Ale kojarze ze niedawno Tommy Lee Jones zrobil jakis dobry film. A ze to chyba jego rezyserski debiut, to musi chodzic o ten sam film :) Obejrze jak go gdzies wyczaje.

Ja też sporo naczytałam się o \"Tajemnicy ...\" i wybieram się na ten film - mam nadzieję- w ten weekend. Dawno już (oprócz \"Opowieści z Narnii\") nie byłam na dobrym filmie, a ten na takowy się zapowiada.

Prównuja te filmy , ale dla mnie są inne , zbieżny jest temat- chory psychicznie człowiek wybitny , ale klimat nieco inny , bo to opowieść głównie o córce.Polecam. A , i gra aktor , nie pamietam nazwiska , ten , któwy gra w tajemnicy (brunet) , też miło popatrzeć ;)

Troche sie to przeciagnelo, ale dzisiaj wreszcie ide na BM :) Jutro zdam raport :D

No i mam cwieka zabitego.. Nie wiem co napisac. To, ze film jest dobry, to jakos i za malo i zbyt prosto i nawet nie wiem czy to okreslenie pasuje... Fabula jest prosta, a mimo to nie da sie nudzic. Tak jak juz pisalam - nie jest to film o gejach czy o homoseksualizmie, tylko o milosci, ktora sie przydaza czy tego chcemy czy nie. O tym jak ciezko jest, kiedy nie da sie jej \"zrealizowac\" i jak ten fakt potrafi zycie rozwalic. To, co mnie najbardziej interesowalo, to jak aktorzy zagraja uczucia laczace bohaterow, jak to zostanie pokazane. Nie ma tu wyznan milosci, czulych gestow, a mimo to nie ma zadnej watpliwosci ze sie kochaja. Po mesku, tak troche nieokrzesanie, ale kochaja sie bardzo. Ostrzegam, ze to cholernie smutny film. Bardzo wbil mi sie do glowy i chyba jeszcze przez dlugi czas, bedzie tam siedziec. Na pewno obejrze go ponownie.

Film mi sie bardzo podobał. najchętniej obejrzałabym go jeszcze raz.. Na pewno zgarnie jakieś OSKARY, muzyka do filmu tez mi się podobała.. polecam

jedynie co mi nie pasowało w tym filmie to właśnie końcówka (myslałam że inaczej sie skonczy), ale film i tak zajebisty :)