Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaf17

trudna cera przetłuszczanie, naczynka, help me please

Polecane posty

Gość kajaf17

hej, mam 18 lat i wielkie problemy ze skórą swojej twarzy, często wyskakują mi pryszcze, skóra się przetłuszcza ale gdy stosuje preparaty wysuszające to wtedy jest bardzo sucha i się łuszczy, do tego mam rozszerzone pory i naczynka, oraz cienie pod oczami, muszę się malować bo nie chcę chodzić jak potworek, ale mysle ze malowanie mi szkodzi, bo po prostu zatyka pory a stosowalam juz naprawde wiele roznych kosmetykow i podkaladow i wydaje mi sie ze to wszystko jest do kitu i nic nie daje, pomozcie mi cos na to poradzic, moze są jakies sposoby na moje problemy

cześć :)Widzę, że jest troszke problemów z buziakiem? ... Z tego co piszesz wnioskuję, że masz trądzik, albo przynajmniej przetłuszczającą sie cerę. Toteż powiem od razu, że nie możesz uzywac preparatów, które wysuszają skórę. Kosmetyk wysuszający powoduje to, że skóra zaczyna zwiększac produkcję łojotoku, aby (po wysuszeniu) ja lekko natłuścić i jaki mamy efekt? jeszcze więcej wyprsyków. Hmm, chyba nie o to chodzi. Co więc z tym robić?:) Najpierw zmyj buzię np żelem do mycia twarzy i jesli jest taka możliwośc to mieszaj go z przegotowaną wodą (ta z kranu też wysusza). Potem tonizuj, tonik zmywa pozostałe zanieczyszczenia, świetnie odświeża i zakwasza buzię przygotowując ją do przyjęcia kremu. Jeśli pojawiaja się na skórze wypryski ropne, możesz stosować żel punktowy bezpośrednio na nie. Teraz krem- powinien być lekki, nawilżajacy, ewentualnie na noc troszkę mocniejsze odżywcze, czy regenerujace. Przetłuszczającą się buzię warto oczyszczać peelingiem przynajmniej raz w tygodniu i nałozyc np maseczkę...Jeśli masz bardzo wrażliwą skórę to uzywaj peelingów enzymatycznych, których nie rozciera się na twarzy tylko zmywa... To tyle o zdrowej pielęgnacji Na naczynka warta, aby były to kremy np z wyciagiem z kasztanowca, bo uszczelania scianki naczyń krwionośnych, lub oczaru wirginijskiego... No a przede wszystkim powinnam cos wiedziec o Twoim zdrowiu, bo może te wszystkie dolegliwości to wynik tego, co dzieje się w Twoim organizmie? Pozdrawiam

Gość zielona herbata
Obszary trądzikowe traktuj preparatami do cery trądzikowej a obszary naczynkowe - delikatne,preparatami do cery naczynkowej - w aptece czy sklepie kosmetycznym znajdziesz ich mnóstwo. Przede wszystkim nie myj całej buzi agresywnymi,silnymi preparatami czy żelami antytrądzikowymi,bo wysuszysz i tak delikatną skórę naczynkową.Do myia całej buzi polacam np. żel do mycia twarzy firmy Flos Lek do cery naczynkowej - dobrze ale delikatnie oczyści całą buzię a przy tym zadba o naczynka i wrażliwe obszary skóry. Nie zapominaj o codziennym nawilżaniu skóry,polecam np. krem firmy Dax Cosmetics do cery naczynkowej matujaco nawilżający;nawilży buzię,co trzeba to zmatuje,zadba o naczynka.I nie uzywaj peelingów ziarnistych tylko na całą buzię enzymatyczne .Najlepiej takich do cery naczynkowej.Dwa-trzy razy w tygodniu na obszary z popękanymi naczynkami połóż maseczkę na naczynka.W sklepie kosmatycznym jest ich duży wybór. Tylko bądź systematyczna.I łykaj regularnie Rutinoscorbin i wyciąg ze skrzypu polnego. Już po miesiącu zauważysz różnicę:)Powodzenia!

Gość zielona herbata
Aha!A po umyciu buzi delikatnym żelem weź do rąk tonik antybakteryjny i posmaruj nim same tylko obszary trądzikowe. Buźka!

Zielona Herbato i Autorko postu- uważajcie na skrzyp polny. Jest swietny na włosy i paznokcie, ale jednocześnie osłabia serce, nie wolno przedawkować. A ja zapomniałm polecić stronke z kosmetykami: www.atw-sklep.pl i serię Acne Blocker

Gość kajaf17
dziekuje wam bardzo za rady :) postaram sie to wszystko stosowac chociaz wlasciwie to robię ale wydaje mi się ze uzywam niewlasciwych kosmetyków

Gość delikatna-zrozpaczona
zielona herbata napisała: >Obszary trądzikowe traktuj preparatami do cery trądzikowej a >obszary naczynkowe - delikatne,preparatami do cery naczynkowej a jak sie stosować gdy mam cere nie dosc ze naczynkową - nos czerwony to jeszcze zarazem w tym obrebie trądzikowa - strefa T oraz cera mieszana :( - ponadto bardzo wrażliwa!! wtedy musze stosować i kosmetyki do cery suchej, tłustej, naczynkowej, trądzkiowej i w dodatku wrażliwej ! Jak to wszystko pogodzić?? i jaka firma kosmetyczna w swej serii ma na tyle dobre kosmetyki by ze sobą w jakiś sposób nie koligowały tylko efektywnie spełniały swoje zadanie ??????